پنل

در هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۵)، پنل تخصصی با محوریت محدودیت‌ها و چالش‌های صادرات فولاد مبارکه برگزار شد که در آن به بررسی مشکلات داخلی و بین‌المللی این شرکت پرداخته شد.

به گزارش خبرنگار ایراسین، پنل تخصصی محدودیت‌ها و چالش‌های صادرات در افق آینده به همت فولاد مبارکه در هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۵) برگزار شد. ابوذر الوندی، مسئول صادرات خاور دور و آسیای میانه فولاد مبارکه، در این پنل، به بررسی چالش‌های صادراتی این شرکت پرداخت.

الوندی در این پنل به مشکلات داخلی اشاره کرد و گفت: چالش‌های صادرات عمدتاً ناشی از مشکلات زیرساختی و حمل و نقل است. سیستم حمل ریلی و جاده‌ای به اندازه کافی توسعه نیافته و این موضوع شرایط حمل و نقل از اصفهان به بندرعباس را دشوار کرده است.

وی همچنین به مشکلات بخش‌نامه‌ای و محدودیت‌های دولتی اشاره کرد و افزود: در برخی مقاطع، صادرات به طور کامل متوقف شده و تعرفه‌های سنگینی بر صادرات وضع می‌شود. به عنوان مثال، تعرفه ۲۰ درصدی برای صادرات اسلب در سال‌های گذشته وجود داشت که به تدریج کاهش یافت و در نهایت به یک درصد ثابت رسید.

الوندی ادامه داد: مشکلات تعهد ارزی و تغییرات در سیاست‌های بانک مرکزی نیز محدودیت‌های زیادی برای ما ایجاد کرده است. ما متعهد به بازگرداندن ارز حاصل از صادرات به بانک مرکزی هستیم، اما نرخ این ارز به شدت پایین‌تر از نرخ بازار آزاد است که این موضوع بر سودآوری ما تأثیر منفی می‌گذارد.

وی همچنین به چالش‌های بین‌المللی اشاره کرد و گفت: به دلیل تحریم‌ها، مجبور به انجام صادرات به صورت غیرمستقیم هستیم و این موضوع محدودیت‌هایی در حمل و نقل بین‌المللی ایجاد می‌کند. بسیاری از کشتی‌ها به بنادر ایران نمی‌آیند و این موضوع باعث می‌شود که تنها تعداد محدودی از کشتی‌ها بارهای ما را حمل کنند.

الوندی پیشنهاداتی برای بهبود وضعیت صادرات ارائه داد و گفت: ضروری است که کشور به سرمایه‌گذاری در حمل و نقل توجه کند و همچنین ایجاد اسکله اختصاصی برای شرکت فولاد مبارکه در بندرعباس می‌تواند به کاهش محدودیت‌ها کمک کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 11 =