به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، «دانش ساخت لنج و دریانوردی با لنج در خلیج فارس» اثر جهانی ایران در فهرست یونسکو است که در خطر انقراض قرار دارد و میبایست اقدامات لازم برای رفع خطر از این دانش بومی و حفاظت از آن انجام شود.
در طی بیش یک دهه گذشته نه تنها اقدامات لازم برای رفع خطر از این میراث جهانی انجام نشده بود بلکه الزامات قانونی برای توسعه لنجهای فایبرگلاس و اعمال برخی محدودیتها در زمینه تردد و تأمین سوخت لنجهای سنتی سبب شده بود تا این میراث جهانی بیش از پیش در خطر باشد.
از این رو یکی از محورهایی امروز در نشست شورای عالی صنایع دریایی در وزارت صنعت، معدن و تجارت بررسی و مصوب شد، تهیه پیش نویسی در این زمینه بود.
بر اساس اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت، نشست شورای عالی صنایع دریایی به میزبانی وزارت صمت و با حضور نمایندگان اعضا، وزیر صمت و نماینده رئیسجمهور در هماهنگی اجرای سیاستهای کلی دریامحور تشکیل شد؛ سیدمحمد اتابک به عنوان دبیر شورای عالی صنایع دریایی مدیریت نشست را برای طرح چهار دستورکار بر عهده داشت.
در این نشست دستور جلسه شماره یک که به پیشنهاد وزارت صمت و بر اساس درخواست شرکت کشتیرانی مطرح شد، اعضا با صدور مجوز واردات کانتینر برای رفع نیاز آنی ناوگان تجاری شرکت کشتیرانی موافقت کردند بر اساس این مصوبه تأمین ارز مورد نیاز از محل درآمدهای شرکت کشتیرانی خواهد بود و این شرکت مکلف است ضمن اعلام نیاز پنج ساله خود به کانتینر نو، ۲۰ درصد از نیاز خود را با عقد قرارداد ساخت با سازندگان داخلی تأمین کند.
در ادامه این نشست دستور جلسه شماره ۲ در بررسی پیشنهاد بانک مرکزی و وزارت صمت برای «اضافه شدن پرداخت قانونی جز ۴ تبصره ۳ ماده ۱ قانون توسعه و حمایت از صنایع دریایی به عنوان هزینههای بازاریابی و فروش صادرکنندگان مایعات نفتی و گازی» به تصویب اعضا رسید.
همکاری سه وزارتخانه در تهیه پیش نویس مصوبه حمایت از لنج سازی
اعضای حاضر در نشست با عودت دستور جلسه سوم به دبیرخانه جهت کارشناسی بیشتر، به اتفاق آرا دستور جلسه چهارم را در بررسی و پیشنهاد مصوبهای به هیأت وزیران در راستای حراست از میراث فرهنگی ناملموس جهانی «دانش سنتی ساخت لنج چوبی ایرانی و دریانوردی خلیج فارس» توسط کمیته مشترک وزارت صنعت معدن و تجارت، وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و وزارت راه و شهرسازی و صرفاً برای توسعه گردشگری مصوب کردند.
ارسال نظر