به گزارش خبرنگار ایراسین، تولید جهانی فولاد خام در ششمین ماه از سال ۲۰۲۵ کاهش پیدا کرد. آمارهای انجمن جهانی فولاد (WSA) نشان میدهد مجموع تولید فولاد خام در ۷۰ کشور در طول ماه گذشته به ۱۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تن رسید که این رقم بیانگر افت تولید ۵.۸ درصدی در مقایسه با ژوئن ۲۰۲۴ است. بر این اساس چین با تولید ۸۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن فولاد در طول ماه گذشته جایگاه خود را به عنوان برترین تولیدکننده فولاد در جهان حفظ کرد و پرچمدار تولید فولاد خام در ژوئن ۲۰۲۵ شد. با این حال مجموع تولید فولاد در این کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشت افت ۹.۲ درصدی داشته است که این کاهش تولید با رکود بازار داخلی چین و جنگ تعرفهها بیارتباط نیست. طبق گزارش انجمن جهانی فولاد چین، هند، ژاپن، ایالات متحده، روسیه، کره جنوبی، ترکیه، آلمان، برزیل و ایران در شمار ۱۰ تولیدکننده برتر فولاد جهان قرار میگیرند.
کاهش تولید فولاد آلمان به پایینترین سطح از ۲۰۰۹
آلمان در ژوئن ۲۰۲۵ رکورددار کاهش تولید فولاد در جهان شد. میزان تولید فولاد خام در این کشور ماه گذشته ۱۵.۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافت و فولادسازان آلمانی ماه گذشته تنها دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن فولاد تولید کرد. همچنین دادههای انجمن فولاد آلمان (WV Stahl) حاکی از آن است که کاهش تولید فولاد آلمان در ماه ژوئن به پایینترین سطح از سال ۲۰۰۹ رسید. ضعف تقاضا در بازارهای داخلی، افزایش هزینههای انرژی به ویژه برق و عدم قطعیت در سیاستهای حمایتی از دلایل اصلی کاهش تولید فولاد در آلمان محسوب میشود.
صنعت فولاد ایران زیر تیغ ناترازی انرژی
مجموع تولید فولاد خام ایران طی شش ماه نخست سال میلادی جاری ۱۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تن برآورد شد که این رقم بیانگر افت ۱۰.۳ درصدی تولید نسبت به مدت مشابه سال گذشته است. همچنین تولید فولاد خام ایران با کاهش ۱۵.۵ درصدی در مقایسه با سال گذشته به دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن رسید. بیگمینت محدودیت استفاده از انرژی و برق را عامل اصلی کاهش بیش از ۱۵ درصدی تولید فولاد ایران در ماه ژوئن عنوان کرد و مدعی است ناترازی انرژی کاهش ساعت کاری صنایع کشور را به همراه دارد که این مسئله بر میزان تولید فولاد ایران طی شش ماه دوم سال ۲۰۲۵ نیز تأثیرگذار خواهد بود.
رشد تولید فولاد در آمریکا و هند
اگرچه تولید جهانی فولاد خام طی ماه گذشته کاهشی بود. ولی هند و آمریکا موفق به افزایش میزان تولید فولاد خود در ژوئن ۲۰۲۵ شدند. بر اساس دادههای انجمن جهانی فولاد هند سکاندار رشد تولید فولاد خام جهان در ماه ژوئن بود و مجموع تولید فولاد خام هند ماه گذشته با ۱۳.۳ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۱۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تن رسید. سپس باید به ایالات متحده اشاره کرد که فولادسازان آمریکایی ماه گذشته موفق به افزایش ۴.۶ درصدی تولید فولاد خام خود شدند و شش میلیون و ۹۰۰ هزار تن فولاد خام در بازار عرضه کردند. بیگمینت عقیده دارد اعمال تعرفههای وارداتی تأثیر مثبتی بر صنایع آمریکا و افزایش تولید آنها داشته است. انتظار میرود میزان تولید فولاد ایالات متحده در ادامه سال میلادی جاری افزایش قابل توجهی پیدا کند که نتیجه آن جابهجایی رتبه فولادسازان آمریکایی در جهان خواهد بود.
ارسال نظر