نیروی کار

روند صعودی تعدیل نیروی کار، کشورهای توسعه یافته جهان به ویژه ایالات متحده را دچار چالش‌های عمیقی کرده است. مورگان استنلی در گزارشی مدعی شد طی ۶ ماه ابتدایی سال ۲۰۲۵ دست کم یک میلیون نیروی کار در آمریکا اخراج شده‌اند.

به گزارش خبرنگار ایراسین، آمار ضعیف اشتغال در کشورهای توسعه یافته جهان به ویژه ایالات متحده تنش‌هاش لفظی میان ترامپ و پاول، رئیس فدرال رزرو را بالا برد. رئیس جمهور آمریکا پس از آخرین قرائت آمار اشتغال در این کشور با حمله مجدد به رئیس بانک مرکزی متقاضی کاهش نرخ بهره شد. مؤسسه مورگان استنلی در گزارشی مدعی شد در سال میلادی جاری تا پایان ماه می دست کم یک میلیون نفر از کار خود اخراج شده‌اند. آمارهای رسمی نشان می‌دهند اخراج نیروی کار در این بازه زمانی کمتر از یک میلیون نفر است.

طی ۶ ماه ابتدایی سال ۲۰۲۵ میلادی نزدیک به ۷۴۴ هزار و ۳۰۸ نفر نیروی کار تعدیل شده‌اند. این عدد بالاترین حد از زمان همه‌گیری کویید در سال ۲۰۲۰ رسیده است.

اشتغال در جهان هر روز بدتر از دیروز

گلدمن ساکس پیش‌بینی کرد با ادامه اخراج نیروی کار احتمال وقوع رکود اقتصادی تشدید می‌شود. آخرین داده‌های شاخص مدیران خرید PMI نیز حاکی از وخامت اوضاع صنایع تولیدی و غیر تولیدی در کشورهای توسعه یافته‌ای مانند آمریکا و چین است. نشریه آلیانز در شماره جدید خود تضعیف بازار کار در آمریکا و اروپا را تأیید کرد و نوشت: سرعت ایجاد اشتغال پس از همه گیری کرونا رو به کند شدن است و نقاط روشن کمی در بازار کار دیده می‌شود.

اشتغال در جهان هر روز بدتر از دیروز

آمریکا، بریتانیا، فرانسه، اروپای شرقی و بسیاری از کشورهای بزرگ جهان امروز با چالش‌های اساسی و بزرگی در بازار کار مواجه شده‌اند. ضمن اینکه روند صعودی رشد دستمزدها نیز متوقف شده است. دستمزدها در زمان همه‌گیری کرونا به شدت کاهش یافت و سپس خیلی سریع تا سطوح بالایی بازیابی شد ولی در سال ۲۰۲۵ در یک شیب تند در حال کاهش است. شرکت‌ها با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کنند. کاهش تقاضا رقابت در بازارهای جهانی را سخت‌تر می‌کند، در نتیجه سطح تولید در بسیاری از صنایع کاهش یافته است و تمایل کمتری برای پرداخت دستمزدهای بالا وجود دارد. با این وجود نرخ اخراج نیروی کار بخش خصوصی آمریکا همچنان پایین ارزیابی می‌شود.

اشتغال در جهان هر روز بدتر از دیروز

در منطقه یورو بخش تولید به دلیل رکود، تعدیل نیروی بالاتری دارد در حالی که در بخش ساخت و سایر تعدیل نیروی کمتری انجام شده است. گلدمن ساکس در گزارشی نوشت شرایط بازار کار از آغاز چرخه رکود در اقتصاد جهان خبر می‌دهد ولی رئیس جمهور آمریکا معتقد است با کاهش نرخ بهره احتمال رکود کمتر می‌شود. شاخص سورپرایز اقتصادی در ایالات متحده در حال افزایش است و مؤسسات مالی مانند گلدمن ساکس احتمال بروز رکود را بالاتر از ۴۰ درصد می‌دانند. داده‌های اقتصادی نشان می‌دهد اخراج نیروی کار در بسیاری از کشورهای توسعه یافته جهان طی ماه‌های گذشته رو به افزایش بود و این تعدیل نیروی کار رو هر روز بیشتر می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 12 =