کامودیتی

بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود به پیش‌بینی قیمت کامودیتی‌ها برای سال ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ پرداخت. این نهاد مالی چشم‌انداز مثبتی به بسیاری از کامودیتی‌ها ندارد و معتقد است خطر رکود منجر به کاهش قیمت کامودیتی‌ها به خصوص طلا خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایراسین، بانک جهانی در گزارشی به پیش‌بینی قیمت کامودیتی‌ها برای ادامه سال ۲۰۲۵ و سال ۲۰۲۶ پرداخت. بررسی این گزارش نشان می‌دهد بانک جهانی چشم‌انداز ضعیفی به افزایش قیمت کامودیتی‌ها تا سال ۲۰۲۶ دارد، به خصوص اینکه بسیاری از اعداد و ارقام تخمینی توسط بانک جهانی نسبت به گزارش قبلی این نهاد کاهش پیدا کرده است.

بانک جهانی قیمت نفت برنت در سال ۲۰۲۵ را ۶۴ دلار و در سال ۲۰۲۶ نزدیک به ۶۰ دلار به ازای هر بشکه پیش‌بینی کرد. قیمت نفت برنت در آخرین معاملات هفته گذشته به ۶۱ دلار برای هر بشکه رسید. پیش از شروع سال میلادی ۲۰۲۵ تصور می‌شد تقاضا برای نفت از سوی مصرف‌کنندگان بزرگی مانند چین کاهش پیدا کند و اکنون با آغاز تنش‌های تجاری انتظار می‌رود چینی‌ها کمتر از قبل نفت بخرند. همین مسئله چشم‌انداز قیمت نفت را تضعیف می‌کند.

تنش‌های تجاری چشم‌انداز قیمتی بسیاری از فلزات پایه را نیز منفی کرد. بانک جهانی انتظار دارد قیمت فلز مس در سال ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ به ترتیب به کانال ۸۲۰۰ و ۸۰۰۰ دلار کاهش پیدا کند. قیمت آلومینیوم و روی نیز در سال ۲۰۲۵ به ترتیب ۲۱۷۵ و ۲۵۰۰ دلار برای هر تن پیش‌بینی می‌شود. بانک جهانی انتظار دارد قیمت این دو فلز در سال ۲۰۲۶ به ۲۱۰۰ و ۲۳۷۵ دلار کاهش پیدا کند. بانک جهانی بار دیگر بر چشم‌انداز منفی خود به بازار سنگ‌آهن تاکید کرد و تخمین زد قیمت هر تن سنگ آهن به ۹۵ دلار و سپس ۸۵ دلار کاهش پیدا می‌کند. تقاضا برای سنگ آهن مانند آلومینیوم و روی طی ماه‌های گذشته به شدت کاهش پیدا کرده است. پیش‌بینی می‌شود بازار محصولات فولادی در پیک تقاضای سالانه خالی از مشتری باشد. شاخص‌ها از ضعف شدید تقاضا به خصوص در بازار مسکن چین خبر می‌دهند. شرکت‌های ساخت و ساز چین بزرگترین مصرف‌کننده محصولات فولادی و بسیاری از فلزات پایه در جهان هستند.

بانک جهانی قیمت طلا را نیز نزولی تخمین زد. اگرچه در ابتدای سال ۲۰۲۵ نیز بانک جهانی چشم‌انداز روشنی به ادامه روند صعودی انس طلا در بازارهای جهانی نداشت ولی انس طلا بیش از ۷۰۰ دلار رشد کرد. اکنون بانک جهانی مدعی است انس طلا در سال ۲۰۲۵ به محدوده ۳۲۵۰ دلار و سال ۲۰۲۶ به محدوده ۳۲۰۰ دلار کاهش پیدا می‌کند. انس طلا در هفته‌های گذشته پس از ثبت سقف قیمتی جدید در کانال ۳۵۰۰ دلار به شدت ریزشی شد و معاملات هفتگی خود را در قیمت ۳۲۴۰ دلار به پایان رساند. بانک جهانی معتقد است افزایش خطر رکود به خصوص در آمریکا یکی از مهم‌ترین دلایل کاهش قیمت کامودیتی‌ها از جمله طلاست.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =