رئیس مؤسسه تحقیقات آب مطرح کرد؛

گرمایش زمین و زنگ خطر یخچال‌ها

گرمایش زمین و زنگ خطر یخچال‌ها
سمانه رمضانی
یکشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۰

رئیس مؤسسه تحقیقات آب گفت: بحث یخچال‌های زیرزمینی و یخچال‌های طبیعی بسیار مهم است، یخچال‌ها معمولاً در ارتفاعات بالا قرار دارند و ما در کشور حدود ۱۱ منطقه یخچالی داریم.

به گزارش ایراسین، محمدرضا کاویانپور، رئیس مؤسسه تحقیقات آب، با اشاره به اهمیت یخچال‌های طبیعی کشور اظهار کرد: بحث یخچال‌های زیرزمینی و یخچال‌های طبیعی بسیار مهم است؛ یخچال‌ها معمولاً در ارتفاعات بالا قرار دارند و ما در کشور حدود ۱۱ منطقه یخچالی داریم که به‌دلیل فرآیند گرم شدن ایران، این یخچال‌ها به‌تدریج در حال از دست دادن منابع خود هستند.

وی افزود: یخچال‌ها برای ما جنبه امنیتی دارند، چرا که ذوب آنها در تابستان منابع آب رودخانه‌ها را تأمین می‌کند. برخی رودخانه‌ها بارش مستقیم ندارند، اما در تابستان دارای آب هستند و این آب از یخچال‌ها تأمین می‌شود؛ برای مثال رودخانه‌ای مانند چشمه کوهرنگ آب خود را از یخچال‌های زردکوه بختیاری می‌گیرد.

رئیس مؤسسه تحقیقات آب با یادآوری برخی رخدادهای گذشته ادامه داد: چند سال پیش شاهد بودیم که آب برخی رودخانه‌ها به‌طور ناگهانی شکلاتی‌رنگ شد؛ دلیل این موضوع ورود یک سامانه مانسونی بود که باعث افزایش ناگهانی دما و ریزش یخچال‌ها شد. نمونه این پدیده را در حادثه امامزاده داوود نیز مشاهده کردیم، زمانی که یخچال‌ها گرم می‌شوند، رسوبات و گل‌ولای داخل آنها وارد جریان آب می‌شود و موجب تغییر رنگ آب می‌گردد، اما پس از مدتی و با تخلیه این رسوبات، آب دوباره شفاف می‌شود.

کاویانپور در نهایت تاکید کرد: یخچال‌ها برای ما بسیار حائز اهمیت هستند طرح مطالعات یخچال‌ها در حال انجام است و روی آن کار می‌کنیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

گفت‌وگو

پربازدیدهای انرژی

یادداشت

تازه‌ترین‌ها انرژی

ویدیوی صفحه

دیدگاه