• ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۲
  • کد خبر: 2328
  • readingTime: ۵ دقیقه
گاز طبیعی

مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد که برنامه‌ای برای افزایش قیمت گاز در دستور کار این شرکت نیست

به گزارش ایراسین، حسن منتظرتربتی امروز و در حاشیه برگزاری افتتاحیه بیست‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، درباره پرداخت پول از سوی شرکت ملی گاز ایران به خزانه‌داری گفت: شرکت ملی گاز ایران یکی از خوش‌حساب‌ترین شرکت‌ها در مقابل خزانه‌داری است. ما در زمینه هدفمندی مصرف سوخت و سهم صندوق خزانه، هر آنچه را که لازم بوده است پرداخت کرده‌ایم و اکنون هیچ بدهی به این صندوق نداریم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تأمین خوراک مورد نیاز پتروشیمی‌ها را یکی از اولویت‌های گازرسانی در کشور عنوان کرد و در پاسخ به پرسشی درباره افزایش قیمت گاز، گفت: ما هیچ برنامه‌ای برای افزایش قیمت گاز نداریم.
وی در پاسخ به طرح های پژوهشی صنعت گاز، گفت: ما با کمک دانشگاه‌ها چهار انستیتو شامل انستیتوهای گاز طبیعی، اندازه‌گیری، توربین و ال‌ان‌جی تشکیل داده‌ایم که امیدواریم با استفاده از این انستیتوها طرح‌های پژوهشی خوبی را تعریف کنیم به عنوان مثال حدود ۲۲ طرح زیربنایی، کاربردی و انتقال فناوری صنعت گاز با همکاری بخش خصوصی و دانشگاه‌ها اجرا خواهیم کرد.

سامانه هوشمند گاز را نهایی می‌کنیم
تربتی درباره کنتورهای هوشمند گاز، گفت: ما در پی راه‌اندازی سامانه هوشمند گاز هستیم که حدود دو ماه آینده طراحی نخستین آن به نتیجه می‌رسد، در زمینه کنتورهای هوشمند گاز نیز بخشی از طرح پایلوت را با موفقیت اجرا کرده‌ایم و بر اساس تجربه‌های ارزشمندی که در این زمینه به دست آورده‌ایم، طرح کنتورهای هوشمند گاز و سامانه هوشمند گاز را به نتیجه نهایی خواهیم رساند.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، میزان صادرات گاز ایران به ارمنستان با هدف تهاتر گاز و برق بر اساس آخرین رقم مورد توافق دو کشور در سال ۹۷ انجام می‌شود و اکنون تغییری ندارد.
تربتی در پاسخ به پرسش قیمت‌گذاری گاز ارسالی به نیروگاه‌ها توضیح داد: تعیین قیمت گاز تحویلی به نیروگاه‌ها بر عهده دولت است، اما درباره نیروگاه‌ها آنچه از قیمت نیز مهم‌تر است موضوع بهینه‌سازی مصرف انرژی است، زیرا از نگاه شرکت ملی گاز ایران، نیروگاه‌ها گاز را به‌درستی مصرف نمی‌کنند و امیدواریم موضوع بهینه‌سازی و مدیریت مصرف گاز در نیروگاه‌ها به عنوان یک طرح مهم و جدی پیگیری شود. به اعتقاد ما، نیروگاه‌ها با بهره‌مندی از بند «ق» تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۳۹۳ می‌توانند برای بهینه‌سازی مصرف انرژی اقدام کنند.
معاون وزیر نفت در امور گاز تصمیم‌گیری درباره صادرات ال‌ان‌جی را مربوط به شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد و توضیح داد: صادرات ال‌ان‌جی برای مقاصد دور در نظر گرفته می‌شود، مانند بازارهای ژاپن، اما کشورهای همسایه ایران اکنون از ظرفیت خوبی برای دریافت گاز طبیعی برخوردار هستند.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی را فضای مطلوبی برای برقراری ارتباط بین بخش دولتی، بخش خصوصی، سرمایه‌گذاران و فعالان بازار اقتصادی و صنعتی عنوان کرد و گفت: برگزاری نمایشگاه بین‌المللی نفت می‌تواند زمینه مناسبی برای مقابله با تحریم‌ها باشد تا تکیه بر توان داخلی را با جدیت بیشتری پیگیری کنیم. به عنوان مثال اکنون در حال پیگیری تأمین تجهیزات مورد نیاز بخش پالایشگاهی با استفاده از توان سازندگان ایرانی هستیم و به‌زودی از طریق مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران یک تفاهم‌نامه با بخش خصوصی و فناوری در این زمینه امضا خواهیم کرد.
حسن منتظر تربتی گفت: توسعه شبکه گازرسانی کشور ظرف ۲ تا ۳ سال آینده به‌طور ۱۰۰ درصد محقق می‌شود و در سراسر دنیا نخستین کشوری خواهیم بود که به توسعه کامل شبکه گازرسانی دست خواهیم یافت.
وی با اشاره به این که صنعت گاز کشور مسیر پرفراز و نشیب، اما رو به جلویی را طی کرده است، گفت: خوشبختانه با دارا بودن مخازن عمده گاز در کشور و توانمندی خوب در بخش کالا شاهد توسعه این صنعت در سال‌های گذشته بوده‌ایم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تاکید کرد: توسعه گازرسانی در داخل به لحاظ رساندن انرژی پاک به دوردست‌ترین نقاط شهرها و روستاهای کشور، یکی از نقاط قوت صنعت گاز کشور به شمار می‌آید.

