استخر دو منظوره  مبارکه

استخر دو منظوره تجمیع چاه‌های کشاورزی و پرورش ماهی با همکاری دهیاری و شورای اسلامی روستای دستگرد مهرآوران و مشارکت فولاد مبارکه با هدف رفع مشکلات کم‌آبی و ایجاد اشتغال پایدار در منطقه مبارکه به بهره برداری رسید.

مهدی ابراهیمی، مدیرعامل دهیاری‌های شهرستان مبارکه در گفتگو با خبرنگار ایراسین در خصوص پروژه ساخت استخر دومنظوره تجمیع چاه‌های کشاورزی و پرورش ماهی روستای دستگرد مهر آوران از توابع بخش گرکن جنوبی شهرستان مبارکه گفت: پایین رفتن سطح آب چاه‌های کشاورزی در سال‌های اخیر، کشاورزی منطقه را با مشکل روبه رو کرده است. با اجرای پروژه استخر دو منظوره و تجمیع آب چهار حلقه چاه کشاورزی در یک استخر ذخیره به ابعاد ۲۷ در ۲۷ متر با عمق ۷ متر با افزایش بهره‌وری آب علاوه بر طرف نمودن مشکل کم آبی کشاورزان منطقه امکان پرورش ماهی نیز در حوضچه‌های شیلاتی فراهم شده است.

ابراهیمی ادامه داد: علاوه بر ساخت استخر ذخیره آب ۵۰ استخر هشت ضلعی پرورش ماهی سردابی نیز در منطقه احداث شده که ظرفیت تولید سالانه ۶۰ تا ۷۰ تن ماهی قزل‌آلا را دارد.

به گفته ابراهیمی علاوه بر پرورش ماهی سرد آبی در حوضچه‌های هشت ضلغی، امکان پرورش ماهی گرمابی نیز در این مجموعه فراهم شده است.

تلاشی در جهت مقابله با کم‌آبی و اشتغال پایدار در شهرستان مبارکه

استخر دو منظوره روستای دستگرد مهرآوران الگوی همکاری سه‌جانبه مردم، دهیاری و صنعت

مدیر عامل دهیاری‌های شهرستان مبارکه با بیان اینکه این پروژه در زمینی به مساحت ۵۵۰۰ متر مربع از زمین‌های عمومی روستا به ارزش حدود ۱۳ میلیارد تومان ساخته شده است، گفت: با سرمایه‌گذاری مشترک دهیاری‌های منطقه و کمک ۱.۵ میلیارد تومانی فولاد مبارکه بخش‌های از این پروژه در حوزه کشاورزی و شیلات در حال حاضر به بهره برداری رسید.

ابراهیمی با بیان اینکه در حال حاضر استخر تجمیع چاه‌های کشاورزی و پرورش ماهی گرم آبی به بهره برداری رسیده است، گفت: ساخت استخرهای ۸ ضلعی پرورش ماهی سرد آبی در حال تکمیل است.

به گفته ابراهیمی حضور فولاد مبارکه برای مشارکت و سرمایه گذاری در منطقه سبب شد تا با مساعدت و همکاری دهیاری‌ها زمین ساخت استخره ذخیره آب و حوضچه‌های پرورش ماهی برای ساخت این پروژه به صورت رایگان و از زمین‌های عمومی روستا واگذار شود.

مدیر عامل دهیاری‌های شهرستان مبارکه با اشاره به دستاوردهای اجرای این پروژه در منطقه اظهار داشت: با بهره‌برداری کامل از این مجموعه، پیش‌بینی می‌شود به طور مستقیم برای ۱۲ نفر در بخش‌های مختلف استخرهای پرورش ماهی، رستوران و فروشگاه مرتبط، اشتغال ایجاد شود. همچنین با تأمین آب پایدار برای کشاورزی رونق این بخش نیز تضمین می‌شود.

ابراهیمی با اشاره به بازدید کارشناسان شیلات استان از روند اجرای این پروژه گفت: با اجرای این طرح علاوه بر افزایش بهره‌وری آب کشاورزی در منطقه نیاز به استفاده از کود شیمیایی برای باغات و مزارع منطقه برطرف شده و کود دهی به روش ارگانیک انجام می‌شود.

حفظ باغات ۳۰ ساله با مشارکت فولاد مبارکه

مدیر عامل دهیاری‌های شهرستان مبارکه با بیان اینکه حدود ۵۰ هکتار از اراضی مرغوب منطقه، شامل باغات مثمر و زمین‌های زراعی از آب این استخر بهره‌مند می‌شوند، گفت: عمر برخی از این باغات و مزارع بیش از ۳۰ سال است، باغاتی که از جمله بهترین باغات گیلاس، هلو و زردآلو در منطقه به شمار می‌روند و حفظ آنها از اهمیت بالایی برخوردار است.

ابراهیمی پروژه ساخت استخر دومنظوره ذخیره آب و پرورش ماهی در بخش گرگن را نمونه‌ای موفق از همکاری بین نهادهای محلی و فولاد مبارکه دانست که ضمن حل مشکلات حوزه کشاورزی زمینه اشتغال پایدار و توسعه روستای های منطقه را فراهم کرده است.

تلاشی در جهت مقابله با کم‌آبی و اشتغال پایدار در شهرستان مبارکه

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =