به گزارش خبرنگار ایراسین، نشریه فروآلیاژنت در گزارشی از افزایش قیمت سنگ آهن طی نخستین معاملات هفته جاری در تمام مقاصد صادراتی جهان مانند هند، برزیل، استرالیا و مالزی خبر داد. بر اساس این گزارش قیمت سنگ آهن با عیار ۶۵ درصد از ۱۰۸.۶ به ۱۰۹.۸۵ دلار برای هر تن، سنگ آهن با عیار ۶۲ درصد از ۹۶.۹۰ به ۹۸.۱۵ دلار به ازای هر تن و در انتها سنگ آهن با عیار ۵۸ درصد از ۸۱.۳۵ به ۸۲.۱۵ دلار به ازای هر تن افزایش یافتند.
رشد قیمت سنگ آهن در بازارهای جهانی خیلی سریع به محصولات صادراتی ایران در بندر عباس رسید. قیمت کنسانتره سنگ آهن با عیار ۶۶ درصد رشد ۱.۲ دلاری برای هر تن را به ثبت رساند. قیمت دو محصول هماتیت و مگنتیت با عیار ۶۲ درصد نیز هر دو در هر تن رشد قیمت ۱.۲ دلار داشتند.
افزایش تولید فولاد خام چین در ماه آوریل یکی از دلایل اصلی رشد قیمت سنگ آهن در هفته جاری گزارش میشود. جدیدترین دادهها نشان میدهد نرخ بهرهبرداری از کورههای بلند چین در ماه آوریل ۲۰۲۵ افزایش یافت و به دنبال آن تولید فولاد خام نیز برخلاف پیشبینیها روند صعودی داشت. اگرچه فعالیت بسیاری از کورههای بلند چین در ماه می به دلیل عملیات تعمیرات و نگهداری متوقف میشود و این اتفاق بر تقاضای سنگ آهن مؤثر است ولی کاهش شدید سنگ آهن در بنادر چین به ویژه Rizhao در کنار افزایش هزینههای دریایی چشمانداز کوتاه مدت به قیمت سنگ آهن را مثبت کرده است.
ضعف تقاضا برای فولاد در بازار چین و خرید پایین فولادسازان منجر به کاهش موجودی سنگ آهن در بسیاری از بنادر چین شده است و چینیها باید طی ماه پیشرو بر شدت خرید سنگ آهن بیفزایند. در طرف مقابل پیشبینی میشود عرضه سنگ آهن توسط استرالیا و برزیل افزایش پیدا کند. دادهها نشان میدهد بارگیری سنگ آهن در بنادر استرالیا و برزیل با اتمام آب و هوای نامساعد رشد کرد. فعالان بازار سنگآهن معتقدند افزایش قیمتها همچنان به بستههای حمایتی دولت پکن و ادامه تنشهای تجاری با آمریکا بستگی دارد. دولت چین در سال ۲۰۲۵ برخلاف آنچه وعده داده بود تاکنون محرک اقتصادی خاصی برای بخشهای داخلی ارائه نکرد، تحلیلگران معتقدند هر سیاست حمایتی منجر به رشد قیمت سنگ آهن در کوتاه مدت خواهد شد.
در بازار ایران با افزایش احتمالی قیمت سنگآهن و محصولات وابسته انتظار میرود قیمتها در بازار داخلی نیز بر مدار صعود قرار بگیرد و این مسئله بر قیمت نهایی محصولات فولادی مؤثر است. با وجود افزایش قیمت سنگ آهن در بازار داخلی و بازار جهانی مؤسسات مالی جهان همچنان چشمانداز مثبتی به افزایش قیمت سنگ آهن ندارند.
ارسال نظر