حسابدار

در نشست رسانه ای بمناسبت روز حسابدار،۱۵ آذر که با حضور رئیس و اعضای هئیت مدیره انجمن مالی اصفهان برگزار شد، درخواست تشکل های این رشته برای ثبت روز حسابدار در تقویم ملی بلحاظ اهمیت جایگاه حسابرسان و حسابداران در شفاف سازی عوامل مالی و اقتصادی مطرح گردید.

به گزارش ایراسین، رئیس هئیت مدیره انجمن مالی اصفهان در نشست خبری به مناسبت روز حسابدار اعلام کرد: بر اساس آخرین آمار ارائه شده تعداد حسابداران در کشور بالغ بر یک میلیون و هفتصد هزار نفر است که از این تعداد بالغ بر ۸۰ الی ۹۰ هزار نفر آنها در استان اصفهان فعال هستند.

وی در اشاره به فعالیت حدود ۱۰هزار کارخانه در استان اصفهان، افزود: علاوه بر فولاد مبارکه، شرکت ذوب‌آهن با  ۲۲۰ نفر و گروه صنعتی انتخاب با ۱۸۰ حسابدار بیشترین تجمع حسابداران را در استان اصفهان دارند.

 رضا صنعتی‌زاده گفت: حسابداری در قرن هجدهم توسط یک کشیش ایتالیایی بنیانگذاری شد و از آن تاریخ به بعد آمار و حسابداری شرکت‌ها توسط حسابداران انجام می‌شود و بلحاظ پیشرفت علوم، بحث مهندسی مالی برای حسابداران مطرح است.

به گفته وی حسابدار یک مفهوم عام است که شامل اساتید دانشگاه، حسابرسان، مدیران مالی، کارشناسان کانون دادگستری و دانشجویان رشته حسابداری می‌شود.

صنعتی زاده از مکاتبات انجام شده با شورای فرهنگ عمومی جهت ثبت "روز حسابدار" در تقویم ملی خبر داد و افزود: متاسفانه هنوز شورای فرهنگ عمومی با این درخواست موافقت نکرده و از نمایندگان مجلس می‌خواهیم تا کمک کنند روز حسابدار در تقویم ملی کشور ثبت شود.

 رئیس هئیت مدیره انجمن مالی اصفهان از سه تشکل انجمن صنفی، انجمن مدیران مالی اصفهان، انجمن شرکت های حسابرسی و انجمن حسابرسان نام برد و با اشاره به جایگاه حسابداران در شرایط فعلی جامعه، افزود: ارائه گزارشات شفاف به مردم در بحث‌های مالیاتی، پولشویی و شفاف سازی به حسابداران مربوط می‌شود. ضمن آنکه، اگر نقش حسابداران در جامعه پررنگ گردد رشد و توسعه آن جامعه رقم خواهد خورد.

وی با توجه به صورت‌های مالی ایران که دقیقاً همانند صورت‌های مالی در سایر کشورها تهیه می‌شود، زبان حسابداری را یک زبان بین المللی عنوان نمود و اذعان داشت: استانداردهایی بر حسابداری حاکم است که ما توانسته‌ایم بخش عظیمی از این استانداردها را داخلی سازیم و با آن مکاتبات و مراودات‌ خود را انجام دهیم.

نقش حسابداران در شفافیت اقتصادی

عضو هئیت مدیره انجمن مدیران مالی به نامگذاری هفته جهانی حسابداری از سوی فدراسیون بین المللی حسابداری (IFAC) در دسامبر سال ۲۰۰۸  اشاره و اظهار کرد: در همین راستا انجمن‌های حرفه‌ای ایرانی عضو ایفک نیز از سال ۱۳۸۶، ۱۱ لغایت ۱۸ آذرماه هر سال را به عنوان هفته حسابدار و روز ۱۵ آذرماه را به عنوان روز حسابدار نامگذاری کردند.

فاطمه هادلوند با اشاره به اینکه همه ساله در هفته‌ حسابداری "همایش بزرگداشت روز حسابدار" همزمان با سراسر ایران و دنیا، در اصفهان نیز برگزار می‌شود، گفت: هر سال متناسب با مسائل روز حرفه حسابداری و اقتصاد کشور رویکردی مشخص و محتوای سخنرانی‌ها و برنامه‌های همایش بر این اساس تدوین می‌گردد. به گفته وی رویکرد همایش امسال "نقش حسابدارن در شفافیت اقتصادی جامعه" است.

  وی به نقش کلیدی حسابداران، مدیران مالی و حسابرسان در سلامت فضای اقتصادی کشور اشاره و اظهارکرد: تقویت جایگاه این جامعه‌ حرفه‌ای در شرایط حساس کنونی که مسئله مقابله با فساد مالی و اقتصادی به عنوان یکی از اولویت‌های کشور است، می‌تواند زمینه ساز توسعه پایدار و جلوگیری از بروز تقلب، فساد و هدر رفت سرمایه‌های ملی شود.

توسعه اجتماعی در گرو توسعه اقتصادی

احسان کمالی، عضو هیئت علمی دانشگاه در رشته حسابداری به نقش اجتماعی حسابداران و حسابرسان پرداخت و اظهار کرد: جامعه‌ای را نمی‌توان یافت که به توسعه اجتماعی بدون رفاه اقتصادی دست یابد.

وی با تاکید کرد: تا زمانی که صرفه ناشی از مقیاس نداشته باشیم نمی‌توانیم در اقتصاد پیشرفت کنیم و زمانی می‌توانیم بازدهی ناشی از مقیاس داشته باشیم که سرمایه‌های خرد را جمع آوری و تبدیل به سرمایه‌های کلان سازیم و این امر در سایه حسابداری تحقق خواهد یافت.

کمالی با ابراز تاسف از اینکه حلقه گمشده ما در جامعه فعلی اعتماد است و هیچکس در لایه‌های پایین و بالای فعالیت اقتصادی به دولت اعتماد ندارد، افزود: در اقتصاد، فساد آرامش روانی جامعه را می‌گیرد و شفافیت تنها راهی است که آرامش روانی را به جامعه باز می‌گرداند.

وی ادامه داد: منافع در عدم شفافیت است ولی این منافع کوتاه مدت خواهد بود چرا که پول از اقتصاد مولد خارج می‌شود و به سمت فعالیت‌های سفته بازانه خواهد رفت و بدلیل عدم اعتماد و آرامش روانی، کسی حاضر به سرمایه‌گذاری در اقتصاد نیست.  

شفایت عامل توسعه اقتصادی و بازارهای مالی

محمد اترج، عضو دبیرخانه همایش روز حسابدار، رونق تولید و توسعه بازارهای پولی را صرفاً در راستای شفافیت اقتصادی دانست و گفت: اگر شفافیت در بازار پولی و گزارشات مالی نباشد، یقیناً بازارهای مالی و اقتصادی توسعه پیدا نخواهند کرد.

وی از سخنرانی پروفسور رضایی در روز همایش از طریق ویدیو کنفرانس خبر داد و افزود: پروفسور رضایی "کتاب حسابداری قانونی و تقلب در صورت‌های مالی" را به این همایش هدیه نموده و درآمد حاصل از فروش این کتاب را وقف علمی برای شادی روح استاد اصغر سلطانی کرده‌اند تا دانشجویان بی بضاعت رشته حسابداری بتوانند از درآمد آن استفاده کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 9 =