سنگ آهن

طوفان‌های گرمسیری در استرالیا و بارندگی‌های شدید در برزیل منجر به افت تولید جهانی سنگ‌آهن در ماه آوریل شد ولی سطح پایین تقاضا به خصوص از سوی فولادسازان قیمت سنگ‌آهن را نزولی کرد.

به گزارش خبرنگار ایراسین، قیمت سنگ آهن ۶۲% در آخرین روز معاملاتی ماه آوریل به کانال ۹۹ دلار رسید. بازار سنگ آهن در چهارمین ماه میلادی روزهای پرفشار و کم تقاضایی را پشت سر گذاشت و به دنبال آن قیمت انواع مختلف سنگ‌آهن کاهش یافت. قیمت سنگ‌آهن ۶۵ درصد به کانال ۱۱۴ دلار و قیمت سنگ آهن ۵۸ درصد به کانال ۸۸ دلار عقب‌نشینی کرد. قیمت CFR سنگ‌آهن در بسیاری از کشورهای جهان نیز نزولی بود.

قیمت CFR سنگ آهن استرالیا PB Fines ۶۱.۵% Fe با کاهش نزدیک به ۴ دلاری از ۱۰۳ دلار به ۹۹ دلار، سنگ‌آهن برزیل SSFG ۶۲.۵% Fe با کاهش ۵ دلاری از حدود ۹۲ دلار به ۸۷ و سنگ آهن ایران ۶۲% Magnetite با افت بیش از ۵ دلاری به ازای هر تن از ۹۲ دلار تا ۸۶ دلار کاهش یافت. واردات سنگ‌آهن چین به عنوان بزرگترین مصرف‌کننده جهان نیز با افت ۰.۳ درصدی به ۹۳.۹۷ میلیون تن رسید. میزان واردات سنگ‌آهن چین از کشورهای مختلف جهان به قرار نمودار زیر است:

افت قیمت سنگ آهن با وجود کاهش شدید تولید در استرالیا و برزیل

در پایان ماه آوریل موجودی سنگ‌آهن در بنادر چین با کاهش ۱.۰۶ میلیون تنی نسبت به ماه مارس به ۱۳۵.۶۵ میلیون تن رسید. همزمان با کاهش قیمت سنگ‌آهن کرایه حمل دریایی سنگ‌آهن از برزیل و استرالیا به چین نیز کاهش یافت. با این وجود بازار سنگ‌آهن طی ماه‌های گذشته بیشتر از هر متغیری تحت تأثیر افت شدید تقاضا قرار دارد.

نرخ بهره‌برداری از کوره‌های بلند چین در ماه آوریل به بالاترین مقدار از ابتدای سال ۲۰۲۴ رسید ولی انتظار می‌رود با اجرای برنامه‌های تعمیر و نگهداری فولادسازان در ماه می تقاضا برای سنگ‌آهن کاهش پیدا کند. از طرفی تنش‌های تجاری میان چین و آمریکا منجر به کاهش انتظارات بازار شده است. ماهنامه FerroAlloyNet در گزارشی مهم‌ترین چالش بازار سنگ‌آهن در ماه آوریل و ماه‌های پیش‌رو را تنش‌های تجاری عنوان کرد زیرا ادامه سیاست‌های تعرفه‌ای و یا احتمال تغییر تعرفه‌ها به طور مستقیم بر تقاضای سنگ‌آهن مؤثر است. یک نشریه چینی مدعی شد اگر سطح عرضه کاهش پیدا نکرده بود با توجه به سطح فعلی تقاضا انتظار می‌رفت قیمت سنگ آهن به کانال ۸۰ دلار سقوط کند.

همزمان با افت شدید تقاضا برای سنگ‌آهن، در طرف عرضه نیز تولید جهان به شدت کاهش یافته است. استرالیا بزرگترین تولیدکننده سنگ آهن در هفته‌های گذشته درگیر طوفان‌های گرمسیری بود. شدت طوفان منجر به تعطیلی بنادر استراتژیکی مانند Port Hedland شد. در برزیل نیز بارندگی‌های شدید فرآیند تولید را متوقف نمود. در واقع تولیدکنندگان کلیدی سنگ آهن در ماه آوریل به دلایل مختلف سطح تولیدات خود را کاهش دادند. با توجه به این داده‌ها بسیاری از مؤسسات مالی مانند بانک جهانی قیمت سنگ آهن در ماه‌های پیش‌رو را نزولی تخمین می‌زنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 6 =