فلزات معدنی

بازار فلزات و سنگ‌های معدنی در دومین هفته از ماه می در مسیر صعود و ثبات سرگردان بودند و قلع و مولبیدن افزایش قیمت چشمگیری را به ثبت رساند. قیمت سرب و زیرکونیوم نیز بدون تغییر باقی ماند ولی پیش‌بینی‌ها از صعودی شدن قیمت‌ این دو فلز معدنی در نیمه دوم ماه می حکایت می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایراسین، قیمت قلع و مولیبدن در هفته منتهی به شانزدهم ماه می افزایش یافت. محدودیت عرضه در کنار رشد نرخ مواد اولیه علت اصلی صعودی شدن قیمت‌ها در بازار این فلزات و سنگ‌های معدنی عنوان می‌شوند. در مقابل بازار سرب و زیرکون دومین هفته از ماه می را با ثبات نسبی به پایان رساند.

جهش قیمت قلع

قیمت قلع در معاملات آتی منعقد شده در بورس فلزات لندن در نیمه ماه می به ۳۲ هزار و ۵۷۵ دلار در هر تن افزایش یافت که این رقم بالاترین قیمت قلع طی یک ماه گذشته محسوب می‌شود. همچنین قلع در بازارهای جهانی در شانزدهمین روز از ماه می طی یک روند صعودی با قیمت ۳۲ هزار و۹۷۴ دلار به ازای هر تن معامله شد. محدودیت عرضه قلع در آسیا و افزایش تقاضا از سوی صنایع الکترونیک علت اصلی صعودی شدن بهای این فلز معدنی عنوان می‌شود. طبق پیش‌بینی‌ها روند صعودی قیمت قلع در بازارهای جهانی تا پایان ماه می با توجه به رشد تقاضا و کاهش موجودی این فلز معدنی در انبار بورس فلزات لندن ادامه خواهد یافت.

برقراری ثبات در بازار سرب

بازار جهانی سرب در دومین هفته از ماه می با ثبات نسبی قیمت‌ها همراه شد تا معامله‌گران در ازای خرید هر پوند سرب ۱۰۱.۵۴۴ سنت بپردازند. به اعتقاد تحلیل‌گران حوزه فلزات عرضه جهانی سرب به دلیل کاهش بازیافت باطری‌های سربی محدود باقی خواهد ماند که این مسئله زمینه صعودی شدن قیمت سرب را طی روزهای آینده فراهم می‌سازد.

زیرکون آماده ورود به مسیر صعودی

عرضه پایدار و کاهش تقاضای جهانی سبب شد قیمت زیرکونیوم در بازارهای جهانی و چین طی هفته گذشته بدون تغییر باقی ماند و هر تن از این سنگ معدنی بسته به گرید با رقمی حوالی ۱۸۰۰ دلار به ازای هر تن معامله شود. اگرچه اکنون بازار زیرکون در ثبات کامل قرار دارد ولی عواملی از جمله افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل، کاهش عرضه توسط آفریقا و ادامه محدودیت‌های تجاری در کنار افت ارزش رند آفریقای جنوبی می‌تواند بازار زیرکون را وارد مسیر صعودی ملایم کند.

انفجار قیمت مولیدن

معاملات هفتگی بازار مولیبدن با افزایش قیمت انواع محصولات و گریدها همراه بود و مولیبدن باتوجه به گرید بین ۲۹۸۰ تا ۳۵۶۰ یوان در مترمکعب به فروش رسید. اخبار منتشر شده حاکی از آن است که رشد نرخ مواد اولیه سبب صعودی شدن قیمت مولیبدن و کنسانتره آن در بازارهای جهانی به خصوص چین شد. انتظار می‌رود قیمت مولیبدن در کوتاه مدت افزایشی باقی بماند ولی بازار مولیبدن در صورت توسعه پروژه‌های غربی در گرینلند و شیلی در بلندمدت وارد فاز رقابتی خواهد شد و قیمت‌ها کاهش می‌یابد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 7 =