برق

رئیس جمهور در هفته چهاردهم پویش #هرهفته_الف_ب_ایران، ۱۳ نیروگاه تجدیدپذیر با مجموع ظرفیت ۲۹.۶ مگاوات را در ۹ استان کشور از طریق ویدئو کنفرانس به طور همزمان افتتاح کرد.

به‌گزارش ایراسین به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز شنبه دوم مرداد در هفته چهاردهم پویش #هرهفته_الف_ب_ایران، ۱۳ پروژه نیروگاهی تجدیدپذیر در ۹ استان‌ِ سمنان، اصفهان، بوشهر، تهران، خراسان رضوی، کرمان، گیلان، همدان و لرستان را از طریق ویدئوکنفرانس افتتاح کرد.

این نیروگاه‌های تجدیدپذیر که شامل ۹ نیروگاه خورشیدی با مجموع ظرفیت ۲۶.۹۲ مگاوات، ۲ نیروگاه بادی با مجموع ظرفیت ۱.۴۲ مگاوات و ۲ نیروگاه برق‌آبی کوچک با مجموع ظرفیت ۱.۳ مگاوات است، با مجموع سرمایه‌گذاری ۴۱۰۶ میلیارد ریال و تماماً با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی احداث و امروز به‌شکل رسمی مورد بهره‌برداری قرار گرفتند.

بر اساس این گزارش، نیروگاه‌های خورشیدی ۱۰ مگاواتی شهرمجلس در استان اصفهان و ۱۰ مگاواتی دامغان در استان سمنان هر دو با هدفِ صرفه‌جویی در مصرف سوختِ سالانه هر کدام معادل ۴۹۷۶ هزار مترمکعب گاز طبیعی و صرفه‌جویی در مصرف آب در سال معادل ۳۸۵۴ هزار لیتر با مجموع سرمایه‌گذاری ۳۰۵۰ میلیارد ریال اجرا شده‌اند.

با اجرای هر یک از این پروژه‌های ۱۰ مگاواتی، سالانه ۱۷ میلیون و ۵۲۰ هزار کیلوات‌ساعت انرژی پاک تولید می‌شود که این میزان از تولید توسط هر واحد از انتشار گاز دی‌اکسید کربن در سال به میزان ۱۲ هزار و ۸۹ تُن می‌کاهد. همچنین میزان اشتغال مستقیم و غیرمستقیم هر واحد نیروگاهی در زمان ساخت و بهره‌برداری به‌ترتیب ۵۰ و ۱۱۵ نفر گزارش شده است.

بنا بر این گزارش، نیروگاه‌ خورشیدی ۲ مگاواتی بوشهر با اعتباری به میزان ۱۷۰ میلیارد ریال با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در زمینی به مساحت حدود ۳.۶ هکتار در منطقه دشت پلنگ احداث شده است. این واحد نیروگاهی قادر است سالیانه ۳ میلیون و ۵۰۴ هزار کیلووات‌ساعت انرژی پاک را به شبکه سراسری برق کشور تزریق کند.

این گزارش می‌افزاید، بهره‌برداری از این نیروگاه‌ خورشیدی هر ساله مانع از انتشار ۲۴۱۸ تُن گاز گلخانه‌ای به محیط‌زیست می‌شود، همچنین سالیانه از مصرف ۷۷۱ هزار لیتر آب جلوگیری می‌کند و با صرفه‌جویی ۹۹۵ هزار مترمکعب گاز طبیعی در سال به صرفه‌جویی ذخایر سوخت‌های فسیلی کمک خواهد کرد. احداث نیروگاه‌های‌ یاد شده در دوره ساخت و بهره‌برداری برای ۱۴ نفر اشتغال مستقیم و برای ۳۵ نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد کرده است.

بنا بر این گزارش، ساخت نیروگاه‌های‌ یک مگاواتی خورشیدی استان‌های خراسان رضوی، همدان و کرمان نیز با مجموع سرمایه‌گذاریِ ۲۹۰ میلیارد ریالی هر یک در زمینی به مساحت یک هکتار به‌ترتیب در شهرستان‌های چناران، همدان و رفسنجان، از سوی بخش خصوصی و همچنین ایجاد اشتغال مستقیم برای ۱۰ نفر و ۲۵ نفر به‌طور غیرمستقیم در زمان ساخت و بهره‌برداری به ازای هر واحد نیروگاهی انجام شده است و هر نیروگاه توانایی تولیدِ سالیانه یک میلیون و ۷۵۲ هزار ‌کیلووات‌ساعت انرژی را دارد.

