آلومینیوم

شرکت روسی روسال میزان تولید آلومینیوم خود را بیش از شش درصد معادل ۲۵۰هزار تن در سال کاهش می‌دهد. آنطور که رویترز ادعا کرده تحریم‌های علیه روسیه بر میزان فروش و سودآوری این شرکت تاثیر منفی گذاشته است و اکثر معامله‌گران از خرید آلومینیوم روسی خودداری می‌کنند.

به گزارش خبرنگار ایراسین، روسیه تولید آلومینیوم را کاهش می‌دهد. شرکت روسی روسال (Rusal) به تازگی از کاهش تولید بیش از شش درصدی آلومینیوم به دلیل افت تقاضا برای این فلز در بازار داخلی و اقتصاد ضعیف روسیه در سال جاری خبر داد. روسال دومین تولیدکنندگان آلومینیوم در جهان محسوب می‌شود که طبق آمار وزارت صنعت و معدن روسیه این شرکت در سال ۲۰۲۳ موفق به تولید ۳.۸۵ میلیون تن آلومینیوم معادل ۵.۵ درصد از تولید جهانی این فلز شد. ولی مسئولان روسال دوشنبه مصادف با ۲۵ نوامبر ۲۰۲۴ از کاهش تولید ۲۵۰ هزار تنی آلومینیوم در سال خبر دادند. بررسی‌های رویترز نشان می‌دهد اکنون بازار جهانی آلومینیوم در انحصار چینی‌ها قرار دارد و خریداران به ندرت زیر بار خرید آلومینیوم از روسیه می‌روند، به دنبال این موضوع مسئولان شرکت روسال به بهانه رکود بازار داخلی و اقتصاد ضعیف این کشور میزان تولید خود را کاهش داده‌اند. آنطور که رویترز ادعا کرده تحریم‌های علیه روسیه بر میزان فروش آلومینیوم این شرکت تأثیر منفی گذاشته است چراکه قراردادهای سه ماهه آلومینیوم در بورس فلزات لندن نشان می‌دهد قیمت این فلز با افزایش ۰.۸ درصدی به ۲۶۴۴ دلار در هر تن رسید ولی عرضه آلومینیوم، مس و نیکل روسیه در بورس فلزات لندن از ماه آوریل ممنوع شد. بنابراین شرکت روسال به شدت تحت فشار قرار گرفته است و اکثر معامله‌گران از خرید آلومینیوم روسی خودداری می‌کنند.

برنامه‌های شرکت روسال نقش برآب شد

قیمت آلومینا از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون بیش از دو برابر افزایش پیدا کرده و اکنون هر تن آلومینا با بهایی حوالی ۷۰۰ دلار به فروش می‌رسد. از سوی دیگر تقاضا برای آلومینیوم و آلومینا در بخش‌های ساخت و ساز، حمل و نقل و… در سه ماه گذشته سال میلادی جاری حدود ۱۱ درصد افزایش یافت. علاوه بر این تعدادی از شرکت‌های معدنی در استرالیا چندی پیش خطوط تولید آلومینا خود را به حالت تعلیق درآورند که انتشار خبری تعطیلی خطوط تولید در این کشور به بازار جهانی آلومینا سیگنال صعودی داد. این مسئله باعث شده شمار زیادی از تولیدکنندگان در سطح جهان میزان تولید آلومینیوم و آلومینا را افزایش دهند. طبق ارزیابی‌های رویترز شرکت نیز درصدد افزایش تولیدات خود بود، تاجایی که این شرکت ۳۰ درصد از سهام یک پالایشگاه آلومینا چینی را در اکتبر ۲۰۲۳ خریداری کرد و قصد احداث یک پالایشگاه آلومینا جدید در منطقه لنینگراد روسیه را داشت. همچنین این شرکت روسی ۱۱ کارخانه آلومینیوم را اداره می‌کند و پیش‌تر در شمار رقبای بزرگ چین در زمینه تولید آلومینیوم قرار داشت. ولی روسال به دلیل تحریم‌های روسیه اکثر برنامه‌های تولیدی خود را در سال جاری تعطیل کرده است. همچنین نرخ بهره روسیه با هدف مهار تورم در ماه اکتبر به ۲۱ درصد افزایش یافت که بالاترین نرخ بهره از سال ۲۰۰۳ است و در صورت تداوم جنگ اوکراین و روسیه و تحریم‌ها علیه این کشور سایر شرکت‌های بزرگ روسیه مانند روسال باید فعالیت خود را متوقف کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =