به گزارش ایراسین، دومین نمایشگاه تخصصی معدن، صنایع معدنی، ماشین آلات معدن، راه سازی، عمرانی، قطعات و تجهیزات وابسته و همچنین دومین نمایشگاه تخصصی ریخته گری، قالب سازی، قطعه سازی، ماشین آلات و صنایع وابسته از امروز (سهشنبه، ۲۳ اردیبهشت ماه) به مدت چهار روز با حضور ۱۰۰ شرکت آغاز به کار کرد.
این نمایشگاه از امروز به مدت چهار روز (از ۲۳ تا ۲۶ اردیبهشت ماه) در محل مرکز نمایشگاهی شهر آفتاب تهران در فضایی به وسعت ۲۰ هزار متر مربع برپا شده است که فرصتهای معدنی کشور را به نمایش میگذارد و از ساعت ۱۰ تا ۱۸ پذیرای علاقهمندان، کارشناسان و فعالان صنعتی و معدنی خواهند بود.
این نمایشگاه با هدف معرفی تازهترین دستاوردها، فناوریها و ماشین آلات حوزههای معدن و ریخته گری برگزار میشوند و فرصتی کم نظیر برای تعامل میان تولیدکنندگان، متخصصان، سرمایه گذاران و خریداران فراهم کردهاند.
نمایشگاه تخصصی معدن، با محوریت ماشین آلات معدنی، راه سازی و عمرانی، میزبان جدیدترین تجهیزات و فناوریها از جمله انواع بیلهای مکانیکی، بولدوزر، لودر، دامپتراک، کامیونهای معدنی، دریل های حفاری و سیستمهای خردکن خواهد بود. این نمایشگاه بستری فراهم کرده تا شرکتهای معدنی و پیمانکاران راه سازی بتوانند به صورت مستقیم با تأمین کنندگان ماشین آلات و تجهیزات موردنیاز خود ارتباط برقرار کنند.
همزمان با این رویداد، دومین نمایشگاه تخصصی ریخته گری، قالب سازی و قطعه سازی نیز در حال برگزاری است.
این نمایشگاه به عنوان پلتفرمی مهم برای ارائه نوآوریها در حوزه تولید قطعات، ماشین آلات، مواد اولیه، ابزارهای قالب سازی و خدمات مهندسی، نقش مؤثری در رشد صنعت ریخته گری کشور ایفا خواهد کرد. حضور شرکتهای معتبر در این نمایشگاه، بر اهمیت آن در تقویت زنجیره تأمین، کاهش وابستگی به واردات، و ارتقا کیفیت تولیدات داخلی تأکید دارد.
وجود ۸۱ نوع ماده معدنی در کشور / تقویت پدیده گردشگری معدنی و زمین شناسی
در آئین افتتاح این نمایشگاه، رئیس هیأت مدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران گفت: ایران تنوع مواد معدنی دارد و ۸۱ مواد معدنی در کشور وجود دارد که با حفظ ارزش اختصاصی بر روی آنها فناوری صورت گرفته و در اختیار صنایع قرار میگیرد
علیرضا شهیدی اظهار داشت: زیباییهای زمین شناسی باعث شده تا خارجیها از ایران را به عنوان بهشت معدنی یاد کنند.
رئیس سابق سازمان زمین شناسی کشور با بیان اینکه نگاه به بخش معدن تنها استفاده از مواد معدنی نیست، گفت: باید استفاده حداکثری از معادن داشته باشیم و به پدیده گردشگری در بخش معدنی توجه کنیم.
وی اضافه کرد: نوروز امسال ۱۲ هزار نفر از آبشار نمکی بیابانک بازدید کردند، باید مردم را بیشتر با پدیدههای زمین شناسی آشنا و در این زمینه فرهنگسازی کنیم.
