خودرو برقی روسی

ادامه اختلال‌ در زنجیره‌های عرضه و عدم تمایل تولیدکنندگان چینی و آمریکای جنوبی به فروش محصولات خود در بازار نقدی، قیمت لیتیم مورد استفاده در باتری خودروهای برقی را بالا برده و خودروسازان را با مشکل مواجه کرده است

به گزارش ایراسین به نقل از تسنیم، ادامه اختلال‌ در زنجیره‌های عرضه و عدم تمایل تولیدکنندگان چینی و آمریکای جنوبی به فروش محصولات خود در بازار نقدی، قیمت لیتیوم مورد استفاده در باتری خودروهای برقی را بالا برده و خودروسازان را با مشکل مواجه کرده است.

افزایش قیمت لیتیوم برای ساخت باتری‌، تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان خودروهای برقی را از ابتدای سال جاری میلادی به دردسر انداخته‌است. این فلز همین حالا هم با بالاترین قیمت ۳۵ دلار در هر کیلوگرم در آسیا معامله می‌شود و طبق گفته ریستاد انرژی، احتمالاً در نیمه دوم ۲۰۲۲ به ۵۰ دلار و در ابتدای ۲۰۲۳ به ۵۲.۵ دلار در هر کیلوگرم خواهد رسید.

باتری‌های لیتیوم آهن فسفات از اوایل ۲۰۲۱ بسیار مورد علاقه تولیدکنندگان قرار گرفته‌اند. ریستاد انرژی انتظار دارد عرضه نمک‌های لیتیوم حداقل در سه‌ماهه اول ۲۰۲۲، به‌خاطر کاهش تولید در چین و آمریکای جنوبی محدود باشد. به‌نظر می‌رسد تولیدکنندگان علاقه چندانی به فروش محصولات خود در بازارهای نقدی ندارند.

اختلال‌ در زنجیره‌های عرضه و ادامه مسائل لجستیکی ناشی از همه‌گیری کرونا باعث بروز مشکلاتی در بازار تجارت نمک‌های لیتیوم شده‌است.

تولیدکنندگان چینی به‌خاطر محدودیت‌های بوجودآمده در تولید کربنات لیتیوم در استان چینگهای در ماه‌های اخیر تمایلی به فروش نمک‌های لیتیوم در بازار نقدی ندارند. عرضه‌کنندگان آمریکای جنوبی هم علی‌رغم طرح خود برای افزایش تولید در سال جاری میلادی، علاقه‌ای به عرضه تولیدات خود در خارج از قراردادهای بلندمدت ندارند و به‌خاطر چالش‌های لجستیکی موجود موضع محتاطانه‌ای در پیش گرفته‌اند.

انتظار می‌رود محدودیت عرضه نمک‌های لیتیوم و همچنین پیش‌بینی افزایش تقاضا برای باتری‌های لیتیوم آهن فسفات، قیمت کربنات لیتیوم را بالا نگه‌داشته و اختلاف قیمت آن با هیدروکسید لیتیوم را در اوایل ۲۰۲۲ بیشتر کند. اما ریستاد انرژی تخمین می‌زند این اختلاف قیمت با برطرف‌شدن مشکلات فصلی عرضه در چین و افزایش تولید آمریکای جنوبی به‌تدریج کمتر شود.

قیمت لیتیوم استان چینگهای چین برای فوریه ۲۰۲۲ به بالاترین رقم ۴۱۸۵۰۰ یوان در هر تن رسیده‌است، یعنی ۱۴.۳۴ درصد بالاتر است ۳۶۶ هزار یوآنی که در پایان دسامبر ۲۰۲۱ ثبت‌شده بود.

گزارش ماهانه ریستاد انرژی از شاخص قیمت لیتیوم نشان می‌دهد قیمت کربنات لیتیوم در چین در اوایل ژانویه سال جدید میلادی تا ۳۰۰ هزار یوان در هر تن افزایش‌یافته است یعنی حدود ۴۳ درصد بالاتر از ۲۱۰هزار یوان ثبت‌شده در ماه قبل از آن.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 5 =