مسعود دانشمند، عضو اتاق بازرگانی ایران

مسعود دانشمند، عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: تولیدکنندگان و صادرکنندگان ما برخلاف تصور عده‌ای نمی‌توانند از افت وخیزهای بهای دلار خشنود باشد زیرا تغییرات مداوم نرخ ارز عملکرد آن‌ها را با مشکل مواجه می‌سازد. بنگاه‌های اقتصادی کشور به دنبال ثبات نسبی قیمت دلار هستند.

به گزارش خبرنگار ایراسین، دلار در بازار غیررسمی در هفته‌های ابتدایی سال ۱۴۰۴ رکورد قیمتی جدیدی را به ثبت رساند و پرقدرت وارد کانال ۱۰۰ هزار تومان شد. ولی انتشار اخبار سیاسی مثبت روند قیمتی بازار ارز را در نیمه بهار تغییر داد تا نرخ دلار به کانال‌های پایین‌تر سقوط کند و با سقف قیمتی خود فاصله گیرد. روز گذشته قیمت دلار در بازار غیررسمی روند نزولی ضعیفی را تجربه کرد و با افت حدود ۳۳۰ تومانی در پله هفتم از کانال ۸۰ هزار تومان قرار گرفت. دلار در جریان معاملات یکشنبه ۲۹ تیرماه ۱۴۰۴ در مرکز مبادله ارز و طلای ایران نیز حوالی ۷۱ هزار و ۷۵۳ تومان قیمت گذاری شد و نرخ حواله آن به ۶۹ هزار و ۶۶۴ تومان رسید. در این میان بسیاری عقیده دارند بنگاه‌های اقتصادی به دنبال افزایش نرخ دلار هستند چراکه نوسانات نرخ دلار باعث تغییر برچسب قیمت کالاهای داخلی و وارداتی در بازار می‌شود و سود بیشتری برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان به همراه دارد. در مقابل شماری از کارشناسان رشد نرخ دلار را به ضرر بنگاه‌های اقتصادی کشور می‌دانند. به اعتقاد آن‌ها افزایش نرخ دلار تأثیر بسزایی بر رشد قیمت مواد اولیه و هزینه‌های جانبی تولیدکنندگان دارد. با این اوصاف بنگاه‌های اقتصادی کشور به دنبال صعود نرخ دلار هستند یا از کاهشی شدن قیمت‌ها رضایت دارند؟

مسعود دانشمند، عضو اتاق بازرگانی ایران در رابطه با نوسانات نرخ دلار و تأثیر آن بر عملکرد بنگاه‌های اقتصادی کشور به خبرنگار ایراسین گفت: بنگاه‌های اقتصادی کشور به هیچ عنوان طرفدار افزایش و یا حتی کاهش نرخ دلار نیستند و از صعودی شدن قیمت ارز رضایت ندارند.

به اعتقاد این عضو اتاق بازرگانی ایران نوسانات چشمگیر نرخ دلار موجب اختلال در عملکرد تولیدکنندگان و صادرکنندگان می‌شود، دانشمند در این خصوص توضیح داد: تولیدکنندگان و صادرکنندگان ما برخلاف تصور عده‌ای نمی‌توانند از افت‌وخیزهای شارپ بهای دلار چه در بازار آزاد و چه مرکز مبادله ارز و طلا کشور خشنود باشند زیرا تغییرات مداوم نرخ ارز فرآیند تولید و صادرات را با مشکل مواجه می‌سازد، برفرض مثال اگر نرخ دلار در بازار آزاد طی روزهای آتی به ۵۰ هزار تومان کاهش یابد، صادرکنندگان قادر به صادرات کالاهای خود نخواهند بود زیرا مواد اولیه صنعت پیش‌تر با قیمت بالاتری یعنی دلار ۸۰ هزار تومانی تهیه شده و صادرات این کالاها با دلار ۵۰ هزار تومانی صرفه اقتصادی ندارد.

این عضو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به ثبات نرخ دلار و تأثیر مثبت آن بر وضعیت بنگاه‌های اقتصادی کشور بیان داشت: همانطور که گفته شد بنگاه‌های اقتصادی به دنبال نوسانات افزایشی نرخ ارز نیستند بلکه تمایل به ثبات نسبی قیمت دلار دارند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 12 =