محمدصادق مهرجو

محمدصادق مهرجو، کارشناس حوزه انرژی می‌گوید: قیمت نفت خام با فروکش کردن تهدیدات ژئوپلیتیکی و رفع تهدیدات امنیتی برای عبور و مرور نفتکش‌ها کاهش پیدا کرد و دورنمای مثبت برای افزایش قیمت نفت خام باوجود افت تقاضا در فصل تابستان و مازاد عرضه قابل ترسیم نیست و احتمال سقوط قیمت نفت به نیمه کانال ۶۰ دلار وجود دارد.

به گزارش خبرنگار ایراسین، بازار نفت خام پس از اعلام افزایش تولید از سوی ائتلاف اوپک پلاس در ماه اوت و بالا گرفتن نگرانی در مورد مازاد عرضه آرایش نزولی پیدا کرد. روز گذشته قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال با کاهش حدود ۲۰ سنت معادل ۰.۲۵ درصد به ۶۹ دلار و ۳۶ سنت رسید و نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با افت ۲۷ سنتی معادل ۰.۴۰ درصد با رقم ۶۷ دلار و ۶۶ سنت معامله شد.

دورنمای مثبت برای افزایش قیمت نفت خام قابل ترسیم نیست/ احتمال سقوط قیمت نفت به نیمه کانال ۶۰ دلار

شماری از مؤسسات مالی مانند بانک سرمایه‌گذاری گلدمن چشم‌انداز قیمت نفت خام در انتهای سال ۲۰۲۵ را به دلیل افزایش عرضه نزولی می‌دانند و مدعی‌اند بهای نفت خام در کانال ۶۰ دلار باقی می‌ماند. محمدصادق مهرجو، کارشناس حوزه انرژی در خصوص وضعیت فعلی بازار نفت خام به خبرنگار ایراسین می‌گوید: قیمت تمام شده نفت خام با فروکش کردن تهدیدات ژئوپلیتیکی و رفع تهدیدات امنیتی برای عبور و مرور نفتکش‌ها کاهش پیدا کرد و وارد کانال ۶۰ دلار شد. برطرف شدن تهدیدات موجود در بازار نفت خام باعث شد ساز و کار عرضه و تقاضا مجدد بر بازار حاکم شود.

مهرجو با اشاره به عرضه نفت خام بیش از تقاضا توضیح می‌دهد: بازار نفت خام با عرضه روزانه یک میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه نفت خام یعنی بیش از تقاضا مواجه بود که تصمیم اخیر سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدان آن در ائتلاف اوپک پلاس در روز شنبه مبنی بر افزایش تولید ۵۴۸ هزار بشکه در روز در ماه اوت باعث شد قیمت نفت خام برنت مجدد کاهشی شود و افت قیمت حدود ۰.۶۹ درصدی پس از اتخاذ این تصمیم تجربه کند.

به اعتقاد این کارشناس حوزه انرژی مازاد عرضه نفت خام باوجود رکود فصلی بازار کاهش مجدد قیمت‌ها در هفته‌های پیش‌رو را به همراه خواهد داشت، مهرجو در این خصوص اظهار می‌کند: بنده فکر می‌کنم احتمال تداوم روند نزولی قیمت نفت خام باوجود شرایط فعلی بازار، افت تقاضا در فصل تابستان و مازاد عرضه از سوی صادرکنندگان عمده از جمله عربستان و کشورهای عضو اوپک پلاس مانند روسیه وجود دارد تا قیمت نفت خام به نیمه کانال ۶۰ دلار سقوط کند و به پله‌های ابتدایی محدوده ۶۰ دلار نزدیک شود.

این کارشناس حوزه انرژی با تاکید بر چشم‌انداز منفی قیمت نفت خام بیان می‌دارد: در کل دورنمای مثبت برای افزایش قیمت نفت خام قابل ترسیم نیست و بحث دامپینگ قیمت از طرف کشورهای عمده تولیدکننده نفت خام مانند روسیه و عربستان دوباره در حال پیگیری است تا تولیدکنندگان بتوانند سازوکار تولید نفت شیل آمریکا را از کار بیاندازند. در واقع تولیدکنندگان عمده نفت خام با هدف از میدان به در کردن تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا به دنبال کاهش قیمت‌ها هستند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 7 =