هومن عمیدی

هومن عمیدی، کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار سرمایه ما فقط از نظر ظاهری به بورس‌های جهانی شباهت دارد. باید یکسری از ساختارهای بنیادی بورس را تغییر داد و به سمت دامنه نوسان پویا یا حجم مبنای شناور حرکت کرد. در کل ما باید محدودیت‌های سرمایه‌گذاری در بازار را کمتر کنیم.

به گزارش خبرنگار ایراسین، بازار سرمایه چهارمین هفته از اردیبهشت ۱۴۰۴ را با روندی مثبت به پایان رساند و شاخص کل بورس با جهش ۳۰ هزار و ۹۹ واحدی معادل ۰.۹۴ درصدی برفراز قله سه میلیون و ۲۳۶ هزار و ۹۴۵ واحد ایستاد. شاخص هم‌وزن نیز مثبت بود و با رشد چهار هزار و ۱۱۷ واحدی معادل ۰.۴۳ درصدی در سطح ۹۷۲ هزار و ۹۸۳ واحد قرار گرفت. حجم معاملات خرد بازار سرمایه در بیست و چهارمین روز از اردیبهشت ماه به ۵۲.۵ میلیارد برگه سهم رسید و ارزش معاملات خرد ۱۸ هزار و ۱۹۱ میلیارد تومان برآورد شد. در آخرین روز کاری هفته گذشته سه نماد فارس، وبملت و شستا بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل گذشتند تا رنگ رخسار تالار شیشه‌ای در آخرین روز کاری هفته جاری سبز باقی بماند.

محدودیت‌های سرمایه‌گذاری در بورس باید کاهش یابد/ بازار سرمایه نیازمند تغییر ساختارهای بنیادی

بورس نیازمند اصلاحات ساختاری؟

شماری از کارشناسان بازار سرمایه بر این باورند انتشار اخبار مثبت مربوط به مذاکرات ایران و آمریکا شرایط را برای برقراری آرامش و صعود بورس فراهم ساخته است. از این رو فرصت مناسبی برای اصلاح ساختارهای بنیادی بازار سرمایه مانند حذف تدریجی دامنه نوسانات و حرکت به سمت دامنه نوسان پویا مهیاست. در مقابل رئیس سازمان بورس چندی پیش از پویایی و استحکام ساختار بازار در گرو به حداقل رسیدن نوسانات خبر داد.

هومن عمیدی، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با اصلاح ساختارهای بنیادی بازار سرمایه مانند حذف دامنه نوسانات به خبرنگار ایراسین گفت: رئیس فعلی سازمان بورس سابقه کار در مجموعه‌های سرمایه‌گذاری بزرگی را دارد و پیش‌تر نیز مسئولیت ریاست بانک صادرات را بر عهده داشتند. لذا بازار سرمایه را به خوبی می‌شناسند. با این حال صیدی و مشاوران خود باید در شناخت از بازار سرمایه تجدید نظر کنند.

عمیدی توضیح داد: هنگام وجود ریسک‌های سیستماتیک و یا غیر سیستماتیک در بازار باید دامنه نوسانات را محدود کنید تا فضای بازار به ثبات برسد. ولی در شرایطی که بازار به ثبات نسبی دست یافته، اجرای یکسری از سیاست‌ها به ضرر بازار سرمایه خواهد بود. اکنون بازار سرمایه شرایط نامتقارنی دارد زیرا دامنه نوسان بعضی از صندوق‌های بورسی باز بوده ولی دامنه نوسان بازار پایه و فرابورس محدود است.

این کارشناس بازار سرمایه معتقد است بعضی از ساختارهای بنیادی بورس باوجود قدمت بالا نیاز به اصلاح دارند. عمیدی در این رابطه بیان داشت: فرمول حجم مبنا قدمتی ۲۰ ساله دارد و در آن زمان بنا به شرایط خاصی برای جلوگیری از ریزش ارزش بازار حجم مبنا ایجاد شد. در مقابل اکنون نیاز به تغییر حجم مبنا است و باید حجم مبنا شناور باشد یا به سمت دامنه نوسان پویا حرکت کنیم. در کل ما باید به سمتی پیش‌رویم که محدودیت‌های سرمایه‌گذاری در بازار را کم‌تر کنیم زیرا با ایجاد محدودیت به بازدهی موردنظر دست نخواهیم یافت، برای نمونه شما نمی‌توانید در بازارهایی مانند دلار، طلا، سکه، محصولات کشاورزی و… دامنه نوسان تعریف کنید.

در پایان این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: در حال حاضر بازار سرمایه ما فقط از نظر ظاهری به بورس‌های جهانی شباهت دارد. رئیس سازمان بورس باید یکسری از ساختارهای بنیادی مانند تغییر فرمول شاخص کل، حذف حجم دامنه مبنا و… را به تدریج حذف کند چراکه این ساختارها غلط بوده و به ضرر بازار سرمایه تمام می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 3 =