شهیدی با تاکید بر اینکه معدنکاری جزو مشاغل سخت محسوب میشود، گفت: تصاویری از چهرههای سیاه کارگران معادن در رسانهها منتشر میشود، این در حالی است که اگر از انرژیهای نوین، هوش مصنوعی و انرژی پاک در معادن استفاده کنیم شاهد ارتقای بهره برداری و ایمنی در معادن خواهیم شد.
وی ادامه داد: امسال شاهد تنوع ماشین آلات در این نمایشگاه هستیم، اما برای فعالیت در معادن زیرزمینی باید از دستگاههای خودران استفاده کنیم.
رئیس هیأت مدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با اشاره به اینکه ۱۶۵ میلیون تن ظرفیت تولید سنگ آهن در کشور وجود دارد، گفت: ظرفیت معادن سنگ آهن ما تا بیش از ۱۰ سال دیگر جوابگو نخواهد بود.
وی عنوان کرد: خط قرمز ما در معادن ۳۰۰ تا ۴۰۰ متر است در حالی که بهترین مواد معدنی در عمق ۷۰۰ متری است و دارای تنوعی از مواد استراتژیک در معادن هستیم.
شهیدی با بیان اینکه عناصر معادنی دارای ارزش بالایی هستند، خاطرنشانکرد: اکنون دنیا به سمت انرژیهای پاک و باتریهای الکتریکی رفته است که دیگر از سرب به عنوان یک مواد معدنی استفاده نمیشود، همچنین مس و نقره عناصر برای استفاده در تولید خودرو هستند از این رو نباید تنها به فکر تولید کاتد باشیم.
وی اضافه کرد: باید صنعت مس را به سمت صنایع پایین دست سوق بدهیم، اکنون کشور چین باتریهایی با عمر ۵۰ سال از مس تولید میکند.
ایران پانزدهمین کشور معدنی در جهان
در ادامه آئین گشایش این نمایشگاه، عباس تقدسی نژاد مدیرعامل مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب با اشاره به اینکه دارای مواد معدنی متنوع در کشور هستیم، گفت: به این مواد معدنی و ظرفیتها، گنج معدنی میگوید و باید در حوزه استخراج، اکتشاف و بهره برداری قدم برداریم.
وی با بیان اینکه ایران پانزدهمین کشور معدنی در جهان است، افزود: معدن حلقه توسعه سایر صنایع در کشور است و باید معدن به جای نفت در درآمدزایی کشور نقش داشته باشد.
تقدسی نژاد اضافه کرد: ۲۶ درصد صادرات کشور از حوزه معدنی است، اما در سالهای گذشته شاهد رشد یک تا ۲ درصدی در بخش معدن هستیم.
وی با اشاره به فرسودگی تجهیزات و استفاده نکردن از ظرفیت سرمایه گذاران داخلی و خارجی، گفت: در برنامه هفتم توسعه رشد ۱۳ درصدی برای معدن پیش بینی شده است که باید برای جذب هرچه بیشتر سرمایهگذاری در این بخش، هماهنگی و همگرایی بین متولیان امر باشد.
مدیرعامل مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب عنوان کرد: فرسودگی تجهیزات در معادن و وضعیت ایمنی با وجود حوادث تلخ در معادن نشان میدهد که باید به سمت واردات و بهینه سازی تجهیزات برویم.
تقدسی نژاد خاطرنشان کرد: حوزه ریخته گری نیز جایگاه ویژه خود را داشته و ارتباط تنگاتنگ با معادن و صنایع معدنی دارد.
برگزاری نشستهای تخصصی، گردهماییهای صنفی و کارگاههای آموزشی در حاشیه این دو نمایشگاه، فضای تبادل دانش و تجربه را برای فعالان صنعتی فراهم میسازد و نقشی مؤثر در توسعه صادرات، جذب سرمایه گذاری و افزایش اشتغال خواهد داشت.
این دو رویداد هر روز از ساعت ۱۰ الی تا ۱۸ در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی شهر آفتاب پذیرای متخصصان، صنعتگران و مخاطبان خواهد بود.
ارسال نظر