سازمان توسعه تجارت

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: سهم ایران از بازار اتحادیه اقتصادی اوراسیا ۵۰۰ میلیون دلار است.

به گزارش خبرنگار ایراسین علیرضا پیمان پاک در آیین معرفی صادرکنندگان نمونه استان تهران اظهار کرد: اکنون سهم ایران از بازار اتحادیه اقتصادی اوراسیا ۵۰۰ میلیون دلار است و سفر رئیس جمهور ایران به روسیه در پایان ماه جاری باعث ایجاد گشایش‌های جدیدی برای صادرکنندگان خواهد شد. در شرایطی که تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا از سال آینده آغاز شود، بازار صادراتی ۱۰ میلیارد دلاری این منطقه در اختیار ایران قرار می گیرد.

وی افزود: امسال نشست هم اندیشی با حضور رئیس جمهوری برگزار شد که یکی از آنها آزاد شدن صادرات تجهیزات پزشکی بود که نشان دهنده عزم و اراده دولت برای توسعه و جهش صادرات است.

رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: با در نظر گرفتن زنجیره تامین، تولید، فرآوری و بسته بندی، توزیع، فروش و برگشت ارز در توسعه صادرات به صورت منسجم، احصای چالش‌های آن، تعریف سیاست‌های حمایتی، مانع زدایی‌ها و سیاست‌گذاری مناسب زنجیره با استمرار صادرات مواجه خواهیم شد.

پیمان پاک با اشاره به چهار دسته اقدامات سازمان توسعه تجارت اظهار کرد: کارگروه‌هایی با عناوین این دسته‌ها شامل توسعه بازار، لجستیک، تعرفه‌های گمرکی و مسائل پولی و بانکی تشکیل شده است که با توجه به نقشه راه توسعه صادرات، موانع در این زمینه به صورت هدفمند رفع خواهد شد.

وی تصریح کرد: در بخش توسعه بازار چند گام برداشته شده است که یکی از آن‌ها توسعه رایزن‌های بازرگانی است و تقریبا در چهار ماه اخیر تعداد رایزن‌های بازرگانی افزایش یافته است و در بودجه سال آینده نیز تعداد رایزن‌های بازرگانی تا ۳۰ رایزن افزایش خواهد یافت.

رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: به دلیل محدودیت‌های حاکمیتی نمی‌توان در حوزه رایزن‌های بازرگانی از بخش خصوصی استفاده کرد.

پیمان پاک افزود: در حال حاضر ۵ مرکز تجاری در ارمنستان، ترکیه، پاکستان، امارات و جمهوری آذربایجان با کمک بخش خصوصی راه‌اندازی شده است.

وی ادامه داد: در حوزه راه‌اندازی مراکز تجاری مصمم هستم تا از توان بخش خصوصی استفاده کنیم و اگر صادرکنندگان در بازارهای هدف صادراتی به خوبی از قوانین و مقررات اطلاع داشته باشند تحریم‌ها کارساز نخواهد شد، بنابراین مراکز تجاری ایران در خارج از کشور باید این اطلاع‌رسانی را به تجار در بازارهای هدف داشته باشند. ایجاد مرکز تجاری قزاقستان نیز در دستور کار قرار دارد و اگر این حوزه‌ها فعال شود می‌تواند خلا رایزن‌های بازرگانی را پوشش دهد.

رئیس سازمان توسعه تجارت در بخش دیگری از سخنان خود به سفر وزیر صمت به سوریه اشاره کرد، گفت: استفاده از ظرفیت کمیسیون‌های مشترک در توسعه بازار از دیگر برنامه‌هایی است که در دستور کار قرار دارد و با توجه به وجود ۲۲ کمیسیون مشترک زیر مجموعه وزارت صمت، از این ظرفیت استفاده خواهیم کرد.

پیمان پاک اظهار کرد: کارگروه لجستیک نیز تشکیل شده که در مرحله نخست همه بنادر و مقاصد صادراتی، آسیب شناسی شد و بنابراین در ۲ بخش کوتاه مدت و میان مدت پیشنهاداتی احصا شده است که بر همین اساس در صورتی که لایروبی آستارا انجام شود، ظرفیت صادراتی آستارا از ۲۰۰ هزار تن در سال به ۸۰۰ هزار تن افزایش خواهد یافت.

وی خاطرنشان کرد: فرهاندهی واحد حوزه تجارت خارجی با احیاء شورای عالی صادرات امکان پذیر می‌شود و این موضوع را از دولت پیگیری می‌کنیم و بخش خصوصی نیز باید آن را مطالبه کند.

رئیس سازمان توسعه تجارت افزود: کارگروه مشترک ارزی با بانک مرکزی با کمک وزارت صنعت تشکیل شده است اما اگر سیاست‌های ارزی با سیاست‌های تجاری هماهنگ نباشد، سیاست‌های تدوین شده منجر به کاهش صادرات و افزایش نرخ ارز می‌شود چراکه برای تولید و ایجاد ارز محدودیت ایجاد می‌کند.

پیمان پاک با بیان اینکه در سال ۹۷ تا ۱۴۰۰ از کاهش ارزش پولی ملی نتوانستیم در جهت توسعه صادرات بهره بگیریم، گفت: تعمیم واردات در مقابل صادرات برای همه کالاهای مجاز مصوب شده است اما می‌خواهیم واردات در برابر صادرات را نظام‌مند کنیم تا گروه‌هایی که بر مبنای ارز آزاد کالای صادراتی تولید می‌کنند برای عرضه ارز صادراتی مجبور به حضور در نیما و فروش ارز با ۱۵ درصد کاهش نباشند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 2 =