تورم
-
معاون وزیر اقتصاد مطرح کرد:
افزایش شگفت انگیز درآمدهای مولدسازی در بودجه!
معاون وزیر اقتصاد گفت: در بحث درآمد حاصل از مولدسازیها ارقام مطرح شده به صورت شگفت انگیز بالا است و نمیتوان از رقم حدود ۷ هزار میلیارد تومان از یکسال به رقم ۱۰۷ هزار میلیارد تومان رساند، عملا همچنین ظرفیتی در کشور وجود ندارد.
-
وزیر اقتصاد:
ارقام تحقق ناپذیر در لایحه بودجه ۱۴۰۳ وجود ندارد
وزیر امور اقتصادی و دارایی در حاشیه جلسه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ گفت: تلاش ما این بوده که لایحه بودجه ۱۴۰۳ واقع گرا باشد و ارقامی که تحقق پذیر نیست و موجب کسری بودجه در میانسالی میشود، در آن درج نشود.
-
مسئولیت مهار تورم به بانک مرکزی داده شد
قانون جدید بانک مرکزی که در روزهای اخیر از سوی رئیسجمهور برای اجرا ابلاغ شده، تغییرات جدیدی را بعد از نیم قرن به خود دیده که واگذاری مسئولیت مهار تورم به بانک مرکزی یکی از مصوبات این قانون است.
-
استاندار اصفهان:
تورم در اصفهان با افزایش قیمت مسکن مرتبط است
استاندار اصفهان گفت: رتبه نخست تورم اصفهان مرتبط با افزایش قیمت مسکن است که بحث مسکن در استان یکی از مسائل اولویت دار اصفهان به شمار میرود.
-
کاهش ادامهدار نرخ تورم سالیانه + جدول
در آبان ماه ۱۴۰۲ تورم ماهانه خانوارهای کشور برابر ٢/٢درصد بوده، تورم ماهانه برای گروههای عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» ۱درصد و برای گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» ٢/٧درصد بوده است.
-
سیگنال ضدتورمی لایحه بودجه ۱۴۰۳
محدود شدن رشد سقف بودجه به کمتر از ۲۰ درصد و کاهش چشمگیر ناترازی عملیاتی، عزم راسخ دولت برای پایان دادن به سلطه مالی و تبعات تورمی آن را نشان میدهد؛ با این حال اثرگذاری این تدابیر مشروط به حفظ آن در مجلس و خودداری نمایندگان از تحمیل بیحساب و کتاب هزینه به بودجه است.
-
تحولات کلهای پولی در تیر ۱۴۰۲؛
روند کاهش رشد نقدینگی، پایه پولی و ضریب فزاینده تداوم یافت
براساس آخرین آمار بانک مرکزی، رشد پایه پولی در ۱۲ ماهه منتهی به پایان تیر ۱۴۰۲ در ادامه روند نزولی خود از ابتدای سال جاری، از ۴۵ درصد در فروردینماه به ۴۱.۱ درصد در تیرماه کاهش یافت. ضریب فزاینده نقدینگی نیز در پایان تیر ۱۴۰۲ نسبت به پایان سال ۱۴۰۱، معادل ۴.۱ درصد کاهش یافت.
-
وزیر صمت:
سرکوب قیمتها انگیزه تولید را از بین میبرد
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه بیانضباطی در بازار باید کنترل شود، گفت که برای مدیریت نرخها مجبور به سرکوب قیمتها میشویم که این روند موجب افزایش تورم می شود و انگیزه تولید را از بین میبرد.
-
بانک مرکزی؛
سرعت رشد پول به ۳۹ درصد کاهش یافت/ افت تب انتظارات تورمی
بانک مرکزی اعلامکرد که با تنظیم سیاستهای پولی، کنترل رشد ترازنامه بانکها و اعمال سیاستهای تثبیت اقتصادی، سرعت رشد حجم پول در پایان مهر ماه ۱۴۰۲ نسبت به پایان مهر ماه سال گذشته به ۳۹ درصد کاهش یافته که نشان دهنده کاهش چشمگیر تب انتظارات تورمی است.
-
رئیس بانک مرکزی اعلام کرد؛
بهبود شاخصهای اقتصاد ایران فراتر از پیشبینیها/ نقدینگی و تورم، مهار و کاهشی شد
رئیس کل بانک مرکزی در دیدار با مدیر بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بینالمللی پول با اشاره به موفقیتهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران طی دو سال اخیر، اجرای سیاست تثبیت اقتصادی را متضمن بهبود شاخصهای پولی و فعالیتهای اقتصادی و تجاری اعلام کرد.
