لیتیوم

قیمت لیتیوم طی یک روند نزولی در چهار ماه نخست ۲۰۲۵ حدود ۹.۴۶ درصد کاهش یافت و به کم‌تر از ۶۸هزار یوان در هر تن رسید. این مسئله باعث شده شرکت معدنی آلبمارل به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده لیتیوم در جهان ۴۰ درصد از خطوط تولید لیتیوم خود را با هدف کاهش هزینه‌ها تعطیل کند.

به گزارش خبرنگار ایراسین، قیمت لیتیوم طی یک روند نزولی قوی در سال ۲۰۲۵ حدود ۷۱ هزار یوان معادل ۹.۴۶ درصد کاهش یافت و به کم‌تر از ۶۸ هزار یوان در هر تن رسید که این رقم پایین‌ترین قیمت این فلز معدنی طی چهار سال گذشته محسوب می‌شود. بلومبرگ افزایش عرضه و افت جهانی تقاضا برای لیتیوم علت اصلی سقوط قیمت این فلز معدنی عنوان می‌کند. بر اساس پیش‌بینی‌های بلومبرگ قیمت لیتیوم طی سه ماهه دوم سال ۲۰۲۵ به حوالی ۶۷ هزار و ۲۶۳ یوان در ازای هر تن خواهد رسید و این فلز معدنی تا پایان سال میلادی جاری با قیمتی حدود ۶۵ هزار و ۲۴۵ یوان در هر تن معامله خواهد شد چراکه هیچ‌گونه نشانه‌ای از افزایش تقاضا در بازار لیتیوم به وجود ندارد. در این لحظه هر تن لیتیوم با رقم ۶۷ هزار و ۹۷۰ یوان به ازای هر تن در بازارهای جهانی معامله می‌شود.

تعطیلی خطوط تولید لیتیوم در جهان با ریزش قیمت‌ها

تولیدکنندگان لیتیوم در تلاش برای بقا

طبق ارزیابی‌های بلومبرگ قیمت لیتیوم در سال ۲۰۲۲ سقف تاریخی حوالی ۶۰۰ هزار یوان به ثبت رساند ولی این فلز معدنی طی سه سال گذشته حدود ۹۰ درصد از ارزش خود را از دست داد. از این رو استخراج و تولید لیتیوم در شرایط فعلی صرفه اقتصادی ندارد و شمار زیادی از شرکت‌های معدنی بزرگ فعال در این حوزه به فکر تعطیلی موقت خطوط تولید خود افتاده‌اند. بر این اساس شرکت معدنی آلبمارل (Albemarle) به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده لیتیوم در جهان هفته گذشته از تعطیلی ۴۰ درصد از خطوط تولید لیتیوم خود خبر داد. به گفته کنت مستر ( Kent Masters)، مدیرعامل این شرکت معدنی حدود یک سوم از خطوط تولید لیتیوم در جهان غیرفعال شده است و تولیدکنندگان زیادی تا پایان سال ۲۰۲۵ از حوزه استخراج و تولید لیتیوم خارج خواهند شد چراکه بازار جهانی لیتیوم سال جاری را به دور از رونق به پایان خواهد رساند و شاید این رکود تا پایان سال ۲۰۲۸ باقی بماند.

جدیدترین آمار منتشر شده از سوی دولت چین نشان می‌دهد فروش خودروهای برقی در چین با ۳۸ درصد افزایش سالانه به ۹۹۱ هزار دستگاه رسید که این میزان کم‌تر از حد انتظار بوده و بازار خودروهای برقی در جهان برخلاف انتظار در سال ۲۰۲۵ رونق پیدا نکرد. مدیرعامل شرکت آلبمارل عقیده دارد اگرچه رکود در شرایط فعلی در بازار لیتیوم حکمرانی می‌کند ولی در آینده نزدیک تقاضا برای لیتیوم افزایش قابل توجهی پیدا خواهد کرد و تا آن زمان باید بخشی از خطوط تولید با هدف کاهش هزینه‌ها تعطیل شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 12 =