به گزارش خبرنگار ایراسین، اکبر گلبو، مدیرعامل شرکت ایریسا در پنل تخصصی «نقش هوش مصنوعی در صنعت فولاد و رهنگاشت تحول دیجیتال» با گفتمان «مسیر نوآورانه» در بیست و یکمین نمایشگاه بینالمللی متافو اظهار کرد: در شرکت ایریسا به تبعیت از مطالعات، تحقیق و پژوهش صورت گرفته در فولاد مبارکه و شروع یک جنبش بزرگ، واحدی تحت عنوان تحول دیجیتال در ایریسا تشکیل شد.
وی ادامه داد: نگاه ما این بود که ما بتوانیم پروژههای تحول دیجیتال را از طریق این واحد به انجام برسانیم، هرچه زمان پیش رفت به این نتیجه رسیدیم که این واحد میتواند نقش کلیدی در انجام پروژهها داشته باشد، اما خودش به تنهایی نمیتواند همه پروژههای تحول دیجیتال را انجام دهد. ما پس از آن عنوان این واحد را مشاوره و تحول دیجیتال قرار دادیم.
وی ادامه داد: مشاورههای فناوری اطلاعات، مشاورههای تحول دیجیتال، معماری سازمانی و غیره را در واحد مشاوره ارائه دادیم و راهبری پروژههای تحول دیجیتال را دنبال کردیم.
مدیرعامل شرکت ایریسا با بیان اینکه پروژههای زیرساختی در ایریسا برای پشتیبانی از تحول دیجیتال را راه اندازی کردیم، گفت: مدل کسب و کاری ایریسا به گونهای است که واحدهای کسب و کاری مجزا داخل خودش شکل میدهد، این بخش یک محیط کسب و کار دارد، از جنبههای مختلف درآمد، هزینه و مدیریتی، استقلال دارد اما به لحاظ ستادی و کنترل عملیات از طریق مدیریت و ستاد کنترل میشود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ایریسا بازوی فناوری اطلاعات اول برای فولاد مبارکه و بعد صنعت فولاد کشور است، ادامه داد: ما باید ترندها را در جهان شناسایی کنیم و خیلی پیشتر از آنکه مشتریان ما به آن نقطه برسند ما حرکت کنیم اما خوشبختانه یا متأسفانه همواره مشتریان ما از ما جلوتر بودند.
گلبو با بیان اینکه از ۲۵ سال گذشته پدر هوش مصنوعی که فردی ایرانی الاصل بود، همواره توجه بر هوش مصنوعی را تاکید داشت و میگفت ما در حال حاضر خیلی از دنیا عقب نیستیم، افزود: این در حالی است که امروز و بعد از ۲۵ سال ما کاری نکردیم و امروز نمیتوانیم چرخ را از نو بسازیم، باید استفاده کننده باشیم و اگر لازم باشد بعداً بومیسازی کنیم، ما در نظر داریم از طریق اکوسیستم سازی و استفاده از همه ارکان این بازار، نیازهای متعدد صنعت را پاسخ دهیم.
وی اضافه کرد: در این راستا واحد دیگری تحت عنوان ایریسا پرایم را اخیراً ایجاد کردیم که این واحد فعلاً یک واحد کوچک و مستقلی است که قرار است توانمندسازی داخلی ایریسا را تقویت کند. این واحد تاکنون سه پروژه کوچک نیز بهره برداری کرده تا همکاران با کاربردهای هوش مصنوعی به صورت ملموس آشنا شوند.
مدیرعامل شرکت ایریسا با بیان اینکه چشم اندازی که برای ایریسا توسط گروه فولاد مبارکه و توسط خود ایریسا تعیین شده و توسط همکاران دنبال میشود، این است که به عنوان یک سکوی دیجیتال بتوانیم زیرساختهایی چه به لحاظ سخت افزاری و چه نرمافزاری و چه بعداً اکوسیستم زیست بوم ارائه دهیم، گفت: این چشم انداز جاه طلبانه و خیلی دور است اما محقق خواهد شد.
وی اضافه کرد: در ایریسا پرایم بخشی را پیش بینی کردیم تحت عنوان توسعه زیست بوم و یا توسعه همکاری و مشارکتها، نگاه است که با همکاری صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه کارهایی را انجام دهیم و همچنین برنامههایی برای همکاری با وزارت ارتباطات و یک سری از شرکتها در زمینه زیرساختها داریم تا سکوی دیجیتال را توسعه دهیم.
هوش مصنوعی موتور متحرکه تحول دیجیتال است
همچنین امیر گودرزی اصفهانی، مدیر سیستمها و فناوری اطلاعات فولاد مبارکه نیز در ادامه این پنل با بیان اینکه در گام اول ما در فولاد مبارکه بخشهای مرتبط با هوش مصنوعی را شناسایی و برنامهریزی برای آن را در دستور کار قرار دادیم.
وی با بیان اینکه هوش مصنوعی موتور متحرکه تحول دیجیتال است، اضافه کرد: باید توجه داشت که تا قبل از سال ۲۰۲۰ هوش مصنوعی یک ترند معمولی بود و از آن زمان به بعد رشد قابل توجهی داشت، ما تا قبل از آن پروژههایی با محوریت هوش مصنوعی داشتیم و از این رو نمیتوان گفت که ما در فولاد مبارکه تحول دیجیتال یا هوش مصنوعی را نداشتیم.
مدیر سیستمها و فناوری اطلاعات فولاد مبارکه یکی از چالشها را زیرساخت استفاده از هوش مصنوعی دانست و تصریح کرد: باید توجه داشت که در حال حاضر درخواستها به اندازهای زیاد است که زمان تحویل زیرساختها افزایش یافته، اما طرحهای ما آماده است و مسیر خرید در حال پیش بردن است اما باز هم تاکید میکنیم که محدودیتها واقعاً زیاد است و باید از روشهای خودش وارد شویم و تأمین کنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه فولاد مبارکه به واسطه جایگاهش در کشور خیلی از چیزها را شروع میکند به عنوان اولینها هر کاری که ما انجام میدهیم مابقی همکاران فولادی و یا غیر فولادی دنبال میکنند، افزود: از این رو تأمین زیرساختهای هوش مصنوعی را وظیفه خود میدانیم و تقریباً ابزار اساسی نیز در این زمینه ایریسا بوده است، همواره گیت تکنولوژی به کشور فولاد مبارکه بوده و ابزار توسعه آن در کشور ایریسا است چرا که ورود تکنولوژی به کشور سرمایهگذاری بالا و توجیه اقتصادی میخواهد که در فولاد مبارکه معنا پیدا میکند.
گودرزی اصفهانی با بیان اینکه ۲ راه در فولاد مبارکه برای ایجاد زیرساخت و استفاده از هوش مصنوعی در فولاد مبارکه در دستور کار است، تصریح کرد: تهیه دیتای درست در زمینه هوش مصنوعی یکی از اولویتها است، در این زمینه باید اطلاعات درست را عرضه کنیم چرا که هوش مصنوعی بسیار پیچیده است و از سویی دیتاهای فولادی نیز دارای چند وجه است، باید دیتاها به صورتی ساماندهی شود که قابل استفاده برای همه کاربران باشد.
وی با بیان اینکه فولاد مبارکه راه حل قابل تکرار برای صنایع را دارد، افزود: چیزی که میخواهیم بیاوریم فقط صرفاً برای فولاد مبارکه نیست و در قامت فولاد مبارکه نخواهد بود بلکه جذب تکنولوژی توسط ایریسا و قابلیت تکرار برای صنایع ایران را در دستور کار داریم.
ارسال نظر