ساسان شاهویسی

یک استاد دانشگاه گفت: ۱۳ دستور اصلی رئیس جمهور در نخستین ستاد اقتصادی دستورات ثبات دهنده است تا بر اساس گزارش شناخت بتوان نیازهای اقتصادی کشور را در بودجه ۱۴۰۱ در نظر گرفت.

ساسان شاه ویسی، کارشناس ارشد اقتصاد سیاسی و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، در گفت وگو با خبرنگار ایراسین درخصوص ۱۳ دستور رئیس جمهور در رابطه با بودجه کل کشور، اظهار کرد: به نظر می رسد هنوز اتفاق خاصی رخ نداده است. دستورات اولیه رئیس جمهور در نخستین ستاد اقتصادی، دستورات ثبات دهنده است و به شکل عمومی دستورات مدیریتی است تا مبتنی بر آن «گزارش شناخت» توسط تمام دستگاه ها تهیه شود.

وی افزود: «گزارش شناخت» از اوضاع موجود کشور می تواند لایحه اصلاحیه متمم بودجه را موجب شود و این اصلاحیه به تشدید انضباط مالی بیانجامد و دامنه رشد فزاینده پایه پولی را در کشور مدیریت کند. از سوی دیگر با مدیریت هزینه های جاری دولت بتوان به شکل منسجم اوضاع کشور در خصوص معیشت و مسائل عمومی اقتصاد و کرونا مدیریت شود. بنابراین می توانیم ۱۳ دستور رئیس جمهور را در راستای دستورات ثبات ساز تعریف می کنم.

کارشناس ارشد اقتصاد سیاسی و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: در هفته جاری با تشکیل کابینه، هماهنگی بین تمام اجزا دولت به سرانجام می رسد و بسترسازی برای عملیاتی شدن بودجه سال ۱۴۰۱ در اولویت قرار می گیرد. تعمیم «گزارش شناخت» توسط تمام دستگاه های اجرایی بر اساس نظام برنامه و سند بودجه سنواتی به پویایی و تحرک نظام مالیاتی بیانجامد و بین سیاست های کلی و روش ها و راهکارها هماهنگی لازم به عمل آید و در نهایت بتوان بودجه ای متناسب با وضعیت موجود برای سال ۱۴۰۱ طرح ریزی کرد.

شایان ذکر است سید ابراهیم رئیسی پس از ارائه گزارش سازمان برنامه و بودجه دستورات مهمی در رابطه با بودجه کل کشور صادر کرد.

دستورات رئیس جمهور به این شرح است:


۱-همه دستگاه ها باید یک "گزارش شناخت" از وضعیت موجود بودجه داشته باشند.
۲- عدد واقعی از برآورد بخش درآمدهای بودجه بر یک مبنای استوار ارائه شود.
۳- بانک مرکزی دقت و نظارت کافی را انجام دهد که به هیچ عنوان پایه پولی کشور بالا نرود.
۴-اصلاح بودجه سال ۱۴۰۰ انجام و اصلاحیه ای به عنوان متمم بودجه با پیش بینی های لازم به مجلس ارائه شود.
۵-آغاز فعالیت ها برای آماده سازی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ با هماهنگی مجلس و در نظر گرفتن تغییرات احتمالی لایحه در مجلس
۶- بدهی دولت به تأمین اجتماعی یا بانک‌ها با اسناد و مدارک مشخص باید شفاف شود و معلوم شود که دولت به بانک‌ها، بانک مرکزی و تأمین اجتماعی چه میزان بدهکار است.
۷- بدهکارها و میزان بدهکاری مربوط به دولت و شرکت‌های دولتی دقیقاً شفاف و مشخص شود.
۸- بانک مرکزی و مرکز آمار به عنوان دو مرکز مورد اعتنا و اعتبار درکشور اختلاف خود را درخصوص نرخ تورم برطرف کنند که حق الناس است.
۹-کاهش هزینه ها به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد و در هزینه ها بازبینی صورت گیرد.
۱۰-عدالت در توزیع اعتبارات حتما مورد توجه باشد و متناسب سازی حقوق ها با تورم مبتنی بر عدالت باشد.
۱۱-تلاش برای افزایش درآمدهای بودجه کشور
۱۲ - انضباط مالی در دولت یک امر بسیار ضروری است. همه بخش‌ها در کشور باید خودشان را به انضباط مالی موظف بدانند
۱۳- اصلاح ساختار بودجه یک امر ضروری و واجب است که باید با یک کار کارشناسی دقیق انجام شود

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =