اینوماین

جشنواره اینوماین به عنوان نماد ملی تحقق ظرفیت‌های جوانان در تلاش است تا ایده‌های بخش معدن و صنایع معدنی را از دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی دریافت و زمینه حمایت همه‌جانبه از ایده‌های نو فراهم کند.

به گزارش خبرنگار ایراسین، سومین جشنواره اینوماین، جشنواره ایده‌های ارزش‌آفرین معدن و صنایع معدنی، طی روزهای ۲۶ تا ۲۸ مهرماه سال جاری در محل دانشگاه تهران در حال برگزاری است؛ از آن‌جا که حمایت از شکل‌گیری کسب و کار دانش‌بنیان نوظهور مبتنی بر فناوری از جمله اهداف دولت است تا بتواند بیشترین نرخ رشد را به خود اختصاص داده و سهم بیشتری از بازار اقتصادی کشور تصاحب کند، این جشنواره به همت ایمیدرو شرکت صنایع فعال در حوزه معدنی مانند فولاد مبارکه، ذوب‌آهن اصفهان و سایر شرکت‌ها تشکیل شده است.

شرکت ملی مس، شرکت چادرملو، سنگ آهن سنگان، فولاد خراسان و گلگهر از دیگر شرکت‌های مطرح شرکت‌کننده در این جشنواره هستند که در حاشیه آن، برپایی نمایشگاه جانبی به این جشنواره رونق بیشتری بخشیده‌ است؛ یکی از مهم‌ترین اهداف شرکت‌های بزرگ و مطرح فولادی و صنعتی در این جشنواره براساس یکی از اهداف مهم برگزاری آن ارائه نیازهای فناورانه سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ و صنعتی است.

معدن و صنایع معدنی با سهم ۲۳ درصد ارزش بورس و ظرفیت‌های بالقوه شرکت‌های این حوزه، شرایط همکاری هم‌افزا با دانشگاه و مراکز علمی را دارا است و این جشنواره به عنوان نماد ملی تحقق ظرفیت‌های جوانان در تلاش است تا ایده‌های بخش معدن و صنایع معدنی را از دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی دریافت و زمینه حمایت همه‌جانبه از ایده‌های نو فراهم کند.

جشنواره «اینوماین» تلاشی برای تکمیل زنجیره ارزش در معدن و صنایع وابسته

پیش‌بینی ۸ بخش در جشنواره اینوماین سوم

این جشنواره، شامل ۸ بخش «مسابقه ایده»، «نشست های تخصصی» و «نمایشگاه توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان» است. از دیگر بخش‌های این جشنواره، «ارائه نیازهای فناورانه سازمان‌ها و شرکت های بزرگ و صنعتی»، «برگزاری پنل های B۲B»، «مسابقه چالش برتر صنعتی»، «مسابقه حل مسئله» و«ارائه توانمندی مراکز نوآوری، شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها» است. این بخش ها، منطبق بر حمایت های مورد نیاز اکوسیستم نوآوری تعریف شده است؛ در  سومین جشنواره اینوماین برگزاری نشست‌های تخصصی، برگزاری مسابقات نوآورانه و فناورانه یونیدرو، نمایشگاه توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و مسابقه ایده با استقبال مناسبی رو به رو شده است.

در جشنواره‌های پیشین اینوماین چه گذشت؟

براساس این گزارش،‌ در دو جشنواره قبلی اینوماین بستر مناسبی برای شناسایی و نهادینه سازی فرهنگ توجه به استارتاپ‌ها شده انجام شده است.

تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان از ۷۵ شرکت در جشنواره دوم به حدود ۶۰۰ شرکت در جشنواره سوم افزایش یافته است که نشان‌دهنده علاقه‌مندی شرکت‌های دانش بنیان برای توسعه کشور و نیز آمادگی سازمان‌های سیاست‌گذاری از جمله ایمیدرو برای ایجاد بستر مناسب در همکاری و اتصال این شرکت‌های استارتاپی به شرکت‌های وابسته است.

همچنین در راستای تقاضامحور کردن پژوهش و متناسب با گره‌ها و مشکلات پیش روی بخش معدن و صنایع معدنی، استارتاپ‌های دارای ایده‌هایی با قابلیت کاربردی پس از پذیرش در جشنواره اینوماین، برای توسعه به شرکت‌های تابعه و وابسته به این سازمان معرفی می‌شوند.

جشنواره «اینوماین» تلاشی برای تکمیل زنجیره ارزش در معدن و صنایع وابسته

اهمیت سیاست‌گذاری راهبردی دولت در تکمیل زنجیره ارزش معدن‌کاری

شرکت‌کنندگان در این جشنواره بر اهمیت سیاست‌گذاری راهبردی دولت در تکمیل زنجیره ارزش معدن‌کاری، با نگاهی خاص به تجارت بین‌الملل و انتقال تکنولوژی تأکید دارند، از جمله آن‌ها محمدحسین بصیری، عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس است که معتقد است بخش خصوصی می‌تواند با فراهم ساختن بستر لازم، اقدام به صادرات محصول، واردات مواد اولیه و انتقال فناوری کند.

بصیری بر حمایت دولت از بخش خصوصی با اتخاذ سیاست‌های بلندمدت تأکید دارد و می‌گوید بخش خصوصی می‌تواند مشاوری مناسب برای شناخت کامل مشکلات و چالش‌های پیش روی صنایع باشد و به دولت در این زمینه کمک کند.

ضرورت توجه دولت به سیاست حمایت از ایده‌های ارزش آفرین

ابراهیم جمیلی، رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران معتقد است توجه دولت به سیاست‌ حمایت از ایده‌های ارزش‌آفرین و ترغیب جوانان به این حوزه ضروری است.

جمیلی می‌گوید توجه به بخش خصوصی در پیشبرد سیاست‌های راهبردی دولت برای توسعه بخش معدن و صنایع معدنی ضروری است؛ به گفته او اکنون شرکت‌های دانش‌بنیان بسیاری در کشور وجود دارند که نیاز به شناسایی و معرفی به جامعه معدنی دارند و برای توسعه این شرکت‌ها، باید از آن‌ها حمایت شود.

رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران همچنین بر استفاده از سرمایه و دانش ایرانیان مقیم خارج به عنوان سرمایه‌های کشور تأکید دارد و معتقد است برای رفع مشکلات صنعت همچون واردات فناوری، صادرات، اکتشاف و غیره می‌توان از ظرفیت آن‌ها استفاده کرد.

جشنواره «اینوماین» تلاشی برای تکمیل زنجیره ارزش در معدن و صنایع وابسته

قول مساعد رئیس اتاق بازرگانی ایران بر حمایت از طرح‌های پژوهشی

جمیلی در این جشنواره قول داد تا  از طرح‌های پژوهشی حمایت شود و افرادی را که مایل به فعالیت‌های پژوهشی در حوزه معدن و صنایع معدنی هستند، بورسیه تحصیلی شوند.

کارشناسان در این جشنواره تأکید کردند که ذخایر مواد معدنی در دنیا رو به کاهش است و باید بتوان با دسترسی به ذخایر کشورهای معدود باقی مانده، در زنجیره جهانی ارزش، نقش مناسبی ایفا کرد.

شرکت‌های بزرگ صنایع معدنی به دلیل تمرکز زیاد بر تولید، از نظر فناوری و روش‌های نوین آزمایشگاهی و فرآوری عقب هستند و در ایران نیز برای آسیب ندیدن باید با کمک استارتاپ‌ها و ایجاد ارتباط با خارجی‌ها، نیاز های پیش رو را تأمین کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 3 =