به گزارش ایراسین به نقل از صدا و سیما، حمیدرضا صالحی، رئیس انجمن سازندگان و تامینکنندگان کالا و خدمات انرژیهای تجدیدپذیر (ساتکا) با بیان اینکه ایران با دارا بودن ۳۰۰ روز آفتابی، بازار و ظرفیت مناسبی برای انرژیهای تجدیدپذیر است، گفت: در این زمینه اقداماتی انجام شده و واردات صفحات خورشیدی (پنل ها) به منظور پاسخ به تقاضای بازار رو به افزایش است.
وی با اشاره به وجود ذخایر سیلیس مناسب و شناسایی شده در کشور گفت: فرایند تبدیل ماده اولیه سیلیس به ویفر (دیسکهای نازک سیلیکون) مستلزم سرمایه گذاری کلانی است که در دنیا توسط دولتها انجام میشود و آغاز این فرایند از سوی وزارت صمت و ایمیدرو خبر خوبی در این زمینه است که با سرمایه گذاری در تولید و تأمین مواد اولیه برای ساخت صفحات خورشیدی (core business) هم کشور از واردات این محصول بی نیاز و هم بر تعداد واحدهای تولیدی صفحات خورشیدی در کشور افزوده میشود.
نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران اظهار داشت: مرحله نخست ساخت صفحات خورشیدی از مواد اولیه به سرمایه گذاری حدود ۴۰۰ میلیون دلاری نیاز دارد؛ و براساس شنیدهها قرار است ایمیدرو برای تولید مواد اولیه از خاک سیلیس تا اینگات سیلیکون (silicon ingot) و ویفر (wafer) سرمایه گذاری کند. سپس واحدهای صنعتی نیز فرآورده نهایی را به سلول خورشیدی تبدیل و به بازار عرضه میکنند.
وی با اشاره به اقدامات کشورهای منطقه و CIS در حوزه تجدیدپذیرها، گفت: لازمه رقابت با دیگر کشورها تمرکز بر تولید و تأمین مواد اولیه مشترک برای ساخت صفحات خورشیدی است، در صورت راه اندازی جریان تولید و واگذاری مجموعه پس از راه اندازی به بخش خصوصی، میتوانیم قطب تولید صفحات خورشیدی و بقیه تجهیزات انرژیهای تجدیدپذیر از جمله مبدل (اینورتر) باشیم و حتی در رقابت با چین به کشورهای عمان، امارات، عراق و ترکیه صادرات کنیم.
صالحی گفت: کاهش قیمت تمام شده، سرعت گرفتن طرحها، اخذ بازارها از لحاظ دیپلماسی تجهیزات انرژی در منطقه و تأمین تجهیزات تجدیدپذیر از جمله مزایای تولید صفحات خورشیدی برای کشور است.
ارسال نظر