-
رئیس اتاق ایران:
کارت بازرگانی حذف نمیشود/ راه مهار تورم کاهش نقدینگی است
رئیس اتاق ایران ضمن اشاره به عدم حذف کارت بازرگانی، گفت: حذف نهادهایی مثل بورس فقط به افزایش رانت و فساد دامن میزند. راه مهار تورم کاهش نقدینگی است.
-
نرخ تورم شهریور ۴۶.۱ درصد شد/ کاهش تورم نقطهای، ماهانه و سالانه
گزارش جدید مرکز آمار ایران نشان میدهد که نرخ تورم نقطهای، ماهانه و سالانه کاهش یافته و نرخ تورم در شهریورماه امسال با کاهش ۰.۶ درصدی به ۴۶.۱ درصد رسیده است.
-
وزارت اقتصاد: روند نزولی تورم ماهانه و نقطه به نقطه استمرار مییابد
آثار سیاستهای دولت در مهار تورم طی ۴ ماه اول سال جاری مشهود است تا جایی که تورم نقطه به نقطه بیش از ۱۵ درصد و تورم ماهانه از حدود ۶ درصد در اسفند سال گذشته به کمتر از ۲ درصد در تیر ماه امسال رسیده است.
-
ویدیو/ رییس کل بانک مرکزی:
نرخ رشد نقدینگی از ۴۰ درصد به کمتر از ۳۰ رسیده است/ خبرهای خوبی درباره مطالبات ارزی خواهیم داشت
رئیسکل بانک مرکزی گفت: نقدینگی کاهش یافته، فروش نفت افزایش داشته و همه اینها دلایل بنیادی برای این است که نرخ ارز قابل کنترل است و کنترل خواهد شد.
-
رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد؛
کنترل نقدینگی؛ نقطه محوری مهار تورم/ نرخ ارز شناور در شرایط کنونی معادل بیثباتی است
رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه اگر هدف مهار تورم است، حتماً باید نقدینگی را کنترل کنیم، گفت: برخی افراد از نرخ ارز شناور برای بازار آزاد یاد میکنند، اما نرخ شناور به معنای تغییر لحظهبهلحظه یا ساعتبهساعت نیست؛ این درواقع به معنای بیثباتی است.
-
سخنگوی اقتصادی دولت اعلام کرد:
کاهش تورم خردادماه نسبت به اردیبهشت
سخنگوی اقتصادی دولت گفت: طبق آمار مرکز آمار تورم خردادماه سال ۱۴۰۲ برای اولین بار در سالهای اخیر تورم نقطه به نقطه مصرف کننده ۱۲ درصد نسبت به ماه قبل کاهش پیدا کرد که کاهش تورم نقطه به نقطه نشان دهنده حرکت تورمی به سمت پایین است.
-
تورم نقطه به نقطه خرداد در مقایسه با ماه قبل ١٢ درصد کاهش یافت
بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، تورم نقطه به نقطه خرداد ماه ١٤٠٢ در مقایسه با ماه قبل، ١٢,٠ واحد درصد کاهش یافته است..
-
معاون رییس جمهور: فرآیند کاهش تورم در کشور امیدوار کننده است
معاون اجرایی رییس جمهور گفت: میزان تورم از ۵۹.۳ درصد در ۲ سال گذشته، امروز به ۴۲ درصد کاهش یافته و فرآیند کاهش نرخ آن در کشور امیدوارکننده است.
-
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در آیین افتتاح پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت مالی:
قیمتگذاری دستوری قواعد علم اقتصاد را به هم میریزد
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: علم اقتصاد هنر توزیع بهینه منابع و امکانات را دنبال میکند، در حالی که قیمتگذاری دستوری این قاعده را به هم میریزد.
-
کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با ایراسین گفت:
«اختیارمعاملهها» عمق بازار سرمایه را افزایش میدهد
روزبه شریعتی، کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: معاملات «اختیار معاملهها» ابزاری است که سرمایه را افزایش میدهد و اگر هفته گذشته سبب نقره داغ شدن فعالان بازار شد، ریشه در دو مسئله دارد. نباید بخاطر یک موضوع «اختیار معاملهها» را مقصر دانست.
