محمدصادق مهرجو

محمدصادق مهرجو، کارشناس حوزه انرژی می‌گوید: قیمت نفت برنت در نیمه کانال۶۰ دلار به تثبیت رسیده است. ولی اگر مازاد عرضه نفت خام ادامه یابد، احتمال ریزش قیمت‌ها باتوجه به نزدیک شدن به فصل تابستان وجود دارد. لذا کشورهای اوپک و اوپک پلاس باید به فکر مدیریت عرضه و تقاضا در بازار نفت خام باشند.

به گزارش خبرنگار ایراسین، قیمت نفت خام در طول دو هفته اخیر تحت تأثیر کاهش تنش‌های تجاری ایالات متحده و چین آرایش صعودی به خود گرفت. روز گذشته قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال با ۸۸ سنت معادل ۱.۳۶ درصد افزایش به ۶۵ دلار و ۴۱ سنت رسید و نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با رشد ۸۷ سنتی معادل ۱.۴۱ درصدی با بهای ۶۲ دلار و ۴۹ سنت معامله شد. همچنین قیمت هر بشکه نفت خام برنت در معاملات آتی منعقد شده طی هفته گذشته با ۱.۴ درصد افزایش به ۶۵.۴ دلار در هر بشکه رسید.

احتمال ریزش قیمت نفت خام درآستانه تابستان وجود دارد/ بازار جهانی نفت در انتظار اقدامات اوپک و اوپک پلاس

ورود نفت خام به مسیر نزول در بلندمدت

اگرچه قیمت نفت خام در طول دو هفته گذشته سیر افزایشی به خود گرفت ولی پیش‌بینی آژانس بین‌المللی انرژی از کاهش بهای نفت خام در بلند مدت به دلیل افزایش ذخایر ایالات متحده و مازاد تولید و عرضه نفت توسط اوپک پلاس حکایت می‌کند. محمدصادق مهرجو، کارشناس حوزه انرژی در خصوص وضعیت بازار نفت خام به خبرنگار ایراسین می‌گوید: عوامل زیادی باعث سقوط قیمت نفت خام به کانال ۶۰ دلار شد که اولین عامل بحث مازاد عرضه در بازارهای جهانی به ویژه از سمت کشورهای اوپک پلاس بود. دلیل دیگر بحث تعرفه‌های تجاری ترامپ محسوب می‌شود که این تعرفه‌ها نه تنها منجر به ضرر سنگین بورس نیویورک شد بلکه افت سهام شرکت‌های دارنده منابع نفت و گاز را به همراه داشت.

این کارشناس حوزه انرژی ادامه می‌دهد: برقراری ثبات و امنیت در دریای سرخ از دیگر عوامل افت قیمت نفت خام به حساب می‌آید. خوشبختانه با بازگشت ثبات به این منطقه، عبور و مرور کشتی‌ها بدون مشکل و در زمان مقرر صورت می‌گیرد.

مهرجو با اشاره به عرضه نفت توسط عربستان سعودی با تخفیف توضیح می‌دهد: عرضه نفت با تخفیف توسط عربستان سعودی عامل دیگری جهت نزولی شدن قیمت نفت محسوب می‌شود و عربستان نفت را با تخفیف‌های قابل توجهی به مشتریان خود در ماه‌های آینده عرضه خواهد کرد. درواقع عربستان به دلیل ریزشی شدن قیمت‌ها در بازارهای جهانی نفت خام درصدد تحت فشار گذاشتن کشورهای تولیدکننده غیر اوپک پلاسی با فروش نفت خود با تخفیف است.

این کارشناس حوزه انرژی اضافه می‌کند: زمانی که حاشیه سود تولیدکنندگان نفت به دلیل ریزش قیمت‌ها کاهش یابد، تولیدکنندگان دچار زیان شده و ناچار به کاهش داوطلبانه تولید نفت خام هستند تا تعادل بین عرضه و تقاضا در بازار برقرار شود. عربستان نیز با فروش نفت با تخفیف درصدد تحت فشار قرار دادن سایر تولیدکنندگان است که این راهکار در ظاهر نتیجه مطلوبی به همراه داشته زیرا قیمت‌ها مجدد به کانال صعودی بازگشته و نفت برنت در نیمه کانال ۶۰ دلار به تثبیت رسیده است.

به اعتقاد این کارشناس حوزه انرژی احتمال بازگشت قیمت نفت خام به مدار نزول در صورت عدم مدیریت عرضه وجود دارد، مهرجو در این رابطه بیان می‌دارد: من فکر می‌کنم باید منتظر اجلاسیه بعدی کشورهای اوپک پلاس و اوپک و تصمیمات آن‌ها در حوزه مدیریت مازاد عرضه نفت خام باشیم زیرا اگر مازاد عرضه نفت خام ادامه یابد، احتمال ریزش قیمت‌ها باتوجه به نزدیک شدن به فصل تابستان وجود دارد. لذا کشورهای اوپک و اوپک پلاس باید به فکر مدیریت عرضه و تقاضا در بازار نفت خام باشند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 13 =