شهرام موحدی مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به افزایش ۱۵ درصدی صادرات فرآورده‌های خام دامی در یکسال گذشته گفت: شیر خشک، خامه استریل، پودر گوشت و کره ارزآورترین محصولات محسوب می‌شوند. امیدواریم تا پایان سال مقدار این صادرات از ۳۴ میلیون دلار فعلی به ۴۰ میلیون دلار افزایش یابد. اداره کل دامپزشکی استان اصفهان با وجود ۵۰ درصد پست خالی، کمبود خودرو عملیاتی و بودجه بسیار اندک، در ارائه خدمات مطلوب با چالش رو به رو است.

به گزارش خبرنگار ایراسین، شهرام موحدی امروز چهارشنبه ۲۰ مهرماه، در نشستی خبری به مناسبت هفته دامپزشکی اظهار کرد: از آنجا که حوزه دامپزشکی بر امنیت غذایی نظارت دارد، نمی‌توان فعالیت آن را نادیده گرفت یا تعطیل کرد. به دلیل همین لزوم نظارت مستمر، متاسفانه برخی از همکاران این سازمان در دوران کرونا جان خود را از دست دادند.

وی افزود: سازمان بهداشت جهانی در یک برنامه مشخص با عنوان «یک سلامتی» و شعار «یک دنیا؛ یک سلامتی» را به کار برده است. این عبارت هوشمندانه با سلامت انسانی، اکوسیستم طبیعی و جانداران تحقق می‌یابد. این مسئله اهمیت توجه به سلامت جانداران را بیش از پیش مشخص می‌سازد زیرا اگر این بخش با مشکل مواجه شود، نمی‌توان یک سلامت واحد را در دنیا ایجاد کرد که در نتیجه این ناتوانی، دنیا با مشکلات متعددی مواجه می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: سازمان دامپزشکی متولی سلامت حیوانات است که بی‌توجهی به آن سلامت جامعه انسانی را به خطر می‌اندازد. یکی از موارد مهم در این زمینه، امنیت غذایی است. ۶۰ درصد بیماری‌های عفونی انسانی جزو بیماری‌های زئونوز (مشترک بین انسان و دام)، ۷۵ درصد بیماری‌های جدید در انسان منشأ حیوانی دارد و ۸۰ درصد بیماری‌های با قابلیت استفاده بیوتروریستی عامل حیوانی دارند.

موحدی افزود: پیشتر اعتقاد سازمان بهداشت جهانی در حوزه بهداشت انسانی این بود که انسان در سال‌های جدید از خطر بیماری‌های عفونی عبور کرده و بیشتر در خطر بیماری‌های ناشی از سبک زندگی قرار دارد اما بروز بیماری عفونی کرونا، خلاف این فرضیه را ثابت کرد. از آنجا که سیستم ایمنی بدن انسان با عوامل بیماری‌زای حیوانی ناشناخته است، بیشتر در خطر ابتلا به بیماریهای زئونوز قرار دارد.

وی با اشاره به بیماری کرونا تصریح کرد: جامعه انسانی از سال ۱۹۳۰ با خانواده کرونا ویروس‌ها آشنایی داشت. این خانواده هم‌اکنون نیز عامل بروز بیماری برونشیت تنفسی در طیور است. آنچه امروز به عنوان منشأ بیماری کرونا در جهان شناخته می‌شود، خفاش است. بیماری‌های مرس، سارس و کویید ۱۹ ناشی از ویروس‌های خانواده کرونا است. این مسئله علاوه بر اینکه نشان می‌دهد انسان همچنان در خطر بیماری‌های مشترک انسان و حیوان قرار دارد، حکایت از روند سازگاری ویروس‌های حیوانی با جوامع انسانی دارد.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه ۳۳۰ هزار واحد صنعتی و نیمه صنعتی پرورش دام در کنار ۱۶۰ هزار واحد روستایی در استان وجود دارد، گفت: در سال بیش از ۱۷ میلیون نوبت سر واکسیناسیون در استان اصفهان انجام می‌شود که ۲.۸۴ میلیون نوبت سر متعلق به بیماری PPR، ۶۶۰ هزار نوبت سر واکسیناسیون بروسلوز، ۱.۳۷ مربوط به شاربن و تب برفکی ۳.۵۴ میلیون نوبت سر بوده است.

