ارز منابع ارزی دلار

قیمت دلار امروز (سه‌شنبه؛ ۴ آبان) با ادامه روند نزولی خود که از عصر دیروز آغاز شده است، به ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان در لحظه تنظیم این گزارش رسیده است. فعالان بازار افزایش عرضه دلار را به عنوان عامل اصلی کاهش نرخ دلار می‌دانند. از آنجا که نرخ دلار در صرافی ملی کمتر از بازار آزاد است، احتمال کاهش بیشتر قیمت دلار همچنان وجود دارد.

به گزارش خبرنگار ایراسین، قیمت دلار آمریکا امروز (سه‌شنبه؛ ۴ آبان) کاهش یافته و در لحظه تنظیم این گزارش به ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان در بازار آزاد رسیده است. قیمت یورو هم با روندی مشابه به ۳۱ هزار و ۹۲۰ تومان رسید.

کاهش قیمت دلار در بازار آزاد در حالی رخ داده که صرافی ملی به عنوان صرافی معتمد بانک مرکزی، قیمت هر اسکناس دلار برای فروش را ۲۷ هزار و ۲۸۰ تومان و قیمت هر اسکناس یورو برای فروش را ۳۱ هزار و ۴۵۰ تومان اعلام کرد که به مراتب از قیمت بازار آزاد کمتر است. این مساله احتمالا در صورت تداوم به کاهش بیشتر قیمت دلار در بازار آزاد می‌انجامد.

(*قیمت‌ها به تومان) دلار آمریکا  یورو درهم امارات پوند انگلیس لیر ترکیه
بازار آزاد ۲۷۵۰۰ ۳۱۹۲۰ ۷۴۸۶ ۳۷۸۵۹ ۳۰۰۰
سنا ۲۶۹۰۸ ۳۱۲۴۷ ۷۳۲۷ ۳۷۰۶۶ ۲۸۱۶

نرخ رسمی دلار و یورو

امروز هم مانند روزهای گذشته قیمت هر دلار آمریکا توسط بانک مرکزی ۴۲ هزار ریال تعیین شد. همچنین پوند انگلیس ۵۷ هزار و ۸۵۶ ریال و یورو ۴۸ هزار و ۷۷۳ ریال قیمت خورد. علاوه بر این سه ارز، هر فرانک سوئیس ۴۵ هزار و ۶۹۶ ریال، کرون سوئد ۴ هزار و ۸۸۷ ریال، کرون نروژ ۵ هزار و ۳۱ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۵۵۷ ریال، روپیه هند ۵۶۰ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۹ هزار و ۲۷۲ ریال، ۱۰۰ روپیه پاکستان ۲۴ هزار و ۵۹ ریال، ۱۰۰ ین ژاپن ۳۶ هزار و ۹۶۰ ریال، دلار هنگ‌کنگ پنج‌ هزار و ۴۰۳ ریال و ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۵ ریال ارزش‌گذاری شد.

همچنین، هر دلار کانادا ۳۳ هزار و ۹۶۳ ریال، دلار نیوزیلند ۳۰ هزار و ۱۰۳ریال، راند آفریقای جنوبی ۲ هزار و ۸۵۶ ریال، لیر ترکیه ۴ هزار و ۳۹۶ ریال، روبل روسیه ۶۰۳ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، ۱۰۰ دینار عراق ۲ هزار و ۸۷۸ ریال، لیر سوریه ۳۴ ریال، دلار استرالیا ۳۱ هزار و ۴۸۰ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۱ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۴ ریال، دلار سنگاپور ۳۱ هزار و ۱۸۴ ریال، ۱۰۰ تاکای بنگلادش ۴۹ هزار و ۱۳۹ ریال، ده روپیه سریلانکا ۲‌ هزار و ۸۰ ریال، کیات میانمار ۲۳ ریال، ۱۰۰ روپیه نپال ۳۴ هزار و ۸۱۵ ریال، ۱۰۰ درام ارمنستان ۸ هزار و ۸۱۱ ریال و دینار لیبی ۹ هزار و ۲۵۴ ریال تعیین شد.

همچنین یوان چین ۶ هزار و ۵۷۸ ریال، ۱۰۰ بات تایلند ۱۲۷ هزار و ۶۸ ریال، رینگیت مالزی ۱۰ هزار و ۱۱۸ ریال، یک‌هزار وون کره‌جنوبی ۳۵ هزار و ۹۶۶ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۹ ریال، ۱۰۰ تنگه قزاقستان ۹ هزار و ۸۷۳ ریال، هر لاری گرجستان ۱۳ هزار و ۳۹۳ ریال، یک هزار روپیه اندونزی ۲‌ هزار و ۹۶۷ ریال، افغانی افغانستان ۵۲۶ ریال، روبل جدید بلاروس ۱۷ هزار و ۳۹۷ ریال، منات جمهوری آذربایجان ۲۴ هزار و ۷۲۰ ریال، ۱۰۰ پزوی فیلیپین ۸۲ هزار و ۸۴۳ ریال، سومونی تاجیکستان ۳ هزار و ۷۲۹ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۲ هزار و ۱۵ ریال قیمت خورد.

تحلیل قیمت دلار

در حالی که بیشتر معامله گران انتظار داشتند که اسکناس آمریکایی روز گذشته به بالای محدوده ۲۷ هزار و ۷۰۰ تومان برود، روز دوشنبه قیمت دلار به سوی سطح ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومانی عقب نشینی کرد.

برخی از فعالان اعتقاد داشتند که بازارساز ارزی با عرضه ارز زمینه ساز عقب نشینی خریداران دلار شد. با این حال، تعداد زیادی از معامله گران عنوان می کردند که عرضه زیادی در بازار صورت نگرفته است و دلار به دو دلیل متفاوت با کاهش سطح فعالیت خریداران مواجه شد.

از نگاه آن‌ها،‌ روز دوشنبه وضعیت بازار سهام افزایشی نبود و حتی شاخص کل این بازار بالای ۵/۱ درصد از ارزش خود را از دست داد. افت شاخص کل بورس از نگاه دسته ای از فعالان چنین در بازار ارز تفسیر شد که معامله گران موازی امید چندانی به ادامه رشد قیمت دلار ندارند.

این موضوع از آن جهت تقویت شد که روز دوشنبه سهم شرکت های پتروشیمی و فولادی با افت های قابل توجه رو به رو شدند. از آن جا که قیمت دلار در رشد یا کاهش ارزش چنین سهم هایی نقش تعیین کننده ای دارد، ریزش روز دوشنبه بازار سهام برای بازیگران ارزی معنای قابل توجهی داشت.

در این شرایط می توان گفت که معامله گران ارزی در روز جاری نیز به بازار سهام نگاه ویژه ای خواهند داشت.

عامل دیگری که تردید بازیگران ارز در روز دوشنبه را بالا برد، آرامش خریداران بازار سکه بود. این آرامش در شرایطی رقم می خورد که وضعیت اونس طلا در بازارهای جهانی افزایشی بود. آرامش سکه در شرایط صعود طلای جهانی، از نگاه برخی فعالان نشان دهنده آن بود که سکه بازان نسبت به آینده افزایشی دلار چندان خوشبین نیستند.

اگر دلیل افت قیمت دلار  درروز دوشنبه عرضه بازارساز باشد، می توان انتظار داشت که بازار به مسیر افزایشی بازگردد و حتی سطح ۲۷ هزار و ۷۰۰ تومانی را ملاقات کند. 

(منبع تحلیل: اقتصاد نیوز)

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 13 =