بورس

روزبه شریعتی، کارشناس بازار سرمایه گفت: سهامداران خرد و اشخاص حقیقی باید سبد خود در بورس را به سه قسمت تقسیم کنند. بخشی از سرمایه خود را به سرمایه‌گذاری در صندوق‌های طلا و درآمد ثابت اختصاص دهند و مابقی سرمایه‌شان را صرف خرید سهام صنایع مختلف با P/E بالا کنند.

به گزارش خبرنگار ایراسین، رنگ تالار شیشه‌ای در نخستین روز از مرداد ماه سرخ شد و سهامداران بیش از ۱.۷ همت پول حقیقی از بازار سرمایه خارج کردند. شاخص کل بورس در پایان معاملات روز گذشته با ریزش شش هزار و ۸۹۶ واحدی به سطح دو میلیون و ۸۳۷ هزار واحد رسید و ۷۶ درصد از نمادهای بازار منفی شدند. شاخص هم‌وزن نیز پنج هزار و ۱۴۹ واحد پایین رفت و در سطح ۸۴۷ هزار و ۵۷۴ واحد متوقف شد. ارزش معاملات خرد بازار سرمایه در سی و دومین روز از تابستان ۱۴۰۴ معادل هفت هزار و ۲۷۶ میلیارد تومان گزارش شد.

نسخه‌ای برای نجات سبد بورسی

عقب‌گرد بورس در تیرماه ۱۴۰۴

بازار سرمایه در طول تیرماه با خروج سنگین پول حقیقی مواجه شد. شاخص کل و شاخص هم‌وزن بورس ماه گذشته را به ترتیب با بازدهی منفی ۴.۷ و ۷.۶ درصدی به پایان رساندند. همچنین ۳۸ هزار و ۳۰۰ همت پول حقیقی در طول ماه گذشته از سهام، صندوق‌های سهامی و مختلط و حق تقدم‌ها خارج شد. به اعتقاد اهالی بازار سرمایه آینده بورس باتوجه به سیگنال‌های مبهم سیاسی در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و نمی‌توان آینده بازار سرمایه را پیش‌بینی کرد. با این اوصاف معامله‌گران در بازار سرمایه چگونه قادر به کسب سود خواهند بود؟ سهامداران خرد در شرایط فعلی باید کدام سهام را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کنند؟

روزبه شریعتی، کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال به خبرنگار ایراسین گفت: به نظر بنده سهامداران خرد و اشخاص حقیقی باید سبد خود در بورس را به سه قسمت تقسیم نموده و در سه بخش متفاوت سرمایه‌گذاری کنند. ابتدا سهامداران باید ۱۵ تا ۲۰ درصد از سبد خرید خود را به طلا اختصاص دهند و در صندوق‌های طلا سرمایه گذاری کنند.

شریعتی ادامه داد: افراد حقیقی باید ۱۰ تا ۱۵ درصد از سرمایه خود را نیز به صندوق‌های بورسی فری ریسک یا درآمد ثابت انتقال دهند و مابقی سرمایه خود را صرف خرید سهام شرکت‌های مختلف بورسی با P/E بالا کنند.

این کارشناس سرمایه با اشاره به ناترازی انرژی و تأثیر آن بر سهام شرکت‌های بورسی بیان داشت: نکته حائز اهمیت این است که صنایع انتخابی کم‌ترین درگیری را با ناترازی انرژی داشته باشند چراکه صنایع کوچک و بزرگ ما از اردیبهشت ماه به طرز بی‌سابقه‌ای با قطعی برق مواجه شدند، تا جایی که عرضه سیمان در بورس طی ماه‌های گذشته نسبت به ماه‌های ابتدایی سال ۱۴۰۳ کاهش قابل توجهی پیدا کرد. بنابراین کاهش تولید صنایع بر اثر ناترازی انرژی بر میزان سود سهامداران تأثیر بسزایی دارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 4 =