موحدی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون حدود ۱۸۷ هزار نوبت تست سل، ۱۹۰ هزار مورد نمونه‌گیری تست بروسلوز، ۲۷۵۰ مورد تست سرمی مشمشه و واکسیناسیون بیش از ۳۲ هزار قلاده سگ صاحب‌دار علیه بیماری‌هاری انجام شده است. به طور میانگین در سال ۸۶۲ میلیون دوز در اصفهان تزرق می‌شود.

وی ادامه داد: در حوزه طاعون نشخوارکنندگان کوچک هیچ گزارشی در یکسال گذشته نداشتیم. کاهش ۳۰ درصدی کانون و ۱۰۰ درصدی تلفات بیماری تب برفکی، کاهش ۳۵‌ درصدی رآکتورهای سلی کاهش ۳۰ درصدی راکتورهای بروسلوزی، افزایش ۵۰ درصدی گزارش کانون‌های بیماری هاری، عدم گزارش کانون بیماری لامی اسکین در سال جاری و کاهش ۷۷ درصدی بیماری آبله گوسفند و بز طی یکسال گذاشته به دست آمده است.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان اظهار کرد: در حوزه طیور بیشترین تعداد واحدهای پرورش طیور کشور در اصفهان وجود دارد که شامل بیش از دو هزار واحد پرورش مرغ گوشتی و ۲۲۴ واحد پرورش مرغ تخمگذار در استان اصفهان است. در حدود ۴ سال گذشته نیز خوشبختانه موردی از شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان نداشتیم اما این به معنی نبود این ویروس نیست. از آنجایی که در نیمه دوم سال قرار و مهاجرت پرندگان از روسیه از به سمت جنوب را در پیش رو داریم، اقدامات لازم برای پیشگیری یا برخورد لازم در صورت شیوع انجام شده است.

موحدی با اشاره به اجرای طرح تحول سلامت در کشور گفت: اگرچه سلامت متولیان مختلفی دارد که یکی از آنها سازمان دامپزشکی است اما یک ریال نیز از بودجه این طرح به این سازمان تعلق نگرفته است.

وی با انتقاد شدید از حقوق پرسنل اداره کل دامپزشکی استان اصفهان نیز گفت: اکنون حقوق یک پرسنل با ۲۰ سال سابقه حدود ۷ میلیون تومان است که بسیار ناچیز است‌ و باید مورد توجه قرار گیرد. در حال حاضر بودجه اداره کل دامپزشکی استان اصفهان ۱۰ میلیارد تومان است که نسبت به نیاز استان اندک است. این بودجه برای ارائه خدمات مطلوب به مردم باید ۳۵ میلیارد تومان باشد. به علاوه ۵۰ درصد پست‌های سازمانی در استان اصفهان خالی است که ارائه خدمات مطلوب به مردم را با چالش مواجه می‌کند. همچنین این اداره از کمبود ۴۰ خودرو عملیاتی رنج می‌برد.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: بر اساس قانون تجارت جهانی هرگونه فرآورده خام دامی که قرار است از یک کشور به کشور دیگری منتقل شود باید گواهی دامپزشکی داشته باشد. بر این اساس از مهر ۱۴۰۰ تا مهر ۱۴۰۱، ۲۹۴۵ گواهی صادرات به ارزش ۳۴ میلیون دلار و مقصد ۳۳ کشور صادر شده است که نسبت به مدت مشابه دوره قبل افزایش ۱۵ درصدی نشان می‌دهد.

در بخش دیگری از این نشست احمدرضا کیانی، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه اداره کل دامپزشکی استان اصفهان، با اشاره به تصویب قانون ذبح شرعی در سال ۱۳۸۷ در مجلس شورای اسلامی گفت: ناظران روحانیونی هستند که در حوزه علمیه تحصیل کرده و بر روند حلیت و کشتار حلال دام نظارت دارند. وظیفه دیگر این دفتر نظارت بر آبزیان حلال است. در حال حاضر ۷۰ ناظر شرعی ذبح دام در استان اصفهان وجود دارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =