مهرداد اکبریان

مهرداد اکبریان، رئیس انجمن سنگ‌آهن ایران با اشاره به محدودیت ذخایر سنگ‌آهن کشور گفت که با روند فعلی استخراج، منابع موجود تنها بین ۵ تا ۱۰ سال دیگر کفاف تولید را می‌دهد و ادامه مسیر نیازمند سرمایه‌گذاری گسترده در اکتشافات و فعال‌سازی بخش خصوصی است.

به گزارش خبرنگار ایراسین، مهرداد اکبریان در پنل تخصصی «چشم‌انداز معدن و سنگ‌آهن؛ فرصت‌ها، تهدیدها و راهکارها» در پانزدهمین همایش و نمایشگاه صنعت فولاد و سنگ‌آهن ایران اظهار کرد: ادامه روند فعلی در بخش معدن، کشور را در آینده‌ای نزدیک با کمبود مواد اولیه مواجه خواهد کرد.

وی گفت با توجه به ظرفیت تولید کنونی و ذخایر موجود، سنگ‌آهن کشور تنها بین ۵ تا ۱۰ سال دیگر پاسخگوی نیاز صنایع فولادی خواهد بود.

به گفته رئیس انجمن سنگ‌آهن ایران، یکی از اصلی‌ترین اقدامات ضروری، انجام اکتشافات جدید و حمایت قاطع از بخش خصوصی در این حوزه است.

وی افزود: دولت باید به بخش خصوصی اعتماد کرده و از ایجاد موانع غیرضروری خودداری کند تا کنسرسیوم‌های فولادی بتوانند به اکتشاف و سرمایه‌گذاری ورود کنند.

فشار استانداردهای کربنی اروپا و رقابت منطقه‌ای

اکبریان هشدار داد: از سال ۲۰۲۶ اروپا گواهی کربن را به طور کامل اجرایی می‌کند و صادرات فولاد بدون رعایت این استاندارد با تعرفه‌ای بین ۷۰ تا ۱۲۵ یورو به ازای هر تن مواجه خواهد شد، که قدرت رقابت تولیدکنندگان ایرانی را کاهش می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه کشورهای منطقه مانند عربستان، عمان، عراق و ترکیه در حال تولید فولاد با کیفیت جهانی و بهره‌گیری از فناوری‌های نو مانند هیدروژن هستند، تأکید کرد: ایران برای حفظ جایگاه خود باید شدت مصرف انرژی را کاهش داده و استراتژی‌های مدیریتی و حکمرانی خود را اصلاح کند.

رئیس انجمن سنگ‌آهن ایران خطاب به فعالان صنعت گفت: همه مشکلات امروز باید با تلاش جدی و همکاری بخش خصوصی و دولت رفع شود و آینده این صنعت در دست نسل جوانی است که باید آماده مواجهه با این چالش‌ها باشند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =