به گزارش ایراسین، علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش امروز در دیدار همتای عراقی خود که در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد، اظهار کرد: موضوع تهیه، تدوین و تألیف و چاپ کتب درسی از جمله موضوعات مهم در نظام تعلیم و تربیت است که آمادگی انتقال دانش و تجربه خود در این زمینه را به کشور عراق داریم.
وی افزود: حوزه مأموریتی وزارت آموزش و پرورش با حدود ۱۲۰ هزار مدرسه، ۱۶.۵ میلیون دانشآموز و یک میلیون معلم بسیار گسترده است که علاوه بر این دو دانشگاه ویژه شامل فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی در کنار تربیت نیروی انسانی و معلم را برعهده دارد.
کاظمی گفت: آموزش دانشآموزان استثنایی و دانشآموزان با نیازهای ویژه از دیگر وظایف وزارت آموزش و پرورش است به طوری که ۸۰ هزار نفر در مدارس استثنایی کشور تحصیل میکنند ضمن اینکه نهضت سوادآموزی به عنوان یکی دیگر از ارکان نظام تعلیم و تربیت نقش مهمی در افزایش نرخ سواد در کشور دارد که نتیجه آن باسوادی بیش از ۹۰ درصد جمعیت ۱۵ تا ۴۸ ساله کشور است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه زمینههای مشترک بسیار زیادی برای همکاری در حوزه آموزش و پرورش ایران و عراق وجود دارد، خاطر نشان کرد: باورهای دینی، اعتقادی، فرهنگی و تعاملات اقتصادی و امنیتی از جمله زمینههای مشترک دو کشور برای همکاری در عرصه تعلیم و تربیت است.
وی تصریح کرد: تحصیل ۳۵۰ دانشجوی عراقی در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی نشانه خوبی برای توسعه همکاریهای آموزشی دو کشور است، همچنین میتوانیم با توسعه همکاریها، زمینه حضور دانش آموزان و دانشجویان ایرانی در دانشگاههای عراق برای تحصیل زبان عربی و سایر رشتهها را فراهم کنیم.
کاظمی با اشاره به امضای تفاهم نامه همکاریهای آموزشی دو کشور در جریان سفر رئیس جمهور به عراق، گفت: تلاش کنیم تا زمینههای اجرایی شدن این تفاهمنامه فراهم شود.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه با اشاره به نیات خیرخواهانه نظام جمهوری اسلامی در عرصه تعلیم و تربیت، گفت: در حال حاضر حدود ۶۵۰ هزار دانشآموز خارجی در مدارس کشور مشغول تحصیل هستند که این نشانه رویکرد دینی و انقلابی ایران است.
به گفته کاظمی، تحقق پویش تحصیلی ۹۹ درصدی در پایه اول ابتدایی از دیگر دستاوردهای نظام آموزشی ایران محسوب میشود ضمن اینکه در دوره متوسطه دوم نیز ۴۵ درصد از دانشآموزان با هدف ایجاد اشتغال پایدار به شاخههای فنی و حرفهای هدایت کرده ایم.
جایگاه سوم المپیاد علمی دانشآموزان ایرانی در جهان
وزیر آموزش و پرورش به موفقیتهای بین المللی نظام آموزشی کشور اشاره کرد و گفت: کسب ۱۰ مدال طلا، ۱۰ مدال نقره و دو مدال برنز در المپیاد علمی ۲۰۲۴ و کسب عنوان سوم جهان از جمله افتخارات دانش آموزان ایرانی در علم و دانش است، در المپیک دانشآموزی بحرین نیز با کسب ۴۷ مدال طلا، نقره و برنز، جایگاه پنجم را به خود اختصاص دادیم.
به گفته وی، در المپیک دانشآموزی زیر ۱۵ سال در صربستان نیز دانش آموزان ایرانی با ۸۶ مدال طلا، نقره و برنز، جایگاه ششم دنیا را تصاحب کردند.
ابراهیم نامس الجبوری، وزیر آموزش و پرورش عراق نیز در این دیدار با اشاره به اینکه نظام تعلیم و تربیت دو کشور ایران و عراق شباهتهای زیادی با هم دارند، گفت: وزارت آموزش و پرورش عراق با یک میلیون و ۱۰۰ هزار کادر آموزشی و اداری، ۱۳ دانش آموز را تحت پوشش دارد.
وی با اشاره به اینکه کودکان عراقی از چهار سالگی به مهدکودک میروند، افزود: سن رسمی ورود به مدرسه در عراق ۶ سال است ضمن اینکه ما هم نهضت سوادآموزی برای ریشه کن کردن بیسوادی در کشور داریم.
وزیر آموزش و پرورش عراق با اشاره به فعالیت مدرسهای با عنوان ایتان در این کشور، گفت: این مدرسه برای تحصیل کودکان بی سرپرست بنا نهاده شده است.
وی با وجود مدارس فنی و حرفهای در عراق اشاره کرد و گفت: در این مدارس رشتههای همچون سایبری، ورزش، صنایع غذایی، پالایش نفت، تجهیزات پزشکی و هوش مصنوعی تدریس میشود.
وزیر آموزش و پرورش عراق خواستار افزایش تعداد مدارس ایرانی در کشورش شد و افزود: علاقهمندیم که فرآیند تبادل علم و دانش میان ۲ کشور توسعه یافته و زمینه افزایش تعداد مدارس مشترک در ۲ کشور فراهم شود.
وزیر آموزش و پرورش کشور عراق در سفر سه روزه خود به تهران علاوه بر دیدار با علیرضا کاظمی همتای ایرانی خود، از چند مدرسه و هنرستان نیز دیدن میکند، سفر ابراهیم نامس الجبوری به تهران در راستای اجرای یادداشت تفاهم آموزشی امضا شده بین دو کشور در سفر سال گذشته پزشکیان به عراق انجام میشود.
ارسال نظر