ناصر تقی زاده مدیرعامل چادرملو

به گفته مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، آهن اسفنجی محصول تولیدی قبل از شمش است و در شرایطی که کوره های ذوب به دلیل قطعی برق فعال نیستند، باید شرایط صادرات این محصول فراهم باشد تا سایر خطوط تولیدی نیز با توقف تولید روبرو نشوند.

به گزارش ایراسین به نقل از روابط عمومی چادرملو، ناصر تقی زاده با بیان این مطلب افزود: وزارت «صمت» طی یک ابلاغ آنی اقدام به افزایش عوارض صادرات بر کامودیتی ها تا پایان سال کرد؛ اقدامی که به زعم فعالان این حوزه نیاز به بررسی بیشتر و نظر کارشناسی داشت.

به گفته وی، البته این تصمیم وزارت صمت به قدری عجولانه و غیر کارشناسانه بود که از همان ابتدا، مخالفت های زیادی با آن شد و در نهایت هم حجت اله فیروزی سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ضمن اعلام مخالفت مجلس با این عوارض، به بورس۲۴ گفت: ما قانونی داریم که صادرات فرآورده های معدنی معاف از مالیات است و نظرمان این است که محصول نهایی و نیمه نهایی از مالیات معاف باشد، بنابراین مجلس با عوارض صادراتی محصولات معدنی به طور کلی مخالف است.

تقی زاده درباره این ابلاغ و آثار آن بر صنعت گفت: طبیعتاً وضع عوارض صادراتی بر کالاهای خام اقدام خوبی است اما این ابلاغیه ها نباید به صورت عجله ای و بدون مطالعه کارشناسی صادر شود.

او ادامه داد: وضع تعرفه بر محصولات پایین دستی از جمله سنگ آهن، کسانتره، گندله با توجه به نیاز صنعت به مواد اولیه و در راستای جلوگیری از خام فروش به منظور خلق ارزش اقدام خوبی است، اما با توجه به قطعی برق و تعطیلی کوره های ذوب افزایش عوارض صادرات آهن اسفنجی اقدامی غیر منطقی و غیر کارشناسی بود.

مدیرعامل چادر ملو در ادامه توضیح داد: آهن اسفنجی محصول تولیدی قبل از شمش است و در شرایطی که کوره‌های ذوب به دلیل قطعی برق فعال نیستند، باید شرایط صادرات این محصول فراهم باشد تا سایر خطوط تولیدی نیز با توقف تولید روبرو نشوند.

وی گفت: طبیعتاً باید تا اتمام دوران قطع برق صادرات آهن اسفنجی با شرایط قبل ادامه دار می بود و پس از عادی شدن شرایط اگر نیاز به تغییراتی در وضع تعرفه بود اعمال می شد. اما اکنون با توجه به تعطیلی کوره های ذوب و افزایش عوارض صادراتی آهن اسفنجی نیاز بود تا نظر کارشناسان به منظور جلوگیری از مشکلات مورد توجه قرار می گرفت.

تقی زاده تصریح کرد: در شرایط فعلی باید تسهیل صادرات آهن اسفنجی امکان پذیر شود تا سایر خطوط تولید در پایین دست با مشکل تولید و توقف مواجه نشود. در صورتی که روند صادرات آهن اسفنجی در شرایط قطعی برق کوره های ذوب فراهم نشود سایر خطوط تولید در پایین دست نیز با مشکل و توقف تولید مواجه خواهند شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 4 =