به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، حجتاله درودگر، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان مرکزی در نشست شورای سیاستگذاری حفظ حقوق بیتالمال در اراضی ملی و منابع طبیعی استان مرکزی با بیان اهمیت نظارت و پیگیری لازم و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه در حوزه معادن، افزود: در خصوص اقدامات غیرقانونی در حوزه معدن که از مصادیق جرم مشهود است، اداره کل صمت استان مرکزی ضمن اتخاذ تدابیر و تمهیدات پیشگیرانه و نظارت لازم بر عملکرد بهرهبرداران فعالیتهای معدنی، با هرگونه حفاری، استخراج و بهرهبرداری بدون مجوز برخورد قانونی دارد.
وی تصریح کرد: با توجه به گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر راهاندازی «سامانه باما» برای الکترونیکی کردن فرایند بازرسیهای فنی و ایمنی معادن و جلوگیری از فعالیت معادن فاقد ایمنی، ادارهکل صنعت، معدن و تجارت استان باید در اسرع وقت سامانه مذکور را در سطح استان راهاندازی و عملیاتی کند.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان مرکزی اضافه کرد: با توجه به حوداثی که در حوزه معادن اتفاق افتاد، ضروری است اداره کل صنعت و معدن این استان، در امور مرتبط با سلامت، بهداشت و ایمنی کارکنان و کارگران معدن، نظارت جدی داشته باشد تا اصول ایمنی و حفاظتی کارکنان معادن رعایت شود.
صدور ۱۶ گواهی کشف معدن در استان مرکزی
درودگر افزود: همچنین بازرسین اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان موظفند نسبت به بررسی رعایت اقدامات ایمنی و بهداشت کار در معادن نظارت کنند.
وی بیان کرد: سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی هم باید بر نحوه وصول حقوق دولتی معادن و نحوه هزینهکرد آن در استان نظارت و پیگیری لازم را به کار گیرند.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان مرکزی، در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهمیت تأمین آب در صنایع استان، گفت: با توجه به گزارشات اعلامی پیرامون موضوع «خرید و انتقال غیر مجاز آب توسط صنایع» و خشکسالی و وضعیت بحرانی آب، شرکت آب منطقهای مرکزی موظف شد به صورت مستمر موضوع را رصد و با اتخاذ تمهیدات قانونی، شرایط تأمین آب برای صنایع را به صورت قانونی فراهم کند.
درودگر افزود: دستگاههای متولی صدور مجوز راهاندازی کارگاههای تولیدی، مکلفند قبل از اعلام موافقت با طرحهای اعلامی، موضوع تأمین پایدار آب را از شرکت سهامی آب منطقهای مرکزی استعلام کنند.
دبیر شورای سیاستگذاری حفظ حقوق بیتالمال در اراضی ملی و منابع طبیعی استان مرکزی در ادامه با اشاره به اهمیت اخذ سند کاداستر مسیلها و رودخانههای این استان، گفت: مدیران شرکت سهامی آب منطقهای مرکزی و مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان علت عدم اجرای صدور اسناد کاداستر برای ۳۰۰ کیلومتر از مسیلها و رودخانههای استان مرکزی را پیگیری کنند.
۳۵ نوع ماده معدنی در معادن استان مرکزی در حال استخراج است که بیشترین تعداد مربوط به معادن تراورتن به میزان ۱۰۹ فقره و سنگ لاشه ۱۱۶ فقره است و بیشترین تعداد معادن در شهرستانهای محلات و ساوه و زرندیه است.
ارسال نظر