پنل 1 پالیزدار

مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه گفت: مسیری که فولاد مبارکه در زمینه اکوسیستم نوآوری و فناوری و همچنین سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی رفته است را همه صنایع بزرگ باید بروند و اگر به دنبال داشتن صنعت هستیم باید ریشه در دل جامعه نخبگی کشور داشته باشد. فرهیختگی و جامعه صنعتی کشور باید با هم ارتباط داشته باشند و محل آن دانشگاه‌ها، پارک‌های علمی فناوری و مجموعه‌های دانش بنیان است.

به گزارش خبرنگار ایراسین، شهرام عباسی، مدیر تحقیق و توسعه شرکت فولاد مبارکه در پنل تخصصی «فرایند حمایت از شرکت‌های دانش بنیان» در قالب گفتمان «مسیر نوآورانه» اظهار کرد: فولاد مبارکه خلق آینده بهتر را رسالت خود قرار داده و برای تحقق این امر نیازمند برنامه‌ریزی و همکاری است.

وی در ادامه با تعریف نوآوری گفت: مسیر تبدیل دانش به ارزش برای ذینفعان یعنی نوآوری، فولاد مبارکه در این زمینه در بین صنایع بزرگ پیش قدم بوده و برای خود استراتژی نوآوری را تدوین کرده است.

مدیر تحقیق و توسعه شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه این شرکت استراتژی نوآوری خود را رویکرد نوآوری باز قرار داده است، ادامه داد: رویکرد ما در نوآوری، نوآوری باز و خلق ارزش با کمک اکوسیستم ذی‌نفعان است و برای این امر هم تکاملی و هم تعاملی با ذی نفعان را تعریف کردیم.

فولاد مبارکه در نقطه شروع راه نوآوری است

عباسی با اشاره به تعریف استراتژی‌های بلند و کوتاه مدت برای خلق آینده بهتر اضافه کرد: باید توجه داشت رویکرد اصلی فولاد مبارکه برای نوآوری حمایت و توسعه اکوسیستم دانش بنیان است. در تحلیل روندها متوجه شدیم که دو حوزه پیشران نوآوری، تحول دیجیتال و انقلاب صنعتی چهارم و دیگری اقتصاد چرخشی و پایداری است، در این حوزه‌ها هم در بحث نقشه راه تحول دیجیتال و هم نقشه راه اقتصاد چرخشی با کمک همکاران در بخش‌های مختلف فولاد مبارکه خیلی جدی وارد شدیم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه تفاوت سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه با دیگر سرمایه‌گذاری‌ها این است که فولاد مبارکه از پایه و به صورت واقعاً ریسک پذیر ورود می‌کند اما دیگران معمولاً از مرحله تجاری سازی شده ورود می‌کنند، ادامه داد: فولاد مبارکه به صورت زیرساختی به سراغ هسته‌های فناور و شرکت‌های دانش بنیان رفته تا آنها را کمک کند تا شتاب دهی داشته باشند. همچنین این شرکت به سراغ دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترای سطح کشور رفته و تاکنون بیش از هزار رساله و یا پایان‌نامه دانشجوی کارشناسی ارشد و دکترا را مطابق با سیاست‌ها و رسالت خود تحت پوشش خود قرار داده است.

مدیر تحقیق و توسعه شرکت فولاد مبارکه تاکید کرد: ما بر این باوریم که نقطه شروع راه نوآوری فولاد مبارکه را داریم، درست است که نسبت به سازمان‌های دیگر پیشرو هستیم اما ما به این سطح بلوغ راضی نیستیم و مطمئناً در سال‌های آینده حرف‌های خیلی جدیدتری را داریم.

