روزبه شریعتی

روزبه شریعتی، کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: بحث تجدید ارزیابی ایران‌خودرو و سایپا، افزایش قیمت خودروها و قطعی شدن کاهش مالیات شرکت‌ها برای سال آینده،کاهش نرخ بهره مالکانه از ۵۵ به ۵۰ یا ۴۵ درصد و کاهش نرخ اوراق بدهی از عوامل تأثیرگذار بر روند صعودی بورس طی روزهای گذشته است.

به گزارش خبرنگار ایراسین، بازار سرمایه دومین روز از هفته جاری را سبزپوش پشت سر گذاشت و رشد خیره‌کننده‌ای داشت، تا جایی که شاخص کل از مقاومت دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی عبور کرد. شاخص کل بورس در پایان معاملات روز یکشنبه ۴۹ هزار و ۱۴۲ واحد بالا رفت و در سطح دو میلیون و ۳۳۱ هزار و ۲۰۱ واحدی قرار گرفت. شاخص هم‌وزن نیز با رشد ۱۴ هزار و ۷۱ واحد معادل ۱.۹۳ درصد به قله ۷۴۱ هزار واحد رسید. نمادهای معاملاتی فارس، فملی و فولاد نیز بیشترین اثر مثبت بر دماسنج بازار سهام در روز گذشته را ایفا کردند. بر اساس آمار و ارقام مندرج بر تابلو بورس اوراق بهادار تهران در روز گذشته، حجم معاملات ۱۶.۲ میلیارد برگه سهم و ارزش معاملات خرد هفت هزار و ۸۴۲ میلیارد تومان بود.

هفت دلیل رشد بورس در روزهای اخیر

به اعتقاد اهالی بازار سرمایه امید در این بازار جای ترس را گرفته و روزهای سرسبزی در انتظار بورس است. روزبه شریعتی، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با وضعیت فعلی بازار سرمایه به خبرنگار ایراسین می‌گوید: بازار سرمایه با توجه به اتفاقات نظامی و سیاسی طی هفته‌های اخیر نزولی شد و شاخص کل علیرغم صعود دلار نیما از محدوده ۴۰ هزار تومان در اوایل سال به ۵۰ هزار تومان در شرایط فعلی، عدد تعادلی خود یعنی حدود دو میلیون و ۲۰۰ هزار تا دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد را از دست داد. از این رو بازار سرمایه نیاز به یک محرک و نگاه مثبت برای بازگشت به نقطه تعادلی خود داشت که این محرک با کاهش تنش و درگیری‌ها در منطقه به وجود آمد. علاوه بر این صحبت‌هایی پیرامون آتش بس پس از روی کار آمدن رئیس جمهور جدید آمریکا وجود دارد که امیدواریم این وعده‌ها تحقق یابد و درگیری‌ها متوقف شود.

شریعتی با اشاره به هفت عامل تأثیرگذار بر روند صعودی بورس طی روزهای گذشته بیان می‌دارد: بازار سرمایه نه تنها با انتشار اخبار پیرامون کاهش تنش‌ها به آرامش نسبی دست یافت، بلکه محرک‌های دیگری نیز به صورت همزمان به بازار تزریق شدند تا اوضاع بهبود یابد و با توجه به حجم معاملات می‌توان دریافت که خریداران خاصی وارد بازار شده‌اند. بحث تجدید ارزیابی ایران‌خودرو و سایپا و شایعات پیرامون این موضوع یکی از محرک‌ها رشد بازار سرمایه طی روزهای اخیر محسوب می‌شود. محرک دوم و سوم نیز به ترتیب افزایش قیمت خودروها و قطعی شدن کاهش مالیات شرکت‌ها برای سال آینده از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد بود. موضوع دیگر کاهش نرخ بهره مالکانه از ۵۵ به ۵۰ یا ۴۵ درصد است.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه می‌دهد: در خصوص محرک پنجم باید به کاهش اوراق بدهی در بازار سرمایه اشاره کرد. افزایش نرخ دلار نیما به بالای ۵۰ هزار تومان و تغییر دوره تناوب تجدید ارزیابی سرمایه‌گذاری‌ها از ۳ تا ۵ سال محرک‌های ششم و هفتم رشد بورس در پاییز ۱۴۰۳ هستند. درواقع تغییر دوره تناوب تجدید ارزیابی سرمایه‌گذاری‌ها باعث واقعی شدن ارزش ترازنامه و دارایی شرکت‌ها می‌شود و سرمایه گذاران بهتر قادر به قیمت‌گذاری با توجه به تورم خواهند بود. در مجموع این هفت محرک در کنار اخبار مثبت کاهش تنش‌های منطقه و تأیید تجدید ارزیابی بانک صادرات دست به دست هم دادند تا بازار سرمایه طی هفته‌های گذشته شرایط خوبی را تجربه کند.

نوید بازگشت رونق به بازار سرمایه

تابلو بورس اوراق بهادر نشان می‌دهد ارزش معاملات خرد در آخرین روزهای آبان ماه به بالاتر از ۹ همت رسید که شریعتی این رقم را نشانه‌ای برای رونق بازار سرمایه می‌داند و در این رابطه توضیح می‌دهد: افزایش حجم معاملات این نوید را به سرمایه‌گذاران می‌دهد که بازار سرمایه وارد فصل جدیدی شده و از دوره رکود با حجم معاملات کم‌تر از چهار همتی به دوره رونق با حجم معاملات بالای هفت همت رسیده است.

در انتها شریعتی اظهار می‌کند: از آنجایی که حجم معاملات بورس در دوران بسیار پررونق بالاتر از ۱۰ همت خواهد بود، اکنون شاید نتوان با قطعیت از رشد ادامه‌دار بازار سرمایه و تداوم روند صعودی آن صحبت کرد. ولی به نظر بنده بازار به احتمال زیاد اوضاع بهتری را تجربه خواهد کرد. با این حال باید دید معاملات طی روزهای آینده به چه نحوی پیش می‌رود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 0 =