-
جزئیات تورم در ۳۱ استان/ تهران ارزانترین! یزد رکورد تورم را زد
بررسی نرخ تورم در اردیبهشت ۱۴۰۲ به تفکیک ۳۱ استان کشور نشان می دهد، استان تهران با نرخ تورم ۴۴.۴ درصد پایین ترین و استان یزد با ۵۹.۱ درصد رکورددار بالاترین نرخ تورم است.
-
در نشست «جایگاه سیاستهای پولی و ارزی در مهار تورم»؛
۵ عامل اثرگذار بر تورم در اقتصاد ایران بررسی شد
نشست «جایگاه سیاستهای پولی و ارزی در مهار تورم» از سلسله نشست های «تورم؛ ریشهها و راهکارها» به همت اندیشکده اقتصاد مقاومتی جهت ایجاد بستر گفتگو و بهبود کیفیت تصمیمگیری در کشور برگزار شد. در این نشست ریشههای تورم در اقتصاد ایران و راهکارهای مهار آن مورد بررسی قرار گرفت.
-
ژانویه سخت برای صنایع جهان
جهان دچار بحران تولید است. شواهد موجود نشان میدهد که تورم و نرخ بهره اثر شدیدی بر اقتصادهای صنعتی گذاشتهاند و در سال ۲۰۲۲ در اغلب ماهها نرخهای رشد شاخص تولیدات صنعتی جهان حدود ۲/۵ تا ۳ درصد بوده که این عدد در ژانویه ۲۰۲۳ به زیر یکدرصد سقوط کرده است.
-
ایراسین بررسی میکند:
روند صعودی قیمت شکر ادامه دارد
افزایش قیمت شکر در بازارهای جهانی سیاستمداران اروپایی را برای کنترل تورم دچار دردسر کرده است. دومین تاجر بزرگ شکر در بریتانیا در اینباره به رویترز گفت: قیمتهای لحظهای شکر سفید، یک ماده غذایی پرمصرف، همچنان صعودی است و این امر سیاستگذارانی را که تلاش میکنند تورم قیمت مواد غذایی را کنترل کنند، با مشکل مواجه کرده است.
-
وزارت اقتصاد اعلام کرد:
پیگیری کارویژه مهار تورم، اولویت دولت سیزدهم است
وزارت اقتصاد با تاکید بر اینکه پیگیری کارویژه مهار تورم اولویت دولت سیزدهم است، اعلام کرد: با توجه برنامههای دولت و کاهش نرخ تورم قطعاً فاصله نرخ دستمزد و تورم در ماههای آینده کاهش خواهد یافت.
-
۵ برنامه دولت برای رشد تولید و کاهش تورم
وزیر اقتصاد با تشریح برنامه دولت برای مهار تورم و رشد تولید، از اقتصاددانان خواست تا دیدگاههای خود را درباره این برنامهها اعلام کنند و تصریح کرد: شعار مهار تورم و رشد تولید، فنیترین شعار همه سالهای گذشته است.
-
صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرد؛
چشم انداز مثبت اقتصاد ایران در سال جدید؛ از تداوم رشد اقتصادی تا بهبود وضعیت تورم
صندوق بینالمللی پول با ترسیم چشم انداز نامطمئن برای اقتصاد جهان در سال ۲۰۲۳ از تداوم رشد اقتصادی و بهبود وضعیت تورم در ایران طی این سال با وجود تحریمها خبر داد.
-
نرخ تورم اسفند ماه اعلام شد
بانک مرکزی اعلامکرد: نرخ تورم در ۱۲ ماه منتهی به اسفند ماه ۱۴۰۱ به ۴۶.۵ درصد رسید.
-
سرکوب نقدینگی راه درست مهار تورم نیست
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به پایین بودن نسبت نقدینگی به تولید ناخالص داخلی در ایران در مقایسه با سایر کشورها هشدار داد مهار تورم از طریق سرکوب نقدینگی منجر به توقف و کندی تولید در کشور خواهد شد.
-
سهم دستمزد در قیمت کالاها بیش از ۹ درصد است
نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار با اشاره به اینکه باید تورم کنترل شود, چرا که عدم کنترل تورم هم به بخش کارفرمایی و هم کارگری آسیب می زند گفت: قطعاً دستمزد در پایان اسفند ماه به نتیجه نهایی می رسد تا تورم های انتظاری محاسبه شود.