اکوسیستم نوآوری و فناوری فولاد مبارکه؛ همزیستی شرکت‌های بزرگ و کوچک در کشور

همچنین یحیی پالیزدار، مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه نیز در ادامه این پنل با بیان اینکه فولاد مبارکه با ایجاد اکوسیستم نوآوری و فناوری همزیستی خوبی را بین شرکت‌های بزرگ و کوچک در کشور ایجاد کرده است، اظهار کرد: برای ایجاد هر اکوسیستم نیاز است شرکت‌های بزرگ و کوچک در آن وجود داشته باشند.

وی اضافه کرد: همزیستی این شرکت‌ها نیازمند چهار اصل تیم اجرایی، تکنولوژی, بازار و سرمایه است تا موفق شوند. ما در اکوسیستم نوآوری شرکتی سعی داریم نقاطی که وجود ندارد را تکمیل کنیم به عبارتی سعی می‌کنیم که شرکت‌های کوچک را به شرکت‌های بزرگ فارغ از اینکه نوع کار شرکت بزرگ چیست، همراه و هماهنگ کنیم. سعی ما این است که بازار شرکت‌های کوچک را به نیازمندی‌های شرکت‌های بزرگ ارتباط دهیم و از آن طرف از دل شرکت‌های بزرگ سرمایه لازم برای توسعه کسب و کار را فراهم کنیم. این اتفاق در حال حاضر در اکوسیستم نوآوری و فناوری فولاد مبارکه می‌افتد و سرمایه آن را نهاد مالی تحت عنوان فولاد مبارکه تأمین می‌کند.

فولاد مبارکه در نقطه شروع راه نوآوری است

مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه با بیان اینکه سرمایه‌گذاری فولادمبارکه نوعی سرمایه‌گذاری خطرپذیر است، ابراز کرد: طی ۱۵ سال اخیر سرمایه‌گذاری خطرپذیر در صنایع بزرگ بروز و ظهور بهتری داشته است، فولاد مبارکه از ۸ سال گذشته در این زمینه برنامه‌ریزی داشت، ما در حوزه هاردتک شناخت از موضوع را داشتیم ریسک سرمایه‌گذاری را نیز پذیرفتیم.

وی با بیان اینکه ما در حوزه سرمایه‌گذاری به دنبال شرکت‌هایی هستیم که می‌توانند در حوزه صنعت ما که یک صنعت از سنگ تا رنگ است، خلق ارزش داشته باشند، اضافه کرد: همچنین ما یک سری از تکنولوژی‌ها و فناوری‌ها را تارگت می‌کنیم، اسناد ارائه شده را تحلیل و روند فناوری را برای آینده‌نگری طی ۱۰ الی ۱۵ سال آینده و راه حل‌های آنها را بررسی می‌کنیم.

پالیزدار گفت: ما در برخی از موارد حتی مطمئن نیستیم که سرمایه‌گذاری جواب بدهد یا خیر و اینجا خطرپذیری را داریم، عددهایی که ما در صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر پرداخت کرده‌ایم؛ وجود دارد؛ از یک‌هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری حدود ۱۸۰ میلیارد تومان در بخش VCL و مابقی CVC است.

وی تصریح کرد: به نظر می‌رسد که راهی که فولاد رفته را همه صنایع بزرگ باید بروند و اگر به دنبال داشتن صنعت هستیم باید ریشه در دل جامعه نخبگی کشور داشته باشد. فرهیختگی و جامعه صنعتی کشور باید با هم ارتباط داشته باشند و محل آن دانشگاه‌ها، پارک‌های علمی فناوری و مجموعه‌های دانش بنیان است.

وی اضافه کرد: اگر ما بخواهیم در سطح نرم صنعت فولاد کاری انجام دهیم، باید سالانه چهار و نیم همت هزینه کنیم و اگر در ۳ سال گذشته، یک هزار میلیارد تومان در این زمینه هزینه کرده‌ایم به دلیل پایین بودن نرخ نیروی انسانی در کشور است چرا که می‌توانیم دانش و نخبگانی را با هزینه‌های کمتری بالا بیاوریم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 12 =