به گزارش خبرنگار ایراسین، آخرین گزارشها از صادرات حوزه انرژی نشان میدهد صادرات پنلهای خورشیدی توسط چین در حال افزایش است. چین اکنون در زمینه صادرات پنلهای خورشیدی پیشگام است ولی آمریکا بزرگترین صادرکننده نفت و گاز است.
چین در سال ۲۰۲۳ بیش از ۴۰ میلیارد دلار پنل و ماژول خورشیدی صادر کرد در حالی که صادرات ایالات متحده در این حوزه تنها ۶۹ میلیون دلار بود. بزرگترین مقصد پنلهای خورشیدی چین ابتدا اروپا و سپس آسیا است. چینیها در زمینه صادرات باتریهای لیتیوم یون و خودروهای برقی نیز پیشگام هستند. آنها در سال ۲۰۲۳ حدود ۶۵ میلیارد دلار باتری لیتیوم یون صادر کردند، در حالی که صادرات آمریکا در این حوزه تنها ۳ میلیارد دلار بود. در بخش خودروهای برقی نیز چینیها سهم ۳۸ میلیارد دلاری و آمریکاییها سهم ۱۲ میلیارد دلاری داشتند. مقصد اصلی خودروهای برقی چین و آمریکا ابتدا بازارهای اروپایی و سپس بازار آسیا است.
آمریکا در صادرات نفت خام، گاز طبیعی و زغالسنگ پیشگام است. صادرات نفت خام آمریکا در سال ۲۰۲۳ برابر با ۱۱۷ میلیارد دلار بود. مقصد اصلی این صادرات نیز اروپا و آسیا است ولی چین تنها موفق به صادرات ۸۴۴ میلیون دلار نفت خام با مقصد آسیا شد. آمریکا ۴۲ میلیون دلار گاز طبیعی و ۱۵ میلیون دلار زغالسنگ نیز صادر کردهاند. مقصد اصلی گاز طبیعی آمریکا، کشورهای اروپایی است ولی درصد بالایی از زغالسنگ صادراتی آمریکا راهی کشورهای آسیایی میشود. سهم صادرات چین از گاز طبیعی و زغالسنگ به ترتیب ۳ میلیارد و ۱ میلیارد دلار است. این دادهها نشان میدهد آمریکاییها در زمینه صادرات سوختهای فسیلی پیشگام هستند در حالی که چینیها به بزرگترین صادرکننده پنلهای خورشیدی تبدیل شدند. در حالی که از سال ۲۰۲۰ به بعد مصرف سوختهای فسیلی به ویژه زغالسنگ در آمریکا برای تولید برق کم شده است و انرژی خورشیدی سریعترین رشد را به ثبت رسانده است.
پیشبینی میشود استفاده از انرژی خورشید برای تأمین برق در آمریکا طی سالهای آینده نیز روند صعودی داشته باشد و سهم زغالسنگ برای تولید برق تا سال ۲۰۳۰ نزدیک به ۴۰ درصد کاهش پیدا کند. استفاده از پنلهای خورشیدی در جهان با سرعت در حال افزایش است.
تعداد پنلهای خورشیدی جدید نصب شده در جهان طی سال ۲۰۲۴ با افزایش ۳۰ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۳ به ۵۹۹ گیگاوات رسید. ظرفیت تولید پنلهای خورشیدی نیز به ۱۳۹۲ گیگاوات افزایش پیدا کرد. در سال ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ نیز کشورهای بسیاری مانند آفریقای جنوبی برای خرید و نصب پنلهای خورشیدی جدید با چین قراردادهای بلند مدت عقد کردهاند.
ارسال نظر