سیداسد اسدزاده بیرجندی، مدیر پروژههای برق و نیروگاههای فولاد سنگان، در گفتگو با خبرنگار ایراسین در حاشیه نخستین نمایشگاه اینوکس و فاینکس مشهد اظهار کرد: شاخصترین پروژه برقی در فولاد سنگان، احداث نیروگاه بادی ۲۰۰ مگاواتی است که در مرحله پایانی مطالعات و دادهبرداری قرار دارد. برای احداث دو دکل ۱۰۰ متری بادسنجی، اطلاعات فنی را تهیه کردیم. برای پیشبرد کار، ۱۰۰ هکتار زمین را از اراضی محدوده خواف از جهاد کشاورزی در خصوص زمین نیروگاه و مزرعه بادی و تأسیسات مورد نیاز تحویل گرفتیم. همچنین فاز اتصال به شبکه نیروگاه بادی را در توانیر مدیریت شبکه و برق خراسان به تصویب رساندیم.
اسدزاده ادامه داد: اسناد مناقصه نیروگاه بادی در دو قالب ایپیسی و ایپیسیاف که با سرمایهگذاری خارج از مجموعه فولاد سنگان انجام میشود، آماده شده است. همچنین ارزیابی کیفی پیمانکاران با فراخوان عمومی انجام شده است. در کنار این فعالیتها، در حال جذب سرمایه از طریق صندوق توسعه ملی یا جذب بخش خصوصی هستیم.
وی میزان برآورد سرمایهگذاری برای نیروگاه بادی را ۲۰۰ میلیون یورو اعلام کرد و افزود: این نیروگاه بادی جز تعهدات شرکت مادر فولاد سنگان، یعنی فولاد مبارک است که به این شرکت ۶۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی و ۲۰۰ مگاوات نیروگاه بادی بهعنوان نیروگاه تجدیدپذیر متعهد شده است. نیروگاه بادی بهدلیل حساسیت نیاز به مطالعات بیشتری دارد. دو عدد دکل ۱۰۰ متری نصب شده تا در یک دوره یک ساله برداشت اطلاعات و داده را انجام بدهد تا به یک فرمول مناسبتری برای انتخاب توربین برای سازنده برسیم.
مدیر پروژههای برق و نیروگاههای فولاد سنگان تصریح کرد: بر اساس اطلاعات، با توربینهای افزون بر ۵ مگاوات میتوانیم ساخت نیروگاه را آغاز کنیم. در داخل، توربینهای ۵ مگاواتی ساخته نمیشود و بیشترین ظرفیت توربین داخلی ۲.۵ مگاوات است. از اینرو ناچاریم به سمت توربینهای خارجی به ویژه ساخت چین برویم که در این راستا چین بزرگترین تولیدکننده توربینهای بادی در جهان است. همچنین با توجه به میزان باد منطقه، کلاس توربین بسیار حائز اهمیت است و چیزی که هم اکنون به آن دست یافتهایم، کلاس بی است، البته هنوز این دادهها تکمیل نشده است.
اسدزاده در ادامه گفت: سه ماه پربار از اواسط خرداد تا اواسط شهریور ماه را در پیشرو داریم که پر ظرفیتترین ماههای بادی سال محسوب میشود و باید برداشت اطلاعات خود را طی این سه ماه تکمیل کنیم. پس از این، اطلاعات فنی ما تکمیل خواهد شد و به صورت درست به سازنده توربین خواهیم رسید.
وی همچنین به زمانبندی پروژه اشاره کرد و گفت: پس از انتخاب پیمانکار، ظرف مدت چند ماه خواهیم توانست فاز عملیاتی پروژه را آغاز کنیم. البته در زمینه مدیریت مصرف نیز اقداماتی انجام دادهایم. کنترل سیستم جهت مانیتور کردن، فرمان دادن و رصد کردن را با هزینه ۸۰۰ هزار یورویی و با بهروزترین نرمافزارهای موجود در جهان انجام دادهایم تا میزان کاهش انرژی را به حداقل برسانیم.
مدیر پروژههای برق و نیروگاههای فولاد سنگان در پایان به پروژه بعدی اشاره کرد و گفت: پروژه بعدی راهاندازی ۵ پست یوویتی در داخل مجموعه است که امیدواریم برای امسال این پروژه را به بهرهبرداری برسانیم.
ارسال نظر