گاز ایران در حال گذار به شبکه نت‌ورکی
منتظر تربتی درباره پایداری و قابلیت اطمینان در شبکه گازرسانی کشور گفت: شبکه گازرسانی کشور امروز قابلیت واردات و صادرات را دارد و به لحاظ دوام در تولید گاز، با تلاش‌های مهندس زنگنه در سال‌های اخیر شاهد اتفاق‌های خوبی در حوزه تولید میدان مشترک گازی پارس جنوبی بوده‌ایم و دیگر بابت تولید گاز در کشور نگرانی نداریم.
وی درباره وضع شبکه خطوط لوله گاز کشور تصریح کرد: در حال گذار از شبکه خطی به نت‌ورکی هستیم و اتصال‌های خوبی در این بخش محقق شده است.

شبکه گازرسانی کشور پایدار است
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تاکید بر این که بحران سیل اخیر نشان داد که شبکه گازرسانی کشور پایداری خوبی دارد، گفت: مزیت شبکه گازرسانی در این است که به گونه‌ای گسترش یافته است که افزون بر تأمین گاز کشور، می‌توانیم به کشورهای دیگر در بخش توزیع گاز خدمات رسانی کنیم و علاوه بر آن به خودکفایی در بخش تأمین کالا شرایط خوبی داریم.
تربتی با اشاره به این که در بخش تحویل کالا نیز هم‌اکنون نگرانی وجود ندارد، تاکید کرد: پابه‌پای صنعت گاز، تولید داخل هم توسعه یافته است.
معاون وزیر نفت در امور گاز با اشاره به سطح بالای توانمندی و تخصص در بخش سرمایه انسانی صنعت گاز گفت: خوشبختانه در بحران سیل اخیر، بخش گاز مطمئن‌ترین خدمتی بود که به مردم ارائه می‌شد و پس از آسیب دیدگی تأسیسات، گاز نخستین بخشی بود که بلافاصله وصل شد.
منتظر تربتی با اشاره به این که ۷۰ درصد انرژی مورد نیاز را گاز تأمین می‌کند، افزود: شبکه گسترده گازرسانی در کنار دارا بودن سرمایه انسانی متخصص، سبب شده است این انرژی پاک بخش عظیمی از سوخت مورد نیاز کشور را تأمین کند.
مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران درباره برنامه‌های آینده صنعت گاز گفت: اگر چه در ابتدا به عنوان یک شرکت داخلی و بهره‌بردار کلید خوردیم و در سال‌های گذشته تمرکز این صنعت بر گازرسانی داخلی قرار گرفته بود، اما برنامه ما در سال‌های پیش رو افزون بر تأمین نیازهای داخلی، ورود به عرصه‌های بین‌المللی در سه بعد صدور گاز و ورود به بازارهای جدید، گاز مایع (LPG) و صدور خدمات فنی به دیگر کشورها خواهد بود.
تربتی افزود: امیدواریم با دارا بودن مشاوران خوب در طراحی، پیمانکاران خوب در اجرا و بهره‌برداران خوبی که در این صنعت داریم، بتوانیم با هدف رونق تولید ملی در کشورهای همسایه که دارنده و یا مصرف کننده گاز هستند، به بخش‌های صدور خدمات فنی و شبکه خطوط لوله ورود کنیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 8 =