بازار مسکن چین

همزمان با آغاز رکود در بازار مسکن چین از ماه‌های پایانی ۲۰۲۱ تقاضا برای بسیاری از کامودیتی‌ها به خصوص محصولات فولادی کاهش پیدا کرد و جدیدترین داده‌ها نشان می‌دهد روند کاهشی فروش خانه‌های نوساز در بازار مسکن چین طی ژوئن ۲۰۲۵ تشدید شده است.

به گزارش خبرنگار ایراسین، بازار مسکن چین از ماه‌های پایانی سال ۲۰۲۱ با کاهش تقاضا مواجه شد و رکود زودتر از آنچه تصور می‌شد معاملات بازار مسکن را در بر گرفت تا غول‌های چینی فعال در زمینه ساخت و ساز یکی پس از دیگری برای پرداخت مطالبات خود به مشکل برخورد کنند. چین در پایان سال ۲۰۲۴ نزدیک به ۷۰ میلیون واحد نوساز آماده برای فروش داشت در حالی که سرانه خرید خانه نوساز در چین به ۱۰ میلیون واحد در سال رسیده است. در نتیجه شرکت‌های ساخت و ساز نه تنها برای تأمین نقدینگی به مشکل بر خوردند بلکه توان آغاز پروژه‌های جدید را نداشتند و همین مسئله تقاضا برای محصولات فولادی و کامودیتی‌ها را به شدت کاهش داد.

بخش ساخت و ساز چین بزرگترین مصرف‌کننده محصولات فولادی و بسیاری از فلزات پایه در جهان است. نزدیک به نیمی از مس تولیدی جهان در بخش ساخت و ساز چین مصرف می‌شود در نتیجه با آغاز چرخه رکود در بخش ساخت و ساز چین قیمت محصولات فولادی و فلزات پایه نیز کاهش یافت. قیمت بسیاری از فلزات مانند روی و آلومینیوم از ماه‌های پایانی سال ۲۰۲۱ تا کنون ریزش چند ده درصدی را به ثبت رسانده‌اند و همچنان سطح تقاضا پایین ارزیابی می‌شود. در بازار محصولات فولادی نیز بسیاری از تولیدکنندگان به دلیل حاشیه سود منفی مجبور به کاهش سطح تولیدات خود شده‌اند و این مسئله قیمت سنگ‌آهن را به کانال ۹۰ دلار به ازای هر تن کاهش داد.

داده‌های بازار مسکن چین از ۳ ماه چهارم سال ۲۰۲۴ رو به بهبود رفت و تصور می‌شد بازار مسکن چین بالاخره از رکود خارج شود ولی جدیدترین داده‌ها از تشدید وخامت بازار مسکن چین حکایت می‌کند. فروش خانه‌های نوساز چین طی ماه ژوئن ۲۰۲۵ با کاهش ۲۳ درصدی نسبت به ژوئن ۲۰۲۴ به ۳۳۹ میلیارد یوان رسید.

کامودیتی‌ها در شوک دوباره بازار مسکن چین

فروش خانه‌های نوساز چین در ماه ژوئن به پایین‌ترین مقدار طی ۸ ماه گذشته رسید در حالی که انتظار می‌رفت در فصل فعلی تقاضا برای خانه‌های نوساز افزایش پیدا کند. اگرچه فروش خانه‌های نوساز چین در سال ۲۰۲۵ به مراتب شرایط بهتری نسبت به ۲۰۲۴ دارد ولی میزان فروش در ماه ژوئن کمتر از فروش طی ژوئن ۲ سال گذشته است.

دولت چین با ارائه بسته‌های حمایتی مختلفی تلاش کرد تا تقاضا در بازار مسکن را تحریک کند ولی هر کدام از این بسته‌ها تنها برای کوتاه مدت اثرات مثبتی داشتند. تشدید دوباره رکود در بازار مسکن چین خبر بدی برای بازار کامودیتی‌ها و محصولات فولادی است. تولیدکنندگان محصولات فولاد در ماه‌های گذشته با مشکلات بسیاری برای فروش محصولات خود مواجه شدند و در بسیاری از هفته‌ها محصولاتی مانند میلگرد را با زیان به فروش رساندند، با این وجود به نظر رکود در بازار مسکن چین همچنان ادامه دار است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 3 =