این گزارش می‌افزاید، بهره‌برداری از هر یک از این سه نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی، هر ساله مانع از انتشار ۱۲۰۸ تُن گاز گلخانه‌ای به محیط‌زیست‌محیطی می‌شود، همچنین هر یک از این پروژه‌ها سالیانه از مصرف ۳۸۵ هزار لیتر آّب جلوگیری می‌کند و با صرفه‌جویی ۴۹۸ هزار مترمکعب گاز طبیعی در سال به صرفه‌جویی ذخایر سوخت‌های فسیلی کمک خواهد کرد.

بر اساس این گزارش، با بهره‌برداری از دو نیروگاه‌ خورشیدی در استان تهران با ظرفیت‌های ۴۵۰ کیلووات و ۹۷۰ کیلووات به‌ترتیب در مناطق پردیس و شهرری و همچنین نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ کیلوواتی استان خراسان رضوی در منطقه ارسک با مجموع سرمایه‌گذاری ۱۸۰ میلیون ریال علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف معادل ۹۵۶ هزار مترمکعب معادل گازطبیعی در سال، از انتشار سالانه ۲۳۲۱ تُن آلاینده‌های زیست‌محیطی گلخانه‌ای نیز جلوگیری خواهد شد. همچنین احداث این نیروگاه‌های خورشیدی می‌تواند از مصرف سالیانه ۷۴۰ هزار لیتر آب بکاهد. میزان اشتغال مستقیم و غیرمستقیم این واحدهای نیروگاهی در زمان ساخت و بهره‌برداری به‌ترتیب مجموعا ۲۴ و ۵۵ نفر اعلام شده است.

بنا بر این گزارش، با بهره‌برداری از نیروگاه برق‌آبی کوچک استان گیلان در منطقه شیله‌وشت با اعتباری بالغ بر ۱۲۰ میلیارد ریال به ظرفیت یک مگاوات و تولید سالیانه ۷ میلیون‌کیلووات‌ساعت انرژی پاک، علاوه‌بر صرفه‌جویی در مصرف ۱۹۹۰ هزار مترمکعب معادل گاز طبیعی از انتشار ۴۸۳۵ تن گازگلخانه‌ای نیز جلوگیری خواهد شد. ساخت و بهره‌بردای از نیروگاه مذکور برای ۲۷ نفر به‌صورت مستقیم و برای ۶۷ نفر به‌طور غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرده است.

این گزارش حاکی است، احداث نیروگاه برق‌آبی کوچک به ظرفیت ۳۰۰ کیلووات واقع در شهرستان الیگودرز استان لرستان، با سرمایه‌گذاری ۳۶ میلیارد ریال انجام شده است و از مزایای این طرح می‌توان به ممانعت از انتشار ۱۴۵۱ تن گاز گلخانه‌ای اشاره کرد.

گفتنی است، نیروگاه مذکور با تولید ۲ میلیون و ۱۰۲ هزار و ۴۰۰ کیلووات‌ساعت انرژی پاک در هر سال به ذخیره حدود ۵۹۷ هزار مترمکعب سوخت معادل گاز طبیعی کمک خواهد کرد. احداث این نیروگاه برای ۸ نفر اشتغال مستقیم و برای ۲۰ نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد کرده است.

بر اساس این گزارش، دو نیروگاه‌ بادی استان خراسان رضوی در منطقه خواف هر یک به ظرفیت ۷۱۰ کیلوات نیز با هدف صرفه‌جویی در مصرف سوخت در سال به میزان ۶۱۸ هزار مترمکعب معادل گازطبیعی و صرفه‌جویی در مصرف آب در سال به میزان ۴۷۹ هزار لیتر و همچنین برای عدم انتشار گاز دی‌اکسیدکربن در سال به میزان هزار و ۵۰۲ تن توسط هر نیروگاه اجرا شده است.

احداث هر یک از نیروگاه‌های بادی مذکور که با مجموع اعتباری بالغ بر ۲۶۰ میلیارد ریال اجرا شده است، منجر به تزریق ۲ میلیون و ۱۷۶ هزار و ۸۶۰ کیلووات ساعت انرژی تجدیدپذیر به شبکه برق کشور در هر سال می‌شود و برای ۱۰ نفر به‌صورت مستقیم و ۲۶ نفر به‌طور غیرمستقیم ایجاد اشتغال در دوره ساخت و بهره‌برداری کرده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =