به گزارش خبرنگار ایراسین، آئین اختتامیه سومین اجلاس همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقا روز پنجشنبه مصادف با ۱۱ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، استاندار اصفهان، رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان، معاون سازمان توسعه تجارت، رئیس و اعضای اتاق بازرگانی استان اصفهان و جمعی از نمایندگان عالیرتبه قاره آفریقا در مرکز همایشهای بینالمللی اصفهان برگزار شد.
سید رضا صالحی امیری، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در این مراسم ضمن خوشامدگویی به حضار، اصفهان را دیار تاریخ، فرهنگ و تمدن ایران زمین دانست و با تاکید بر جایگاه تاریخی و فرهنگی اصفهان و ظرفیتهای بسیار بالا این شهر در حوزههای صنایعدستی و گردشگری سلامت توضیح داد: بیش از ۵۰۰ سال پیش که هنوز جهان رنگی از توسعه نداشت، در سرزمین اصفهان ساخت و ساز، ریاضات، نجوم، فلسفه، عرفان و اندیشهورزی جریان داشت به نحوی که شخصیت بزرگی مثل شیخ بهایی در سرچشمههای کوهرنگ سدی را بنا و مسیر حرکت آب از اصفهان تا تالاب گاوخونی را تعریف میکند. اصفهان قطب هنر و نقاشی است. استاد فرشچیان، از بزرگترین نقاشان معاصر ایران و جهان از شهر اصفهان برخاست که مایه افتخار ماست. این شهر مانند آهنربایی بوده که گردشگران را به سوی خود میکشاند.
در ادامه وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در رابطه با درآمد حاصل از صنایع دستی طی یک سال گذشته گفت: در سال گذشته درآمد ۵۰۰ میلیون یورویی صنایعدستی و جذب یک میلیون و ۲۰۰ هزار گردشگر سلامت حاصل شد و طبق برنامهریزیها و هدفگذاری تعیین شده این درآمد باید به یک میلیارد یورو افزایش یابد.
صالحی امیری با اشاره به اشتغال میلیونها نفر در حوزه صنایع دستی بیان داشت: اکنون بیش از یک و نیم میلیون نفر به ویژه از جامعه بانوان در ۳۴ هزار کارگاه و منزل در این حوزه مشغول فعالیت هستند و هدفگذاری سالانه جهت ایجاد ۱۰۰ هزار شغل در این بخش محقق شده است.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در رابطه با ظرفیتهای ایران در حوزه گردشگری سلامت تاکید کرد: در سال گذشته بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار گردشگر سلامت به ایران سفر کردند که درآمدی بالاتر از دو میلیارد دلار برای کشور به همراه داشت. علاوه بر این وجود پزشکان متخصص، بیمارستانهای مجهز و خدمات درمانی مقرونبهصرفه، ایران را به مقصدی جذاب برای بیماران خارجی تبدیل کرده است.
در انتها صالحی امیری اظهار کرد: آفریقا سرزمینی است با مردمانی سختکوش، فرهنگ و تمدن دیرینه و ظرفیتهای بالای اقتصادی و صنعتی است که ناشناخته مانده و باور داریم که این ظرفیتها باید به جهانیان شناسانده شود؛ از طرفی بر اساس تفکر انقلاب اسلامی، آفریقا به دلیل تاریخ طولانی استعمار و استثمار نیازمند یک توسعه عادلانه است. ما از نمایندگان کشورهای آفریقایی خواستاریم تا تصویر واقعی ایران را به مردم خود منتقل کنند چراکه ایران کشوری مهماننواز و قدرشناس است و همواره به آفریقا باور دارد.
گفتنی است مهمانان اجلاس ایران و آفریقا در قالب فعالان اقتصادی و دیپلماتهای کشورهای آفریقایی شامگاه سه شنبه با هدف توسعه مناسبات تجاری و آشنایی با ظرفیتهای اقتصادی، صنعتی و گردشگری استان اصفهان، وارد این کلانشهر شدند.
در بین میهمانان، چهار تن از وزرای کشورهای اوگاندا، سودان، مالی و سائوتومه و پرنسیپ حضور دارند و سایر مهمانان نیز شامل مقامات و فعالان اقتصادی کشورهای آفریقایی بودند.
ارسال نظر