فولاد

آژانس رتبه‌بندی فیچ پیش‌بینی کرده است بازار جهانی فولاد در سال ۲۰۲۶ با بهبود متوسطی همراه شود، اما کاهش تولید چین و تنش‌های ژئوپلیتیکی همچنان ریسک‌های اصلی رشد تقاضا هستند. این آژانس کاهش ۴.۵ درصدی تولید فولاد چین و بازیابی تقاضا در هند، اروپا و آمریکا را کلید تعادل بازار می‌داند و تأکید می‌کند سیاست‌های حمایتی، سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها و اجرای مکانیزم‌های محدودکننده واردات نقش تعیین‌کننده‌ای در حفظ سودآوری تولیدکنندگان دارند.

به گزارش ایراسین، آژانس بین‌المللی رتبه‌بندی فیچ، پیش‌بینی می‌کند بازار جهانی فولاد در سال ۲۰۲۶ با بهبود متوسطی همراه شود و چشم‌انداز این بخش همچنان خنثی باقی بماند.

بر اساس جدیدترین گزارش فیچ، کاهش مصرف فولاد در چین با بازیابی تقاضا در دیگر مناطق جهان جبران خواهد شد. بازار فولاد از سیاست‌های تسهیل پولی، ادامه سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها و بهبود تدریجی فعالیت‌های ساختمانی حمایت خواهد شد. با این حال، تحلیلگران این آژانس مهم‌ترین ریسک‌ها برای بازیابی تقاضا را شامل عدم قطعیت‌های ژئوپلیتیکی، ضعف در برخی بخش‌های تولید و تنش‌های تجاری مداوم دانسته‌اند.

فیچ پیش‌بینی کرده است تولید فولاد چین در سال ۲۰۲۶ با کاهش ۴.۵ درصدی نسبت به سال قبل مواجه شود، که علت آن اعمال کنترل‌های سختگیرانه‌تر تولید و افزایش موانع تجاری است. همچنین پیش‌بینی می‌شود صادرات فولاد چین در سال آینده به ۱۰۹ میلیون تن برسد. در سال جاری، حاشیه سود تولیدکنندگان فولاد چین بهبود یافته و انتظار می‌رود این روند با افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها ادامه یابد.

هند با ادامه هزینه‌های دولتی و سیاست‌های حمایتی، نقش مهمی در رشد تقاضای فولاد خواهد داشت. تغییرات اخیر مالیاتی در این کشور نیز باعث افزایش تقاضا در بخش‌های کلیدی مصرف‌کننده می‌شود و اثر منفی تعرفه‌های جهانی را تا حدی جبران خواهد کرد. با این حال، افزایش واردات به عنوان یک ریسک کلیدی برای سودآوری تولیدکنندگان هندی مطرح است.

حمایت از تولیدکنندگان اروپایی و آمریکایی

در اروپا، محدودیت‌های وارداتی سختگیرانه‌تر و اجرای مکانیزم تعدیل کربن مرزی (CBAM) حاشیه سود تولیدکنندگان فولاد را در سال آینده حمایت خواهد کرد. همچنین، افزایش هزینه‌های زیرساختی و دفاعی به بهبود تقاضای فولاد کمک خواهد کرد.

در آمریکا نیز سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها، بهبود تقاضا، کاهش نرخ بهره و محدودیت واردات از جمله عوامل حمایتی برای تولیدکنندگان فولاد محسوب می‌شوند. فیچ پیش‌بینی می‌کند که تقاضای فولاد در آمریکا در سال ۲۰۲۶ نسبت به ۲۰۲۵ با افزایش اندک تک‌رقمی مواجه شود.

بر اساس پیش‌بینی‌های سازمان جهانی فولاد (WorldSteel) در اکتبر، تقاضای جهانی فولاد در سال ۲۰۲۵ همچنان در سطح ۱.۷۵ میلیارد تن باقی خواهد ماند، که عملاً تغییری نسبت به ۲۰۲۴ ندارد. با این حال، در سال ۲۰۲۶ انتظار می‌رود این رقم با رشد ۱.۳ درصدی نسبت به سال قبل به ۱.۷۷۳ میلیارد تن افزایش یابد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =