• ۷ ساعت قبل
  • کد خبر: 76658
  • زمان مطالعه: ۱ دقیقه
نفت

کارشناس انرژی با هشدار درباره عواقب تأخیر در توسعه میادین مشترک نفت و گاز، تأکید کرد: این میادین باید در اولویت راهبردی قرار گیرند چرا که هرگونه تعلل در بهره‌برداری از آنها به برداشت بیشتر طرف مقابل و از دست رفتن بخشی از منابع ملی منجر خواهد شد.

به گزارش ایراسین به نقل از مهر، سعید نوری کرم، کارشناس انرژی با بیان اینکه توسعه میادین مشترک باید در اولویت راهبردی کشور قرار گیرد، اظهار داشت: میادین واقع در قلمرو جغرافیایی ایران حتی در صورت تأخیر در بهره‌برداری، برای نسل‌های آینده محفوظ خواهند ماند، اما در میادین مشترک، هرگونه تعلل به برداشت بیش‌تر طرف مقابل منجر شده و به معنای از دست رفتن بخشی از منابع ملی است.

کارشناس انرژی با تأکید بر ضرورت توسعه فوری میادین مشترک نفت و گاز هشدار داد: تأخیر در بهره‌برداری از این میادین به انتقال یک طرفه ثروت ملی به کشورهای همسایه منجر می‌شود.

وی با اشاره به میادین مشترک نفتی از جمله آبان، پایدار غرب، آذر، چنگوله، سهراب، اروند، یاران، آزادگان جنوبی، آزادگان شمالی، یادآوران، آرش، اسفندیار و فروزان و همچنین میادین گازی مشترک نظیر رشادت، سلمان، بلال و فرزاد الف و ب، خاطرنشان کرد: توسعه این میادین نه تنها تضمین‌کننده تأمین پایدار خوراک پالایشگاه‌ها و واحدهای پتروشیمی است، بلکه به حفظ ظرفیت تولید صنایع پایین‌دستی کمک می‌کند.

این کارشناس انرژی با اشاره به تأثیر مستقیم توسعه میادین بر درآمدهای ارزی کشور افزود: برآوردهای اقتصادی نشان می‌دهد محدودیت در تأمین خوراک صنعت پتروشیمی موجب از دست رفتن سالانه ۳ تا ۵ میلیارد دلار درآمد ارزی شده است.

نوری کرم در پایان تأکید کرد: توسعه به موقع میادین مشترک علاوه بر تأمین منافع اقتصادی، به عنوان ابزاری برای صیانت از حقوق بین نسلی و جلوگیری از انتقال یک طرفه ثروت ملی به کشورهای دیگر باید در صدر اولویت‌های سیاست‌گذاری انرژی قرار گیرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =