فولاد سنگان

مالک تجدد، مدیر توسعه شرکت فولاد سنگان گفت: سیستم مکانیزه انباشت باطله به‌عنوان یکی از مهم‌ترین اقدامات زیست‌محیطی یاد کرد که برای نخستین‌بار در خاورمیانه در فولاد سنگان اجرا می‌شود. این سیستم با بهره‌مندی از آخرین تکنولوژی‌های روز و ماشین‌آلات متریال هندلینگ، قابلیت دپوی باطله با ظرفیت ۵ میلیون تن در سال را دارد و از انتشار آلودگی و ریزگردهای ناشی از مواد آلی باقیمانده جلوگیری می‌کند.

مالک تجدد، مدیر توسعه شرکت فولاد سنگان، در گفتگو با خبرنگار ایراسین در حاشیه نمایشگاه بین‌المللی بورس، بانک، بیمه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری مشهد، به تشریح طرح‌های توسعه‌ای در دست اقدام این شرکت پرداخت.

وی این طرح‌ها را در دو محور اصلی توسعه و زیرساختی دسته‌بندی کرد و به مهم‌ترین آن‌ها اشاره کرد: احداث کارخانه کنسانتره هماتیت- مگنتیت، افزایش ظرفیت زیرسقف گندله‌سازی و اجرای پروژه انباشت مکانیزه باطله که برای نخستین‌بار در خاورمیانه اجرا می‌شود.

پروژه‌های زیرساختی و تأمین آب

تجدد همچنین به پروژه‌های زیرساختی در حوزه تأمین آب و پساب، برق الکترونیک و جاده و راه اشاره کرد. از جمله مهم‌ترین پروژه‌های آب و پساب می‌توان به شبکه جمع‌آوری فاضلاب تایباد، احداث تصفیه‌خانه تایباد و خطوط انتقال آب از تایباد به کارخانه اشاره کرد. در بخش برق و الکترونیک نیز چند پروژه در حال اجراست که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به نصب و راه‌اندازی پست‌های یوتیلیتی، توسعه خطوط انتقال و توزیع، فیبر نوری و زیرساخت شبکه‌های انتقال داده‌های صنعتی اشاره کرد.

نیروگاه بادی ۲۰۰ مگاواتی سنگان گامی به سوی انرژی‌های تجدیدپذیر است

مدیر توسعه فولاد سنگان درباره پروژه احداث نیروگاه برق بادی اظهار کرد: این پروژه در مرحله پایانی مطالعات بوده و با احداث دو عدد دکل بادسنجی ۱۰۰ متری، برداشت اطلاعات تکمیلی فنی در حال انجام است. طراحی نیروگاه تکمیل شده و هدف تولید ۲۰۰ مگاوات برق تعیین شده است. تجدد همچنین به این نکته اشاره کرد که مجموع کل ظرفیت نیروگاه‌های بادی در کشور حدود ۳۵۰ مگاوات است و منطقه خواف به عنوان یکی از بهترین کریدورهای باد کشور و خاورمیانه شناخته می‌شود.

تمرکز بر انرژی بادی و چالش‌های تأمین مالی

در پاسخ به پرسشی درباره سایر پروژه‌های نیروگاهی، تجدد بیان کرد: پروژه‌ای در زمینه انرژی خورشیدی یا سیکل ترکیبی در دست نیست، چرا که تمرکز اصلی ما به‌دلیل شرایط اقلیمی منطقه، روی انرژی بادی است. وی درباره برآورد سرمایه‌گذاری این پروژه گفت: هزینه اجرایی نیروگاه بادی حدود ۲۰۰ میلیون یورو برآورد شده است.

پروژه محیط زیستی پیشگام در خاورمیانه

تجدد از پروژه احداث سیستم مکانیزه انباشت باطله به‌عنوان یکی از مهم‌ترین اقدامات زیست‌محیطی یاد کرد که برای نخستین‌بار در خاورمیانه در فولاد سنگان اجرا می‌شود. این سیستم با بهره‌مندی از آخرین تکنولوژی‌های روز و ماشین‌آلات متریال هندلینگ، قابلیت دپوی باطله با ظرفیت ۵ میلیون تن در سال را دارد و از انتشار آلودگی و ریزگردهای ناشی از مواد آلی باقیمانده جلوگیری می‌کند.

مدیر توسعه فولاد سنگان تأکید کرد: این شرکت همگام با توسعه صنعتی، به مسئولیت‌های اجتماعی نیز توجه ویژه‌ای دارد. یکی از اقدامات شاخص در این زمینه، اجرای پروژه‌های جاده و راه از جمله احداث قطعه چهارم محور خواف–تربت حیدریه است.

وی با اشاره به چالش‌های تأمین مالی گفت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور، تأمین منابع مالی برای اجرای پروژه‌ها یکی از دغدغه‌های اصلی ماست؛ با این حال، شرکت فولاد سنگان برنامه‌هایی برای عبور از این چالش‌ها در دست اجرا دارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 6 =