• ۱۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۷
  • کد خبر: 63802
  • readingTime: ۲ دقیقه
قلع

براساس گزارش‌های انجمن بین‌المللی قلع تقاضا برای این فلز در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال ۲۰۲۳ به دلیل رکود بخش ساخت‌وساز چین رشد قابل توجهی پیدا نخواهد کرد که نتیجه آن افزایش ذخایر این فلز در سراسر جهان است، به طوری‌که موجودی این فلز در بورس فلزات لندن و شانگهای در ماه می به ۲۵هزار تن رسید.

به گزارش خبرنگار ایراسین، جدیدترین گزارش‌های منتشر شده از سوی انجمن بین‌المللی قلع (ITA) نشان می‌دهد تقاضا برای این فلز در طول سال جاری نسبت به سال ۲۰۲۳ رشد جزئی پیدا کرده و میزان ذخایر این فلز در سراسر جهان افزایش یافته است. برآوردهای انجمن بین‌المللی قلع حاکی از آن است که مصرف قلع تصفیه نشده و تصفیه شده در سطح جهان با ۴.۹ درصد کاهش به ۴۳۳ هزار تن در سال ۲۰۲۳ رسید. همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد حدود ۴۲ درصد از تقاضا جهانی قلع به ۸۰ شرکت بین‌المللی اختصاص دارد که باتوجه به نظرسنجی‌های انجام شده مصرف قلع این شرکت‌ها در طول سال گذشته با ۳.۹ درصد کاهش سالانه به ۳۵۷۱۰۰ تن در سال رسید. ولی میزان مصرف قلع در این شرکت‌ها طی سال ۲۰۲۴ حدود سه درصد افزایش یافته است. رشد جزئی تقاضا برای قلع موجب شد این فلز روز دوشنبه در بورس فلزات لندن (LME) با بهای ۳۲۲۵۰ دلار برای هر تن دادوستد شود که این رقم بیانگر افزایش ۲۷ درصدی قیمت آن نسبت به ژانویه ۲۰۲۴ است. اعضای انجمن بین‌المللی قلع افزایش حدود ۲.۵ درصدی برای مصرف قلع در سراسر جهان طی سال جاری را پیش‌بینی می‌کنند و معتقدند تقاضا برای این فلز در سال ۲۰۲۴ رشد قابل توجهی پیدا نخواهد کرد چراکه مصرف قلع و مس در بخش ساخت‌وساز چین به حداقل رسیده است.

موجودی قلع به اوج رسید

روند نزولی تقاضا برای قلع در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ سبب به اوج رسیدن حجم ذخایر این فلز در سطح جهان شده است، به طوری که ارقام مندرج در بورس فلزات لندن و بورس شانگهای بیانگر افزایش موجودی قلع از ۱۰ هزار تن در ابتدای سال گذشته به حدود ۲۵ هزار تن در می ۲۰۲۴ است. این در حالیست که بهره‌برداری قلع از معدن Man Maw در میانمار از اکتبر سال گذشته به حالت تعلیق درآمده است و ازآنجایی که حدود هفت درصد از تولید جهانی قلع به این معدن اختصاص دارد، از سرگیری تولید در این معدن رشد چند برابری ذخایر قلع در جهان را به همراه خواهد داشت. مطابق نمودار زیر، موجودی قلع در چین بیش از سایر تولیدکنندگان افزایش یافته است و حجم ذخیره این فلز در ماه می به بالاترین حد خود در سال جاری یعنی ۱۷۸۱۸ تن رسید. اعضای انجمن بین‌المللی قلع عقیده دارند اگر میزان مصرف قلع در چین به روال سابق بازگردد، نه‌تنها موجودی این فلز در چین به پایان می‌رسد بلکه چینی‌ها با کمبود جدی قلع مواجه خواهند شد. ولی تا به امروز هیچ نشانه‌ای از رشد تقاضا برای این فلز در چین وجود نداشته است.

رکود اقتصادی چین بلای جان بازار قلع شد

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 7 =