به گزارش خبرنگار ایراسین، آئین اختتامیه سومین اجلاس ایران و آفریقا ظهر پنجشنبه مصادف با ۱۱ اردیبهشتماه در سالن اجلاس سران اصفهان با حضور تجار، صنعتگران، مقامات عالیرتبه ایرانی و آفریقایی و مسئولان دولتی اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا برگزار شد. مهدی جمالینژاد، استاندار اصفهان در حاشیه آئین اختتامیه سومین اجلاس همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقا در جمع خبرنگاران گفت: برگزاری این اجلاس سبب برقراری ارتباط کارآمدی با کشورهای قاره آفریقا شد و به اعتقاد بنده این اجلاس میتواند بسیاری از خلاءهای ما در حوزه بازرگانی را پر کند.
استاندار اصفهان با اشاره به برگزاری این اجلاس در استان اصفهان توضیح داد: قرار بر این بود که این اجلاس مانند سالهای گذشته فقط در تهران برگزار شود. ولی با پافشاریهای بسیار موفق به برپایی این اجلاس در استان اصفهان شدیم. درواقع اصفهان صنعتیترین استان کشور به شمار میرود که یک دهم از صنایع بزرگ و کوچک کشور در آن قرار دارد. لذا باید ظرفیت استان کشف شود و با کشورهای مختلف ارتباط برقرار کند. از این رو اصفهان به عنوان میاندار به این قضیه ورود پیدا کرد.
امضا تفاهمنامه بین ایران و آفریقا در حوزههای مختلف
جمالی نژاد با تاکید بر امضا تفاهمنامهای مختلف بین ایران و آفریقا پیرامون موضوعات متعدد اظهار کرد: ما با عزیزان بازرگان و فعالان اقتصادی جلسات تخصصی متعددی پیرامون حوزههای مختلف مانند صنعت، فولاد، کشاورزی و … داشتیم و تمامی صنایع جداگانه دورتادور میزها مختلف حضور پیدا کردند. من فکر میکنم فضای موجود نه فقط گردشگری بلکه بستر شکوفایی اقتصاد و کشاورزی را فراهم میسازد. بنده در نوشتن تمامی تفاهمنامهها اسرار بر این داشتم که تفاهمنامههای با هدف ایجاد قرارداد نوشته شود.
در ادامه استاندار اصفهان بیان داشت: در نهایت تفاهمنامههای مختلفی امضا شد، برای نمونه چهار تفاهمنامه صبح روز پنجشنبه مصادف با ۱۱ اردیبهشتماه بین ایران و آفریقا به مرحله امضا رسید. این جلسات اول و آخر نیست و این رفت وآمدها باید همه جانبه باشد. همچنین این تفاهمنامهها، تعاملات و قراردادها مستمر و مداوم خواهد بود. شاید امروز تعداد تفاهمنامهها کم باشد ولی مبالغ ریالی و دلاری آن بسیار بالا بود. امیدوارم این تفاهمنامهها در تهران و اصفهان به نتیجه برسد.
جمالی نژاد در رابطه با ظرفیتهای موجود در قاره آفریقا و تأثیر آن بر رشد و شکوفایی صنایع مختلف از جمله صنایع فولاد کشور گفت: قاره آفریقا در هالهای از ابهام برای صنعت گران ما قرار داشت و فعالان این حوزه شناختی نسبت به این قاره نداشتند. از طرفی صنعت گران ما در استان اصفهان کم نظیر هستند و با همت بسیار در صدد به نتیجه رساندن این تفاهمنامهها هستند. از این رو این اجلاس و جلسات کمک شایانی به صنایع ما میکند.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر ما نباید در بحث صنعت، بازرگانی و دیپلماسی اقتصادی به اصطلاح تمام تخم مرغهای خود را درون یک سبد قرار دهیم بلکه باید با تمامی کشورهای دنیا ارتباط برقرار کنیم. در این میان شماری بر این باورند آفریقا فاصله زیادی با ایران دارد ولی امیدواریم ارتباط مؤثری بین تمامی کشورها با جمهوری اسلامی برقرار شود.
جمالی نژاد خاطرنشان نمود: هدف اصلی ما برای شروع کار صادرات خدمات فنی و مهندسی است. ما در زمینه مهندسی نخبههای زیاد داریم که باید با ایجاد شرایط مناسب مانع از مهاجرت آنها شویم. این اجلاس یک نقطه شروع و یک جرقه خوب است که نتیجه آن برقراری ارتباط خوبی بین ایران و آفریقا و همچنین اصفهان خواهد بود.
معرفی تمام زنجیرههای ارزش اصفهان از جمله فولاد در نمایشگاه ایران اکسپو
استاندار اصفهان در ادامه به برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو اشاره نمود و در این رابطه گفت: استانداریها همواره نسبت به برگزاری نمایشگاه اکسپو اقدام میکنند. ما در این نمایشگاه تمام چرخههای فعال زنجیره ارزش در اصفهان را معرفی میکنیم. گفتنی است ما پیشتر فقط دو زنجیره ارزش نساجی و فولاد را در استان داشتیم. ولی خوشبختانه ظرفیتهای اصفهان به قدری زیاد بوده که پنج و یا شش زنجیره دیگر نیز به این تعداد افزوده شده است. امیدوارم در سال سرمایه گذاری برای تولید شاهد تحولی در تمامی این زنجیرههای استان باشیم.
در پایان جمالی نژاد خاطرنشان کرد: امیدوارم رئیس جمهور و وزرای گرامی اجلاس و مجمع امروز را نه فقط برای اصفهان بلکه به عنوان یک مجمع ملی ببیند.
ارسال نظر