• ۲۵ مهر ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۹
  • کد خبر: 29352
  • readingTime: ۲ دقیقه
الگوی کشت

معاون برنامه‌ریزی جهادکشاورزی گفت: دولت سیاست‌های تشویقی اجرایی شدن طرح الگوی کشت را در دستور کار دارد، طرح الگوی کشت یک ساله ابلاغ شد و طرح چهار ساله در دست تدوین است.

به گزارش ایراسین، محمد قربانی اظهار داشت: نداشتن الگوی کشت و عدم تولید محصولات کشاورزی با برنامه ریزی مناسب مشکلات بسیار زیادی برای کشور داشته که این مشکلات به دلیل کم کاری بوده که در وزارت جهاد کشاورزی همه سال ها صورت گرفته است.

به گفته معاون برنامه ریزی و اقتصاد وزارت جهاد کشاورزی الگوی کشت از سال های گذشته توسط وزارت جهاد کشاورزی طراحی شده بود اما برنامه ای برای اجرای آن وجود نداشت این در حالی بود که همه کشورهای الگوی کشت داشتند اما در ایران بعد از ۵۰ سال این طرح اجرایی شد.

وی افزود: الگوی کشت به معنای آن است که چه محصولی تولید کنیم، کجا تولید کنیم چه زمانی ، برای چه کسی و برای چه مصرفی و در کجا تولید کنیم همچنین ‌تولید این محصولات با تاکید بر محصولات راهبردی و با توجه به کمبود آب است .

معاون برنامه‌ریزی جهاد کشاورزی گفت: ما دانش لازم برای تدوین الگوی کشت داشته‌ایم اما اراده پشتیبانی و همکاری بسیاری از دستگاه ها از جمله وزارت نیرو را می خواست که بالاخره اجرایی شد.

قربانی گفت: نتایج مناسب در طرح الگوی کشت تامین امنیت غذایی، مدیریت منابع آب و تنظیم بازار محصولات کشاورزی است و نمی گذارد کشاورزان دچار زیان شود و از سوی دیگر مصرف کنندگان غذا را ارزان تر تهیه خواهند کرد.

وی گفت: دولت سیاست های تشویقی برای اجرایی شدن طرح الگوی کشت در نظر گرفته است به طوری که مقرر شده کودهای یارانه ای را تنها به کسانی اختصاص دهند که الگوی کشت داشته باشند همچنین تخفیفات بیمه ای را در محصولات یارانه ای به این بخش ارائه شود و با اجرایی شدن این طرح تخفیف ۵۰ درصدی برای آبها و همچنین در صورت افزایش بهره وری تخفیف ۵۰ درصد دیگر هم ارائه می شود .

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: الگوی کشت ابلاغ شده یک ساله است که شروع شده و با تدوین الگوی پویای کشت برای ۴ سال آینده نقشه راه را مشخص کرده اند.

قربانی گفت: در سال اول عدم تولید محصولات نداریم بلکه کاهش سطح زیرکشت برای محصولات آب بر و افزایش سطح زیرکشت دم مانند گندم را در دستور کار خود قرار داده ایم به طوری که میزان تولید گندم را به ۵.۲ میلیون هکتار ارتقا داده ایم.

وی گفت: تولید بسیاری از محصولات از جمله سیب زمینی ، گندم چغندر قند، جو و حبوبات را دل طرح الگوی کشت افزایش داده و تولید محصولات آب بر را کاهش داده ایم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 8 =