آریا صادق نیت حقیقی

دبیر و عضو هیات مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم ایران گفت: خوشبختانه میزان تولید آلومینیوم نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود 69 درصد افزایش داشته و این بیشتر به علت به مدار تولید آمدن شرکت مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب (سالکو) و به مدار تولید برگشتن دیگ های خاموش شرکت آلومینیوم المهدی هرمزال است.

آریا صادق نیت حقیقی دبیر و عضو هیات مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم ایران در گفتگو با ایراسین درباره آخرین وضعیت میزان تولید آلومینیوم در کشور گفت:خوشبختانه میزان تولید آلومینیوم نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود 69 درصد افزایش داشته و این بیشتر به علت به مدار تولید آمدن شرکت مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب (سالکو) و به مدار تولید برگشتن دیگ های خاموش شرکت آلومینیوم المهدی هرمزال است.

دبیر سندیکای صنایع آلومینیوم ایران در ادامه به طرح های توسعه ای در زمینه صنعت آلومینیوم کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر تنها تامین کننده آلومینای کشور کارخانه آلومینای جاجرم در استان خراسان شمالی است که ظرفیت تولید آن 280 هزارتن در سال است که توانایی تامین 20 درصد آلومینای مورد نیاز کشور را دارد و مابقی نیاز داخل از طریق واردات انجام می شود. برای جبران این کسری طرحی در منطقه اقتصادی پارسیان در زمینه تامین آلومینا در حال بررسی است که مراحل ابتدایی خود را طی می کند و امیدواریم این طرح عملیاتی شود و بخشی از کسری تولید آلومینا در کشور برطرف شود. خبر خوب دیگر اینکه در شرکت المهدی هرمزال همچنان دیگ های خاموش قرار است به مدار تولید برگردند و به ظرفیت تولید آلومینیوم اضافه شود. همچنین از فازهای بعدی مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب (سالکو) می توانیم به عنوان طرح های توسعه ای نام ببریم که فاز اول آن که فاز 100 هزار تنی بود در حال تکمیل است و نهایتا با تکمیل فازهای بعدی به 300 هزارتن خواهد رسید.

صادق نیت حقیقی در خاتمه به تاثیر نوسانات ارز بر روی بازار آلومینیوم پرداخت و افزود: آلومینیوم مثل سایر فلزاتی که در کشور تولید می شود نیست؛ یعنی مثل مس و فولاد که تقریباً در آنها خودکفا هستیم و از معدن تا آخر زنجیره در داخل تامین می شود در صنعت آلومینیوم اینگونه نیست و ما فقط در بحث انرژی خودکفا هستیم و 20 درصد آلومینای آن در داخل تولید می شود و مابقی مواد اولیه شامل آلومینا، پترولیوم کوک، آلومینیوم فلورید، کریولیت و... همه وارداتی هستند و تولید ارزبری است و خیلی به قیمت جهانی وابسته است. در حال حاضر قیمت های جهانی رو به افزایش است و باعث شده قیمت ها در بازار افزایش داشته باشد. از طرفی بعد از انتخابات آمریکا یک تلاطمی در بازار ارز و دلار ایجاد شد و همین منجر به این شد که ارتباط بین قیمت بازار و بورس تغییر کند و بر مبنای انتظارات کاهشی، قیمت بازار از بورس پایین تر بیاید. این مسئله باعث شده در دو سه هفته اخیر عرضه های روی تابلو بورس متقاضی و خریداری نداشته باشد که امیدورایم با سیاست های که برای اینگونه مواقع در بورس وجود دارد؛ کاهش نرخ صورت بگیرد تا مجددا شاهد رونق بازار باشیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 9 =