یوسف کاووسی

یوسف کاووسی، کارشناس اقتصادی گفت: معامله‌گران اعتماد خود را به بورس از دست دادند و به دنبال انتقال سرمایه خود به یک بازار امن هستند. ولی سرمایه‌گذاران باید بدانند بازار سرمایه محلی برای سرمایه‌گذاری برای آینده و بلندمدت است و این بازار باتوجه به نگرانی‌های سیاسی و اقتصادی موجود باید مسیر نزولی خود را طی کند.

به گزارش خبرنگار ایراسین، بازار سرمایه چهارمین روز از هفته جاری را سبزپوش به پایان رساند. شاخص کل بورس در جریان معاملات روز گذشته ۲۷ هزار و ۲۵۰ واحد بالا رفت و در کانال دو میلیون و ۷۶۱ هزار واحد ایستاد. شاخص هم وزن هزار و ۳۶۰ واحد رشد کرد و در ایستگاه ۸۳۲ هزار و ۷۶۲ واحد قرار گرفت. نمادهای فارس، فملی، وپاسار و فولاد در بیست و چهارمین روز از تیرماه بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند و زمینه رشد بازار سرمایه را فراهم ساختند.

بازار سرمایه باید مسیر نزولی خود را طی کند

رنگ رخسار تالار شیشه‌ای در هفته چهارم از تیرماه سبز شد. برخی از معامله‌گران بکارگیری سیاست‌های حمایتی مانند بیمه سهام را علت اصلی بازگشت آرامش به بازار سرمایه می‌دانند. با این حال شماری از کارشناسان بر این باورند بورس دچار سردرگمی شده و آینده آن باوجود چشم‌انداز نامشخص اقتصادی و سیاسی در هاله‌ای از بلاتکلیفی و ابهام قرار دارد. یوسف کاووسی، کارشناس اقتصادی در رابطه با وضعیت بازار سرمایه به خبرنگار ایراسین گفت: بازار سرمایه همانطور که از نام آن پیداست محلی برای عرضه و تقاضا به شمار می‌رود. این مسئله از دیرباز مطرح بوده که بازارها در صورت داشتن ثبات ادامه پیدا خواهند کرد. اگر عرضه و تقاضا در بازار به یک پایگاه مهم و اصلی تبدیل شود، آن بازار به راحتی مسیر خود را طی خواهد کرد. علاوه بر این بازار باید از سوداگری و احتکار دور باشد. متأسفانه زمانی که تقاضا برای کالا یا سهامی در بازار ما زیاد می‌شود، عرضه‌کنندگان به جای افزایش عرضه و ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا، قیمت‌ها خود را بالا می‌برند.

کاووسی ادامه داد: استراتژی یکی از مسائل بسیار مهم است و ما در واحدهای تولیدی بخشی به نام تحقیقات و توسعه داریم که وظیفه این بخش بررسی وضعیت بازار و میزان عرضه و تقاضا برای کالاهای مختلف در بلندمدت مانند دوره زمانی پنج تا ۱۰ سال است. واحد تولیدی با توجه به نتایج حاصل از ارزیابی‌های بخش تحقیقات و توسعه برای تولید خود برنامه‌ریزی می‌کند. ولی متأسفانه نبود ثبات اقتصادی سبب شده واحدهای تولید ما قادر به تدوین برنامه‌ای برای بلند مدت خود نباشند.

دستکاری بورس با ابزارهای مصنوعی نتیجه‌ای ندارد

به اعتقاد این کارشناس اقتصادی ثبات در حوزه تصمیم‌گیری، امنیت سرمایه‌گذار و تمایل آن جهت سرمایه‌گذاری در بورس را به همراه خواهد داشت، کاووسی در این خصوص توضیح داد: اگر ثبات در تصمیم‌گیری، قانون‌گذاری و مدیریت وجود داشته باشد، امنیت ایجاد خواهد شد تا ما شاهد برقراری آرامش و امنیت برای سرمایه‌گذار و سرمایه‌گذاری آن در بازارهای مختلف باشیم. زمانی که بازار سرمایه به نماد و دماسنج اقتصادی تبدیل می‌شود، دستکاری آن با ابزارهای مصنوعی نتیجه‌ای به همراه نخواهد داشت، برای نمونه دولت درصدد تزریق سرمایه به بورس است که تزریق سرمایه چه از طریق نظام بانکی و چه صندوق توسعه ملی مقطعی و موقتی بوده و باتوجه به تمامی موانع موجود و بروکراسی تأثیری بر بازار نخواهد داشت. ثبات در رویه‌ها، قوانین، دستورالعمل و تصمیمات نشان‌دهنده راه ما در بازار سرمایه است.

کوچ سرمایه از بورس به بازارهای امن

این کارشناس اقتصادی در ادامه به تأثیر شرایط اقتصادی و سیاسی بر بازار سرمایه اشاره کرد و بیان داشت: بازار سرمایه طی روزهای گذشته در مسیر نزول قرار داشت و ریزش قابل توجهی تجربه کرد. اگر اتفاقی غیر از این در بورس رخ می‌داد، تعجب برانگیز بود زیرا وضعیت بازار سرمایه باتوجه به شرایط اقتصادی، سیاسی و به ویژه سیاست خارجه مشخص می‌شود. از طرفی ابزارهای بکارگیری دولت برای سامان دادن بورس منجر به افزایش تنش در بازار سرمایه شده است.

کاووسی با اشاره به انتقال سرمایه از بورس به بازارهای امن توضیح داد: نگرانی‌های موجود نسبت به مسائل اقتصادی و سیاسی به بازار سرمایه فشار وارد می‌سازد. از طرفی مشکلات داخلی مانند قیمت‌گذاری دستوری، اعمال قوانین فوری و یک شبه و امثال آن باعث می‌شود که سرمایه‌گذاران اعتماد خود را به بورس از دست دهند و نتوانند روی بورس حساب باز کنند. لذا اکنون سرمایه‌گذاران به دنبال نقد کردن سرمایه خود و انتقال آن به یک بازار امن هستند که بازار طلا، سپس نقره و ارزها در شرایط فعلی بازارهای امنی به شمار می‌روند.

در انتها این کارشناس اقتصادی تاکید می‌کند: بازار سرمایه محلی برای سرمایه‌گذاری برای آینده و بلندمدت بوده و ورود به بورس در کوتاه مدت خطرناک است. سرمایه‌گذاران حداقل باید با دید میان‌مدت به این بازار وارد شوند. همچنین سرمایه‌گذاران باید بدانند بازار سرمایه باتوجه به نگرانی‌های موجود نسبت به آینده اقتصادی و سیاسی کشور و وجود مشکلات داخلی باید روند منفی خود را سپری کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 11 =