به گزارش خبرنگار ایراسین، آئین اختتامیه سومین اجلاس همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقا روز پنجشنبه مصادف با ۱۱ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، استاندار اصفهان، رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان، معاون سازمان توسعه تجارت، رئیس و اعضای اتاق بازرگانی استان اصفهان به همراه نمایندگان عالیرتبه ۵۰ مقام سیاسی و اقتصادی قاره آفریقا در مرکز همایشهای بینالمللی اصفهان برپا شد. سیدرضا، صالحیامیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در حاشیه این مراسم ضمن عرض ادب به مردم خونگرم و با فضیلت استان اصفهان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: اصفهان تمدن ماست و قطب فرهنگ، هنر، علم و دانش ما محسوب میشود. برگزاری سومین اجلاس ایران و آفریقا اتفاق بزرگی به شمار میرود که حاصل آن حضور حدود دو هزار و ۷۰۰ نفر از بیش از یک صد کشور جهان در تهران بود. فراموش نکنید این اتفاق در شرایطی رخ داد که دنیای غرب با ایران هراسی تلاش میکند تصویر کشور ما را وارونه نشان دهد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به تعداد زیاد متقاضیان جهت حضور در این اجلاس بیان داشت: تعداد متقاضیان جهت شرکت در این اجلاس از سراسر دنیا حدود سه هزار و ۵۰۰ نفر بود که ما بهخاطر محدودیتها تنها دوهزار و ۷۰۰ نفر آنها را پذیرش کردیم. در مجموع در این رویداد مذاکرات بسیار خوبی در حوزههای اقتصادی، صنعتی، تجاری با اتاق بازرگانی و مجموعههای بزرگ ما شکل گرفت.
صالحیامیری در رابطه با علت برگزاری این اجلاس در اصفهان نیز گفت: تمامی ظرفیتهای مورد نیاز ما جهت تفاهم و تبادل با آفریقا در اصفهان تجمیع شده است. درواقع ظرفیت صنعتی، تجاری، فناوری و علمی در این استان قرار دارد. بنده نیز به نمایندگی از رئیس جمهور محترم و معاون اول ایشان در این مراسم حضور پیدا کرده تا از مهمانان تشکر و قدردانی کنم. همچنین باتوجه به گفتوگوهای صورت گرفته با استاندار دلسوز اصفهان نسبت به آینه روابط ایران و اصفهان با آفریقا بسیار خوشبین بوده و هر دو کشور علاقهمند به همکاری هستند. آفریقا سرزمین ناشناختهای است که باید از این ظرفیت بزرگ برای صادرات و تبادلات استفاده کنیم.
تدوین برنامه پنج ساله در حوزه گردشگری
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با تاکید بر اهمیت معرفی ظرفیتهای فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای مهمانان آفریقایی گفت: فراتر از دستاوردهای اقتصادی، تجاری و علمی، آن تصویر ایران زیباست که مهمان آفریقایی ما به عنوان سفیر فرهنگی به کشور خود میبرند.
صالحیامیری اضافه کرد: ما در حوزه گردشگری یک برنامه پنج ساله نوشتهایم که سه مسئله را باید مورد توجه قرار دهیم. نخست جذابیتهاست که ما جذابیتهای زیادی در ایران داریم ولی این جذابیتها باید معرفی شود. اکنون مهمترین چالش ما تولید محتوا لازم و جذاب جهت معرفی این جذابیتها به جهانیان است. سپس باید به زیرساختها اشاره کرد که ما به سرعت نیازمند سرمایهگذاری داخلی و خارجی برای فراهم ساختن زیرساختها هستیم و این زیرساختها با مشوق شکل میگیرد.
وی ادامه داد: خوشبختانه در سه ماه اخیر دولت چندین مشوق برای سرمایهگذاران داخلی و خارجی ایجاد کرد، از جمله آنها باید به واردات ۲۰۰ قلم کالا با گمرکات صفر برای هتلها، تغییر کاربری املاک و ساخت ترکیبی هتل یعنی به صورت تجاری و مسکونی اشاره کرد. همچنین ما متعهد به افزودن یک صد هتل به ظرفیت هتلهای کشور هستیم و متعهد به افزایش ۵۵ هزار تخت فعلی به ۹۰۰ هزار عدد تا طی یک برنامه پنج ساله یعنی تا سال ۱۴۰۷ هستیم. خوشبختانه با مشوقهایی که ایجاد کردهایم، در آینده نزدیک همایش سرمایهگذاری را برگزار میکنیم.
صادرات یک میلیارد دلار صنایع دستی در سال ۱۴۰۴
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به اهمیت دو چندان صنایع دستی گفت: نکته مهمتر صنایع دستی است. یکی از قطبهای صنایع دستی ما اصفهان محسوب میشود. مشکل اصلی صنایع دستی ما باقی ماندن آن در داخل مرزهاست. ما در سال گذشته حدود ۲۵۰ میلیون دلار صادرات صنایع دستی از طریق گمرک و ۲۵۰ یورو از طریق چمدانی داشتیم. که هدف گذاری ما برای سال جاری صادرات یک میلیارد دلار صنایع دستی است.
وی افزود: یکی از کانونهای مورد تمرکز ما اصفهان است زیرا یک شهروند اصفهانی در نمایشگاه صنایع دستی برگزار شده در اسفند ماه در تهران موفق به فروش گلدان دستساز نقرهای خود با قیمت ۳۰ میلیارد تومان شد. از این رو صنایع دستی مانند گذشته یک امر ساده نیست و صنایع دستی اصفهان امروز در دنیا اعتبار خاصی دارد.
صالحیامیری تاکید میکند: ما تلاشمان این است که صنایع دستی را به خارج از مرزها و صادرات برسانیم. این کار نیازمند وقوع سه اتفاق است، ابتدا پیمان سپاری ارزی که خوشبختانه این اتفاق بزودی رخ میدهد و بانک مرکزی جزئیات آن را اعلام میکند. نکته دیگر مسئله گمرک است که پس از تلاشهای بسیار کالاهای صنایع دستی با نام مشخص در گمرک آمدهاند. مسئله سوم بیمه هنرمندان صنایع دستی بوده که گفتوگوهایی با سازمان برنامه و بودجه و سازمان تأمین اجتماعی در حال شکلگیری است.
در انتها وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خاطرنشان کرد: اگر ما بتوانیم با برنامهریزیهای صورت گرفته قدم به قدم با سمت موفقیت پیش رویم، آینده درخشانی در انتظار اصفهان و ایران خواهد بود.
ارسال نظر