مراسم تزریق نخستین واکسن مشترک ایران و کوبا

رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: امیدواریم با اثربخشی واکسن کرونا کوبا-ایرانی در اوائل تیرماه به تولید انبوه برسد و اجرای فاز سوم کارآزمایی این واکسن بر روی ۴۴ هزار کوبایی و ۲۴ هزار ایرانی انجام می شود.

علیرضا بیگلری درگفت و گو با خبرنگار ایراسین با اشاره به آغاز فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونا انستیتوپاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا اظهار کرد: این واکسن با کارایی بالا و عارضه کم و در مشارکت با کشور کوبا در ایران تهیه می شود.

وی افزود: این واکسن اولین واکسنی است که در دنیا برای آن دوز یادآور هم طراحی شده است. تزریق دوز یادآور یا بوستر (Booster dose) باعث می‌شود که سطح ایمنی حفظ شود. بر همین اساس در پنج استان دو دوز واکسن تزریق می‌شود و در دو استان علاوه بر دو دوز واکسن، یک دوز یادآور هم داریم که یک ماه بعد از اتمام واکسیناسیون در دو استان زنجان و یزد تزریق می‌شود.

رئیس انستیتو پاستور ایران اعلام کرد: پس از تحلیل اثربخشی واکسن و با تایید وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در پایان خرداد و اوائل تیرماه واکسیناسیون عمومی واکسن کرونا ایران و کوبا انجام می شود و احتمال این هم است که قبل از اتمام نهایی به صورت اضطراری اجازه استفاده از این واکسن فراهم شود.

وی اضافه کرد: مرحله کارآزمایی این واکسن هم در کشور کوبا با نظارت انستیتوپاستور ایران در حال انجام است و در فاز سوم هم به ۴۴ هزار کوبایی دوز اول این واکسن تزریق شده است و منتظر دریافت دوز دوم هستند.

بیگلری افزود: جامعه هدف ۲۴ هزار نفری برای کارآزمایی بالینی واکسن کرونا ایران و کوبا کفایت می کند و پس از تایید کارایی و اثربخشی این واکسن مورد استفاده عموم جامعه قرار می گیرد.

وی گفت: طراحی واکسن کرونا انستیتوپاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا در میان واکسن های نوترکیب منحصر به فرد است و کم بودن عارضه و اثربخشی این واکسن در فازهای قبلی مشهود بوده است.

رئیس انستیتو پاستور ایران تاکید کرد: پس از تولید انبوه این واکسن در گام نخست به نیازهای داخلی دو کشور پاسخ داده می شود و در وهله بعدی به کشورهای دیگر صادر خواهد شد.

وی افزود: پس از تایید و ورود این واکسن به بازار مصرف در ابتدا تولید به صورت پلکانی خواهد بود و در ماه های ابتدایی تولید یک میلیون دوز در نظر گرفته شده است که به صورت تصاعد عددی هرماه بر این مقدار افزوده می شود.

بیگلری تصریح کرد:اغلب واکسن های دنیا در مرحله کارآزمایی بازه سنی ۱۸ تا ۶۵ سال را مورد مطالعه قرار می دهند که به علت اطمینان به این تولید بازه سنی ۱۸ تا ۸۰ سال را در نظر گرفتیم.

وی اضافه کرد: پس از اعلام نتایج اولیه درصدد هستیم که در دو کشور کوبا و ایران این واکسن در طیف سنی کودکان ۵سال به بالا و زنان باردار هم مورد استفاده قرار بگیرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 1 =